Рецепт Плов з індоуткі
Рецептів плову є безліч, у кожної господині напевно є свій секрет приготування цього смачного і ситного страви. Сьогодні поділюся своїм варіантом готування плову з індоуткі.
опис приготування:
Незважаючи на те, що варіацій і тонкощів в приготуванні плову може бути багато, основний сценарій залишається незмінним: спочатку розтоплюється масло, готується основа плову - зірвак, потім додаються спеції, потім рис. приступимо!
Плов можна готувати в гусятниці, каструлі, сковороді з високими стінками, мультиварці. Я вважала за краще готувати в казані.
- Мясо индоутки— 1 кілограм(я брала грудку)
- Мал— 1 кілограм
- морква— 1 кілограм
- Цибуля— 1 кілограм
- часник— 200 грам
- жир— 200 грам(я брала жир, вытопленный из индоутки, если его не найдёте, можно употреблять любой жир животного происхождения)
- Спеції для плову— 2 Ст. ложки(зіра, перець, шафран, сушёные помидоры, чебрець, мелений коріандр)
- сіль— За смаком
морква помити, почистити і нарізати довгою соломкою. Для этого сначала режем морковь вдоль на пластины толщиной примерно 4 милиметра, затем каждую пластину — соломкой. Цибуля очищаем и режем полукольцами или кольцами толщиной 5 милиметров.
Чтобы приготовить зирвак, казан разогреваем на плите, расстапливаем жир, кладём мясо индоутки и обжариваем до образования румяной корочки со всех сторон.
Затем в казан добавляем лук и обжариваем до золотистого цвета.
Сверху кладём морковь. Если недостаточно жира и сока из индоутки, можно добавить кипящей воды, чтобы жидкость покрывала морковь. На сильному вогні довести до кипіння, затем немного убавить огонь и томить около 15 хвилин, помішуючи. Далее добавить специи для плова, соль и томить ещё 15 хвилин.
Поки готується зірвак, можно заняться рисом: его необходимо несколько раз промыть в кастрюле, щоб вода, которая сливается после промывания, была совершенно прозрачной. потім, налив холодной воды, замочити.
Когда время приготовления зирвака закончится, с замоченного риса слить воду и добавить крупу в казан. Мал рассыпать по зирваку (перемешивать не надо). Додати холодної води, чтобы жидкость закрывала рис на 1,5 см. посолити, закрыть крышкой и томить на слабом огне около 1 годину (перемешивать и открывать казан не рекомендуется).
Часник очистить от внешней шелухи и за 10 минут до окончания тушения целиком добавить в казан.
Плов будет ещё вкуснее, если после приготовления завернуть кастрюлю или казан в ткань, сберегающую тепло, и оставить в тёплом месте на 1 час. Подавати на стіл гарячим. Смачного!
Подібні рецепти
Курячі грудки в духовці дієтичні
приготування плову — момент відповідальний! Цей плов приготовлений не з традиційного білого рису, а з бурого або коричневого рису. Готував за допомогою мультиварки, що істотно заощадило час! опис приготування: До вашої уваги — простий рецепт приготування плову з бурого рису. Попередньо ретельн...
Плов з гречки з куркою
Якщо ви до цих пір думаєте, що плов можна приготувати тільки з рису, тоді я хочу вас здивувати, адже в цьому рецепті я розповім вам, як зробити чудовий плов з гречки з куркою. опис приготування: Рецепт приготування плову з гречки з куркою можна назвати чимось абсолютно новим, адже подібні стр...
Плов зі шлунків курячих
Можна посперечатися на тему — справжній це плов чи ні, але то, що він найекономніший - тут немає ніяких сумнівів. А на смак - просто смакота. Переконатися просто - просто скористайтеся моїм рецептом. опис приготування: Курячі шлуночки обсмажуємо з цибулею і морквою. промиваємо рис, додаємо йог...
Плов з дикого рису з журавлиною і горіхами
Рецепт приготування святкового плову з дикого рису, сушеної журавлини і смажених горіхів з родзинками. опис приготування: Нагріти масло в середній каструлі на середньому вогні. Додати цибулю і варити, помішуючи, до м'якості, близько 3 хвилин. Додати рис і варити протягом 1 хвилини. Додати куря...
Пиріг-плов
Пиріг-плов — експеримент, який згодом перетворився на улюблене мною блюдо. Скажу відверто, що пиріг-плов дивує всіх і своїм виглядом і своїм смаком. опис приготування: Пиріг-плов готується досить просто. Для його приготування знадобляться: заздалегідь приготоване, або куплене дріжджове тісто, ...