Рецепт Розтягай

Рецепт Розтягай
Кількість порцій: 10 Час приготування: 5 г. 0 хв.
Рецепт приготування розтягаїв з рибою.

опис приготування:

Розтягай - традиційні відкриті російські пироги з несдобного дріжджового тіста з різноманітними начинками. Характерною особливістю розтягаїв є наявність отвори зверху.

приготування:

1. приготувати тісто. Розвести дріжджі в теплому молоці. Додати цукор і 1 столову ложку борошна. Перемішати і залишити на півгодини. Додати вершкове масло кімнатної температури, яйце, борошно, що залишилося і сіль. Замісити тісто. Помістити тісто в глибоку миску, накрити кухонним рушником і дати піднятися в теплому місці протягом 2,5 годин. Знову обминути тісто і поставити в тепле місце на 1 час. Через годину обмять тісто ще раз.

2. Приготувати бульйон і начинку. нарізати моркву, ріпчаста цибуля і цибуля-порей великими шматками. Обсмажити на сковороді без масла протягом 5 хвилин. Очистити, випатрати і промити судака. відрізати хвіст, голову і плавники. Відокремити м'якоть від кісток. У каструлі довести воду до кипіння і додати обсмажені овочі, лавровий лист і сіль. Довести до кипіння, додати риб'ячу голову, хвіст, плавники і хребет. Знову довести до кипіння, прибрати піну, накрити кришкою і готувати на повільному вогні близько 40 хвилин. для 10 хвилин до закінчення часу приготування додати горошини чорного перцю. Процідити готовий бульйон через 2 шари марлі.

3. Філе судака нарізати невеликими шматочками. Обсмажити рибу у вершковому маслі по 3 хвилини з кожного боку. Готову рибу викласти на тарілку і розім'яти виделкою, відклавши в сторону 2 шматка риби. У тій же сковороді з маслом обсмажити подрібнену цибулю до золотистого кольору, протягом 4 хвилин. Викласти цибулю в миску, додати розім'яту рибу, вершки, сіль і перець за смаком. Добре перемішати. З отриманої суміші сформувати невеликі ковбаски близько 5-6 см довжиною. відкладені 2 шматка риби нарізати тонкими скибочками. Викласти на кожну ковбаску по 1-2 скибочки риби.

4. Розігріти духовку до 200 градусів. Сформувати з тіста товстий джгут і вирізати з тіста кульки. Розкачати з кожної кульки корж товщиною 4 мм. Викласти на кожен коржик рибну начинку. защипнути краю, залишивши отвір посередині. Викласти розтягаї на деко, застелене пергаментним папером і змащений маслом. Розтягаї повинні розташовуватися на відстані 5 см один від одного. дати постояти 15 хвилин, після чого змастити злегка збитим яйцем. випікати 20 хвилин.

5. Дістати розтягаї з духовки, накрити кухонним рушником і дати постояти 5-7 хвилин. Після цього влити в отвір кожного расстегая по 1 столовій ложці рибного бульйону. Отвори розтягаїв можна прикрасити скибочками солоного або копченого лосося. Змастити розтягаї вершковим маслом і дати трохи охолонути перед подачею на стіл. Подавати розтягаї з гарячим рибним бульйоном в соуснику.


  • борошна— 2 склянки
  • цукру— 1 Ст. ложка
  • вершкового масла— 2 Ст. ложки
  • яйце— 1 штука
  • сухих дріжджів— 10 грам
  • солі— 0,25 чайних ложки
  • молока— 0,5 склянки
  • велика цибулина— 1 штука(бульйон)
  • велика морква— 1 штука(бульйон)
  • цибуля-пористий (тільки біла частина)  — 1 штука(бульйон)
  • лавровий лист— 1 штука(бульйон)
  • горошини чорного перцю— 4 штуки(бульйон)
  • судак— 700 грам(начинка)
  • вершкового масла— 50 грам(начинка)
  • цибулини— 2 штуки(начинка)
  • вершків— 1 Ст. ложка(начинка)
  • сіль і перець— За смаком(начинка)
Розтягай - традиційні відкриті російські пироги з несдобного дріжджового тіста з різноманітними начинками. Характерною особливістю розтягаїв є наявність отвори зверху.

