Рецепт Плов з гречки з куркою
Якщо ви до цих пір думаєте, що плов можна приготувати тільки з рису, тоді я хочу вас здивувати, адже в цьому рецепті я розповім вам, як зробити чудовий плов з гречки з куркою.
опис приготування:
Рецепт приготування плову з гречки з куркою можна назвати чимось абсолютно новим, адже подібні страви вже давно роблять в Узбекистані та інших сусідніх країнах. Ну а для нас такий плов це досить легкий і цікавий спосіб урізноманітнити своє повсякденне меню і приготувати для своєї сім'ї щось незвичайне і смачне. Простий рецепт плову з гречки з куркою, який пропоную вам я, цікавий не тільки тим, що готувати ми його будемо не з рису, але так само і тим, що ми зробимо його без додавання олії, отже, він буде корисний і менш калорійний. В іншому, все дуже легко і просто, так що давайте приступимо до справи.
- стегна курячі— 1 кілограм(без кісток і шкіри )
- Крупа гречана— 600 грам
- морква— 600 грам
- Цибуля ріпчаста— 250 грам
- Горох-нут консервований— 300 грам
- бульйон овочевий— 1 літр
- спеції— За смаком(мелений чорний перець, зіра, kashnich, паприка)
- сіль— За смаком
Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями.
Курячі стегна промиваємо та нарізаємо на невеликі шматочки шириною приблизно 1-2 см.
Моркву чистимо і нарізаємо брусками.
З нуту зливаємо рідину і викладаємо його в миску.
Антипригарним сковороду ставимо на вогонь і обсмажуємо на ній курку до золотистого кольору з додаванням солі і спецій.
Курку перекладаємо в миску, а на сковороду кладемо нарізану цибулю, смажимо до прозорості.
Додаємо до цибулі моркву і продовжуємо смажити.
Гречку викладаємо в казан і гарненько її прогреваем.
У сковороду з цибулею і морквою вливаємо пару ложок бульйону, накриваємо її кришкою і тушкуємо.
Решту бульйону виливаємо в казан, накриваємо його кришкою і тушкуємо гречку на повільному вогні хвилин 15.
Потім відкриваємо кришку і перемішуємо гречку. Викладаємо на неї цибулю, морква, курку, гайка, солимо і заправляємо спеціями. Знову накриваємо кришкою і готуємо плов на повільному вогні ще 15 хвилин. Після закінчення часу перемішуємо всі інгредієнти і вимикаємо вогонь, готовий плов подаємо до столу. Приємного вам апетиту!
Подібні рецепти
Плов з гречки з грибами
Підливу для гречки без м'яса можна зробити, наприклад, з грибами. Ця підлива відмінно підійде не тільки до гречки, але може бути компонентом складного гарніру страви з м'ясом або заправкою для пасти. опис приготування: Підлива для гречки без м'яса можна і не подрібнювати в блендері. Можна відк...
Попкорн з гречки
Пропоную приготувати попкорн, але не простий, а гречаний. Попкорн з гречки — новий погляд на звичний снек, адже всі звикли до смаку кукурудзяних зерен. Гречаним попкорном можна смачно похрумтіти під час перегляду фільмів, а можна використовувати для прикраси десертів і салатів. Готується він дуже...
Плов з куркою і баклажанами
Приготувати ароматний річний плов з куркою і баклажанами дуже легко. Це ситне блюдо виходить неймовірно смачним в поєднанні з куркою, рисом і баклажанами, а спеції розкривають ще більше аромат. опис приготування: Спеції та баклажан надають страві приголомшливий смак, дуже оригінальний. дивітьс...
Плов з куркою і овочами
На наш стіл плов з куркою і овочами в домашніх умовах прийшов з далекого Сходу. Само по собі блюдо дуже любить спеції і часник, але і без м'яса і овочів плов неможливий. опис приготування: Цей рецепт по праву можна назвати демократичним, оскільки курка — найдешевше м'ясо. Але це не заважає пло...
Плов з куркою і куркумою
Плов з куркою і куркумою — ця страва, яке можна подати як на святковий стіл, так і на повсякденний. Ароматний і смачний плов сподобається всім, особливу пікантність блюду додадуть спеції. опис приготування: Основна спеція плову — куркума, рис будемо використовувати пропарений, довгий. Також до...