Рецепт Здобна святкова «волосся» з цукатами
У цьому рецепті я розповім, як приготувати здобні святкову косу з цукатами — красивий пиріг зі здобного тіста, який неодмінно порадує око ваших рідних і гостей і приємно здивує ароматом.
опис приготування:
здобне тісто — одне з найкращих для випічки пирогів. М'яка, повітряна і дуже ніжна коса з цукатами стане відмінним варіантом прикраси святкового столу. За бажанням додайте рубані горіхи, сухофрукти або мак — вийде дуже смачно. Ви можете зробити пиріг і в вигляді плюшки або окремих булочок — від цього смак і якість випічки не зміняться, але настійно рекомендую приготувати пиріг саме у вигляді коси - в розрізі він виходить неймовірно красивим.
- дріжджі пресовані— 15 грам
- борошно— 500-550 грам
- цукор— 90 грам
- Вершкове масло— 140 грам(90 г в тісто, 50 г в начинку)
- цукати апельсинові— 30-40 грам
- молоко— 200 мілілітрів
- Куряче яйце— 2 штуки
- сіль— 1/3 чайних ложки
- лимонна цедра— 1 Чайна ложка
- Цукрова пудра— 1 Ст. ложка
- шоколадна стружка— 2 Ст. ложки
2. Перелийте дріжджі в миску, додайте невеликими порціями просіяне борошно, вбийте два яйця. Місіть тісто протягом п'яти хвилин.
3. додайте цукор, розм'якшене вершкове масло, лимонну цедру і сіль. Тісто має вийти тягучим. Залиште тісто під харчовою плівкою на годину. На присипану борошном дошку викладіть тісто, розпластайте його в прямокутник і складіть втричі.
4. Потім знову складіть тісто втричі і помістіть його в миску, накривши її харчовою плівкою на 30 хвилин. Тісто розкачати в прямокутник товщиною 0,7-1 см.
5. Розм'якшене вершкове масло збийте міксером з цукровою пудрою. Поверхня тесту змастіть збитим маслом і посипте нарізаними цукатами і шоколадною стружкою. Сверре тісто ruletom.
6. Відріжте край рулету довгою 10 см, розріжте рулет уздовж посередині, НЕ дорізаючи до другого краю 10 см і виверніть край рулету. Потім сплетіть косу, акуратно закріпіть кінці і прикріпіть раніше відрізаний край рулету.
7. Перемістіть його на папір для випічки і, надрізати її, зробіть з неї подобу форми для випічки. Залиште рулет на 30 хвилин при кімнатній температурі.
8. Злегка збийте жовток і змастіть їм косу. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 35-40 хвилин. Смачного!
Подібні рецепти
Штрудель зі сливою
Нескладне блюдо легко стане прекрасним доповненням до чаю і кави. З основних плюсів можна відзначити те, що готується воно швидко і легко. В результаті отримаєте пишні ароматні здобні булочки. опис приготування: Чи багато серед нас любителів здоби? Якщо ви один з них, то рецепт, як приготувати...
Святкова шинка
Натуральна домашня варена шинка без шкідливих добавок і консервантів. Приготувати шинку в домашніх умовах дуже просто, вам більше не захочеться купувати магазинну. переконайтеся самі. опис приготування: Всі ми любимо шинку. Вона завжди присутня в святкових нарізках, ми із задоволенням робимо б...
Оселедець під шубою «святкова»
розповім, как приготовить селедку под шубой "Праздничную". Само собою, у каждой хозяюшки есть свой рецепт, але незмінно одне: этот салат у нас очень любят, и без него не обходится ни одно застолье! опис приготування: Это очень простой рецепт селедки под шубой праздничной. Вам сподобається і см...
Салат з курки і помідорів
Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...
Сендвіч з овочами
Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...