Рецепт Рис з овочами та курячими ніжками
Вельми зручне в приготуванні і смачна страва для сімейного обіду або вечері. Всі компоненти в процесі приготування насичуються смаками один одного. А овочі можна урізноманітнити за своїм смаком і бажанням.
опис приготування:
Смачне і ароматне блюдо для обіду можна приготувати в одному посуді, що важливо для зайнятих господинь. Золотистий рис з овочами і запеченими курячими ніжками виходить дуже смачним, адже в процесі приготування овочі, рис і м'ясо насичуються смаками і ароматами один одного. Хочете порадувати рідних і себе новим блюдом? Вам допоможе цей рецепт, в якому розказано, як приготувати рис з овочами і курячими ніжками.
- ніжки курячі— 4 штуки(зі стегном і гомілкою)
- Мал— 300 грам
- Цибуля ріпчаста— 2 штуки
- морква— 2 штуки
- брокколі— 1 штука
- часник— 2 зубчики
- Бульйон або вода— 4 склянки
- сіль— 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений— 0,5 чайних ложки
- куркума— 2/3 чайних ложки
- Рослинна олія— 3-4 Ст. ложок
- Соєвий соус— 3 Ст. ложки
- мед— 1 Чайна ложка
- паприка мелена— 1 Чайна ложка
- Зелень кропу або петрушки— 20 грам
У форму з високими бортиками висипаємо промитий рис і заливаємо гарячим бульйоном, змішаним з сіллю і куркумою. Перемішуємо і додаємо подрібнену зелень і чорний перець.
Чистимо цибулю та моркву. Моркву натираємо на крупній тертці, а цибулю дрібно нарізаємо. Овочі можна попередньо злегка обсмажити, а можна використовувати сирими.
Брокколі розділіть на суцвіття і бланшувати в окропі буквально 1 хвилину. Тепер викладемо на рис з овочами частини курячих ніжок, а між ними брокколі.
Накриваємо фольгою і запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно півтори години. хв 10-15 до готовності знімемо фольгу, нехай курячі ніжки підрум'яняться.
Наше блюдо готово, можна приступати до дегустації.
Подібні рецепти
Бутерброд із шинкою
Найсмачніший рис виходить в чавунному посуді, він повільно нудиться, просочується ароматами спецій, овочів, ковбасок. сьогодні розповім, як приготувати рис з курячими ковбасками в чавунній сковороді. опис приготування: З овочів можна використовувати будь-які свіжі або заморожені суміші. Місце ...
Рис з курячими стегнами
Мал з курячими стегнами — смачне і ситне блюдо, яке за ароматом нагадує фарширований перець, а все завдяки тому, що в складі страви є солодкий перчик, який надає страві особливий аромат. опис приготування: Я дуже не люблю, коли рецепти приготування рису зводять до приготування плову. Але ж з р...
Рис з курячими шлунками
Мал з курячими шлунками - це по суті той же плов, тільки в дієтичному варіанті. У ньому трохи рослинного масла і гострих спецій. В цілому блюдо просте, смачне і дуже ситне. опис приготування: Мал з курячими шлунками - це чудове дієтичне блюдо, воно смачне, простий і дешевий. Таким блюдом можна...
Рис смажений з овочами
Щоб приготувати рис смажений з овочами, краще використовувати коричневий рис, проте через брак зійде і звичайний. Рецепт гранично простий, а на виході — повноцінне овочеве гаряче блюдо. опис приготування: Мал — дуже корисний злак, це знають всі. Рис не містить глютену, який у деяких людей може...
Рис з овочами і креветками
Морепродукти і рис присутні в багатьох кухнях світу. Їх люблять у країнах, які знаходяться на березі моря або океану. А таких немало. Тільки страви з цими інгредієнти виходять абсолютно різними. опис приготування: Я віддаю перевагу італійську кухню, тому і вибрала цей рецепт. Тим більше, що не...