приготування:

1. приготувати тісто. Розвести дріжджі в теплому молоці. Додати цукор і 1 столову ложку борошна. Перемішати і залишити на півгодини. Додати вершкове масло кімнатної температури, яйце, борошно, що залишилося і сіль. Замісити тісто. Помістити тісто в глибоку миску, накрити кухонним рушником і дати піднятися в теплому місці протягом 2,5 годин. Знову обминути тісто і поставити в тепле місце на 1 час. Через годину обмять тісто ще раз.

2. Приготувати бульйон і начинку. нарізати моркву, ріпчаста цибуля і цибуля-порей великими шматками. Обсмажити на сковороді без масла протягом 5 хвилин. Очистити, випатрати і промити судака. відрізати хвіст, голову і плавники. Відокремити м'якоть від кісток. У каструлі довести воду до кипіння і додати обсмажені овочі, лавровий лист і сіль. Довести до кипіння, додати риб'ячу голову, хвіст, плавники і хребет. Знову довести до кипіння, прибрати піну, накрити кришкою і готувати на повільному вогні близько 40 хвилин. для 10 хвилин до закінчення часу приготування додати горошини чорного перцю. Процідити готовий бульйон через 2 шари марлі.

3. Філе судака нарізати невеликими шматочками. Обсмажити рибу у вершковому маслі по 3 хвилини з кожного боку. Готову рибу викласти на тарілку і розім'яти виделкою, відклавши в сторону 2 шматка риби. У тій же сковороді з маслом обсмажити подрібнену цибулю до золотистого кольору, протягом 4 хвилин. Викласти цибулю в миску, додати розім'яту рибу, вершки, сіль і перець за смаком. Добре перемішати. З отриманої суміші сформувати невеликі ковбаски близько 5-6 см довжиною. відкладені 2 шматка риби нарізати тонкими скибочками. Викласти на кожну ковбаску по 1-2 скибочки риби.

4. Розігріти духовку до 200 градусів. Сформувати з тіста товстий джгут і вирізати з тіста кульки. Розкачати з кожної кульки корж товщиною 4 мм. Викласти на кожен коржик рибну начинку. защипнути краю, залишивши отвір посередині. Викласти розтягаї на деко, застелене пергаментним папером і змащений маслом. Розтягаї повинні розташовуватися на відстані 5 см один від одного. дати постояти 15 хвилин, після чого змастити злегка збитим яйцем. випікати 20 хвилин.

5. Дістати розтягаї з духовки, накрити кухонним рушником і дати постояти 5-7 хвилин. Після цього влити в отвір кожного расстегая по 1 столовій ложці рибного бульйону. Отвори розтягаїв можна прикрасити скибочками солоного або копченого лосося. Змастити розтягаї вершковим маслом і дати трохи охолонути перед подачею на стіл. Подавати розтягаї з гарячим рибним бульйоном в соуснику.


Подібні рецепти

Розтягай з фаршем

Розтягай з рибою (простий рецепт)

розтягаї — дуже смачні російські пиріжки у вигляді човників з невеликим отвором в центрі. Залежно від начинки, подаються з рибним або м'ясним бульйоном. дивіться, як приготувати розтягай з фаршем. опис приготування: Сьогодні я розповім, як приготувати розтягай з фаршем, це практично дієтичний ...

Салат з курки і помідорів

Салат з курки і помідорів

Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...

Сендвіч з овочами

Сендвіч з овочами

Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...

Пиріжки «Наполеон»

Пиріжки «Наполеон»

Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...

Риба в мікрохвильовці

Риба в мікрохвильовці

Побутує думка, що в мікрохвильовці можна тільки розігріти страви. Але це помилка. Хочу поділитися рецептом, як приготувати рибу в мікрохвильовці. Відмінне гаряче блюдо на швидку руку. опис приготування: Готувати в мікрохвильовці дуже просто. Хто не хоче возитися з духовкою, не любить підгорілі...