Рецепт Плов з перловки

Рецепт Плов з перловки
Кількість порцій: 4 Час приготування: 6 г. 0 хв.
Рецепт приготування плову з перловки.

опис приготування:

1. для 6 годин перед приготуванням плову потрібно: промити і замочити перловку в холодній воді.

2. Нарізати жир на невеликі шматочки, залишивши 1 великий приблизно на 50 грам. М'ясо нарізати на 2 великі шматки. Порізати цибулю півкільцями. морква — соломкою.

3. Гарненько нагріти казан на вогні "; трохи вище середнього ";. Кинути туди все сало і пару раз перемішати. Великий шматок перекласти з казана до запитання. Решта сало топимо до шкварок.

4. Видалити шкварки з казана. Під час готування можна перекусити ними виклавши шкварки на корж чи хліб.

5. Викласти в казан шматочки м'яса. Обсмажувати до підсмаженої скоринки. Кинути дрібно нарізану цибулю, обсмажувати до рум'яної скоринки.

6. Додати нашатковану моркву, обсмажувати "; до млявості ";. Потім потрібно залити приблизно 1 л води, довести до кипіння. зменшити вогонь, покласти залишився великий шматок жиру і через 15 хвилин додати трохи солі. Гасити протягом 1-2 годин.

7. Промити родзинки і курагу, залишити в холодній воді на 30 хвилин, приблизно за 1 час до закладки в казан. Злити воду і перекласти сухофрукти в казан, рівномірно розподіливши по поверхні.

8. По закінченню 30 хвилин, як сухофрукти в казані, потрібно злити воду з перловки. Вона повинна збільшитися в обсязі приблизно в 2 рази.

9. Прокип'ятити перловку в окремому посуді, додавши у воду трохи солі. Потім воду злити, а перловку викласти в казан.

10. Збільшити вогонь до сильного. Залити в казан окріп так, щоб вода злегка покривала поверхню плову. Готувати до повного випаровування рідини.

11. Під кінець потрібно зібрати перловку "; гіркою" і зменшити вогонь до повільного. Накрити казан кришкою і витримати близько 30 хвилин.

12. Коли плов готовий, ретельно перемішати вміст казана. Дістати великі шматки м'яса і жиру, нарізати невеликими смужками. Плов подавати в плоскому блюді, виклавши поверх шматки м'яса.


  • курдючное сало— 200 грам(можна замінити 120 г растительного масла)
  • м'ясо— 250 грам
  • цибулина— 2 штуки
  • морква— 500 грам
  • родзинки— 100 грам
  • чорнослив— 100 грам
  • перловка— 350 мілілітрів
  • сіль— 1 щіпка(за смаком)
  • мелений перець— 1 щіпка(за смаком)
1. для 6 годин перед приготуванням плову потрібно: промити і замочити перловку в холодній воді.

2. Нарізати жир на невеликі шматочки, залишивши 1 великий приблизно на 50 грам. М'ясо нарізати на 2 великі шматки. Порізати цибулю півкільцями. морква — соломкою.

3. Гарненько нагріти казан на вогні "; трохи вище середнього ";. Кинути туди все сало і пару раз перемішати. Великий шматок перекласти з казана до запитання. Решта сало топимо до шкварок.

4. Видалити шкварки з казана. Під час готування можна перекусити ними виклавши шкварки на корж чи хліб.

5. Викласти в казан шматочки м'яса. Обсмажувати до підсмаженої скоринки. Кинути дрібно нарізану цибулю, обсмажувати до рум'яної скоринки.

6. Додати нашатковану моркву, обсмажувати "; до млявості ";. Потім потрібно залити приблизно 1 л води, довести до кипіння. зменшити вогонь, покласти залишився великий шматок жиру і через 15 хвилин додати трохи солі. Гасити протягом 1-2 годин.

7. Промити родзинки і курагу, залишити в холодній воді на 30 хвилин, приблизно за 1 час до закладки в казан. Злити воду і перекласти сухофрукти в казан, рівномірно розподіливши по поверхні.

8. По закінченню 30 хвилин, як сухофрукти в казані, потрібно злити воду з перловки. Вона повинна збільшитися в обсязі приблизно в 2 рази.

9. Прокип'ятити перловку в окремому посуді, додавши у воду трохи солі. Потім воду злити, а перловку викласти в казан.

10. Збільшити вогонь до сильного. Залити в казан окріп так, щоб вода злегка покривала поверхню плову. Готувати до повного випаровування рідини.

11. Під кінець потрібно зібрати перловку "; гіркою" і зменшити вогонь до повільного. Накрити казан кришкою і витримати близько 30 хвилин.

12. Коли плов готовий, ретельно перемішати вміст казана. Дістати великі шматки м'яса і жиру, нарізати невеликими смужками. Плов подавати в плоскому блюді, виклавши поверх шматки м'яса.


Подібні рецепти

Плов з бурого рису

Торт «Прага» з готових коржів

приготування плову — момент відповідальний! Цей плов приготовлений не з традиційного білого рису, а з бурого або коричневого рису. Готував за допомогою мультиварки, що істотно заощадило час! опис приготування: До вашої уваги — простий рецепт приготування плову з бурого рису. Попередньо ретельн...

Плов з гречки з куркою

Плов з гречки з куркою

Якщо ви до цих пір думаєте, що плов можна приготувати тільки з рису, тоді я хочу вас здивувати, адже в цьому рецепті я розповім вам, як зробити чудовий плов з гречки з куркою. опис приготування: Рецепт приготування плову з гречки з куркою можна назвати чимось абсолютно новим, адже подібні стр...

Плов з індоуткі

Плов з індоуткі

Рецептів плову є безліч, у кожної господині напевно є свій секрет приготування цього смачного і ситного страви. Сьогодні поділюся своїм варіантом готування плову з індоуткі. опис приготування: Незважаючи на те, що варіацій і тонкощів в приготуванні плову може бути багато, основний сценарій зал...

Плов з дикого рису з журавлиною і горіхами

Плов з дикого рису з журавлиною і горіхами

Рецепт приготування святкового плову з дикого рису, сушеної журавлини і смажених горіхів з родзинками. опис приготування: Нагріти масло в середній каструлі на середньому вогні. Додати цибулю і варити, помішуючи, до м'якості, близько 3 хвилин. Додати рис і варити протягом 1 хвилини. Додати куря...

Пиріг-плов

Пиріг-плов

Пиріг-плов — експеримент, який згодом перетворився на улюблене мною блюдо. Скажу відверто, що пиріг-плов дивує всіх і своїм виглядом і своїм смаком. опис приготування: Пиріг-плов готується досить просто. Для його приготування знадобляться: заздалегідь приготоване, або куплене дріжджове тісто, ...