Рецепт Риба, тушкована в вершках

Рецепт Риба, тушкована в вершках
Кількість порцій: 3 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Для цієї страви нам знадобиться будь-яка риба, в якій найменше зміст кісток: сьомга, короп, минтай, пеленгас і т.д.. головне — зробити смачний соус і не переварити рибу.

опис приготування:

Варіацій приготування цього блюдо може бути кілька: рибу попередньо маринують в лимонному соці, рибу можна обсмажити і тільки після цього гасити, а є ще один варіант — риба, тушкована в вершках в домашніх умовах. Цей рецепт найбільш поширений і легкий.

  • риба— 1 кілограм
  • вершки— 100 кілограм(20% жирності)
  • Прованські трави— За смаком
  • Рослинна олія— 40 грам
  • сир— 100 грам
  • сіль— 1 щіпка
риба, тушкована в вершках - фото крок 1 1. Обробляє рибу і нарізаємо її на шматочки трохи більше середнього розміру. Я в цей раз вирішила взяти сьомгу. По бажанню, можна збризнути її лимонним соком для маринаду, а можна готувати і так.

риба, тушкована в вершках - фото крок 2 2. Заливаємо рибу вершками і посипаємо прованськими травами. Тепер їй треба постояти близько двадцяти хвилин. Після цього відправляємо рибу з соусом на сковороду і починаємо гасити на дуже слабкому вогні під закритою кришкою.

риба, тушкована в вершках - фото крок 3 3. Натираємо на тертці сир і в кінці гасіння додаємо його до риби. Тепер доводимо до готовності, не закриваючи кришку. Коли сир розплавиться і випарується вся рідина, риба готова!

риба, тушкована в вершках - фото крок 4 4. За цим же рецептом приготувати рибу, тушковану в вершках в домашніх умовах можна і в духовці. Тоді вона вийде з скоринкою, а м'ясо вбере соус. Подавати блюдо можна як самостійне, а можна разом з гарніром.

Подібні рецепти

Риба в вершках в мультиварці

Кисіль з буряка

Смачна риба в ніжному соусі, приготована в мультиварці, — це щось! Мова можна проковтнути:) опис приготування: Будь-яка риба, приготована в вершках буде ніжною і соковитою. А за допомогою мультиварки ви впораєтеся з цим цього блюда ще швидше. Цей простий рецепт риба в вершках в мультиварці доп...

Підберезники в вершках

Підберезники в вершках

підберезники — гриби ніжні і смачні. А якщо їх ще посмажити в вершковому соусі — взагалі смакота. Спробуйте! опис приготування: Сьогодні пропоную вам рецепт підберезників в вершках. Усе, що потрібно — це згасити гриби, а після додати цибулю, вершки і спецій. почекати 5 хвилин і подавати на сті...

Риба, тушкована під маринадом класична

Риба, тушкована під маринадом класична

Хочете зробити що-небудь смачненьке з рибкою? У мене є відмінна ідея в міру ситного, досить легкого, апетитного страви. поєднання овочів, риби і соусу — це дуже класно. раджу рецепт! опис приготування: Пропоную Вашій увазі нескладний спосіб, як приготувати рибу тушковану під маринадом класичну...

Риба, тушкована з кабачками

Риба, тушкована з кабачками

цікаве поєднання — риба, тушкована з кабачками в домашніх умовах, чи не так? Овочі чудово поєднуються з рибою, доповнюючи її смак. Крім цього, блюдо в результаті вважається самостійним. опис приготування: готова риба, тушкована з кабачками в домашніх умовах — це відмінне блюдо, яке з апетитом ...

Риба, тушкована в мультиварці

Риба, тушкована в мультиварці

риба, тушкована в мультиварці, — це не тільки дуже апетитно, але корисно. Ніякого зайвого масла і жиру, лише натуральний смак улюбленої страви. опис приготування: риба, тушкована в мультиварці, в даному варіанті готується з картоплею. Це не тільки смачно, але і зручно, так як одночасно можна з...