Рецепт Рис з курячими стегнами
Мал з курячими стегнами — смачне і ситне блюдо, яке за ароматом нагадує фарширований перець, а все завдяки тому, що в складі страви є солодкий перчик, який надає страві особливий аромат.
опис приготування:
Я дуже не люблю, коли рецепти приготування рису зводять до приготування плову. Але ж з рисом можна приготувати стільки всього смачного, він просто прекрасно поєднується з будь-якими овочами, іноді я готую його в духовці разом із замороженими овочами, іноді варю і окремо готую смачний м'ясний соус. Цей рецепт у мене не так давно, але я вже встигла його полюбити. Смачними виходять тут як стегенця, так і сам рис, так що вам потрібно неодмінно спробувати!
- курячі стегна— 4 штуки
- Мал— 1,3 склянки
- часник— 2-3 зубчиків
- Цибуля ріпчаста— 1 штука
- Перець солодкий— 1 штука
- сіль— За смаком
- Масло рослинне— 1 Ст. ложка
- паприка мелена— 1/2 чайних ложки
- спеції— 1 Чайна ложка(для курки)
- орегано— 1/2 чайних ложки
- бульйон— 2 склянки
Курячі стегна обсмажте в сковороді на невеликій кількості рослинного масла, посоліть і поперчіть за смаком. Обсмажуйте до золотистого кольору.
Часник і цибулю дрібно наріжте, перець наріжте дрібними кубиками або соломкою.
Обсмажте цибулю з часником і перцем в рослинній олії протягом декількох хвилин. У мене електрична варильна поверхня, тому я смажу на ній прямо в скляній формі, в якій буду запікати.
додайте рис, перемішайте і дайте йому обсмажити пару хвилин.
влийте бульйон, приправити сіллю, додайте спеції, Тушіте 5-6 хвилин, поки не вбереться приблизно половина рідини.
Мал наполовину готовий, можна знімати з вогню.
Зверху на рис викладіть курячі стегенця.
Накрийте форму кришкою (якщо форма без кришки, то затягніть кільком шарами фольги) і відправте в духовку (температура 200 градусів). Запікайте до готовності рису.
рис готовий. У духовці я запікала приблизно 25 хвилин і долила ще 100 мл. води.
Смачного!
Подібні рецепти
«YOжкін рис» з курячими ніжками
Найсмачніший рис виходить в чавунному посуді, він повільно нудиться, просочується ароматами спецій, овочів, ковбасок. сьогодні розповім, як приготувати рис з курячими ковбасками в чавунній сковороді. опис приготування: З овочів можна використовувати будь-які свіжі або заморожені суміші. Місце ...
Рис з курячими шлунками
Мал з курячими шлунками - це по суті той же плов, тільки в дієтичному варіанті. У ньому трохи рослинного масла і гострих спецій. В цілому блюдо просте, смачне і дуже ситне. опис приготування: Мал з курячими шлунками - це чудове дієтичне блюдо, воно смачне, простий і дешевий. Таким блюдом можна...
Рис з овочами та курячими ніжками
Вельми зручне в приготуванні і смачна страва для сімейного обіду або вечері. Всі компоненти в процесі приготування насичуються смаками один одного. А овочі можна урізноманітнити за своїм смаком і бажанням. опис приготування: Смачне і ароматне блюдо для обіду можна приготувати в одному посуді, ...
Пиріг з курячими потрошками
Рецепт приготування пирога. кількість порцій: 6 мука— 500 грам(для тіста) сухі дріжджі— 7 грам(для тіста) цукор— 1 Чайна ложка(для тіста) молоко— 500 мілілітрів(для тіста) жовток— 1 штука(для тіста) яйце— 1 штука(для тіста) вершкове масло— 3 Ст. ложки(для тіста) сіль— 1 штука(за смаком) пучок з...
Плов з курячими крильцями
Мені здається, що плов люблять все! Приготуйте його з курячими крильцями і ви переконаєтеся, що краще страви немає! насичений, ароматний і дуже смачний плов підійде для сімейного обіду або вечері. пробуємо! опис приготування: До вашої уваги — простий рецепт приготування плову з курячими крильц...