Рецепт Різотто з мигдалем
Різотто з мигдалем — дуже смачне італійське блюдо, особливо популярне в Неаполі. Готується різотто з мигдалем швидко і просто, але виходить — неймовірно ніжне і смачне блюдо.
опис приготування:
Різотто з мигдалем (на італійському назва страви звучить як risotto cremoso alle mandorle) — різновид дуже ніжного, вершкове різотто, до складу якого не входять ні риба, ні морепродукти, ні м'ясо. Проте, навіть незважаючи на відсутність м'ясних чи рибних інгредієнтів, блюдо виходить гідне як мінімум хорошого сімейного вечері.
Удачі в приготуванні!
- Мал (Arborio) — 200 грам
- мигдаль— 50 грам
- цибуля пориста (стебло) — 1 штука
- Вершкове масло— 50 грам
- вершки— 100 мілілітрів
- вино біле— 100 мілілітрів
- пармезан— 50 грам
- сіль— — За смаком
- Чорний перець— — За смаком
Мигдаль необходимо прокалить на сухой сковороде, затем залить на 10 минут кипяченой водой и очистить. Тем временем обжарим в сливочном масле нарезанный тонкими колечками лук-порей.
Когда лук-порей станет мягким, добавляем в сковороду промытый рис и соль. Перемішуємо і обсмажуємо 3-4 хвилини на середньому вогні.
Затем заливаем рис белым вином, выпариваем его на среднем огне. Далее наливаем куриный бульон, когда он выпарится практически полностью — вводим сливки и тушим до вязкой однородной консистенции. В общей сложности рис должен готовиться 20-25 хвилин.
Когда ризотто приобретет нужную консистенцию, а жидкость выпарится практически полностью, добавляем в блюдо очищенный и слегка измельченный миндаль. тушкуємо ще 2-3 хвилини.
нарешті, добавляем в ризотто тертый или мелко нарезанный пармезан. перемішуємо — і знімаємо з вогню.
Подаємо негайно. Смачного!
Подібні рецепти
Рецепт курячого різотто
Рецепт приготування солодкого пирога з інжиром і мускатним горіхом. опис приготування: 1. Борошно насипається в глибокий посуд і перемішується з мускатним горіхом, після чого вливається молоко до отримання рідкого тіста однорідної маси. 2. У маленькій же посудині збийте яйце, трохи посоливши. ...
Пряне шоколадне печиво з мигдалем
Рецепт приготування печива з какао, шоколадом, мигдальними горіхами, запашним перцем і гвоздикою. опис приготування: Ви можете зробити печиво більш ароматним, подвоївши кількість спецій. какао— 3 Ст. ложки розпушувача— 1/2 чайних ложки меленого запашного перцю і гвоздики— 1/8 чайних ложки со...
Пиріг з вишнею та мигдалем
Заморожені вишні стають дуже соковитими в цьому ніжному пирозі. заморожені ягоди — відмінний спосіб насолодитися літніми ягодами восени. Спробуйте також приготувати цей пиріг з чорницею, ожиною, малиною або їх комбінацією. опис приготування: Розігріти духовку до 180 градусів. Змастити маслом ...
Тістечка пісочні «Кільця з мигдалем»
Рецепт приготування пісочного тістечок з мигдалем. опис приготування: За цим рецептом у вас вийде 10 тістечок вагою 70 г. приготування: Змішати в мисці масло, цукор і яйця дерев'яною лопаткою до отримання однорідної маси. Всипати борошно і руками замісити тісто. Розкачати тісто в пласт товщино...
Рис з мигдалем і родзинками
Рис з мигдалем і родзинками — це не тільки чудовий гарнір, але ще і хитрий спосіб використовувати зайвий зварити рис. Дуже добре поєднується з м'ясними, рибними та овочевими стравами. опис приготування: Рецепт рису з мигдалем і родзинками, традиційного іспанського гарніру: 1. Очищені від шкуро...