Рецепт Плов на зиму
Що буде якщо заготовити на зиму не просто овочі, а додати до них ще і рис, тоді у нас вийде дуже смачне і ароматне блюдо, яке можна використовувати в якості салату або ситної закуски.
опис приготування:
Рецепт приготування плову на зиму, як виявилося, для багатьох моїх знайомих не новинка, а ось я чомусь дізналася про цю чудову блюді зовсім недавно. І хоча я заготовлювала такий плов на зиму в домашніх умовах поки всього лише раз, але вже зараз можу сказати, що це неймовірно смачна закуска. думаю, тепер я буду робити її щороку, раджу і вам заготовити такий чудовий плов, якщо ви ще ніколи його не робили раніше.
- помідори— 4 кілограма(інгредієнти на 4 літра готового продукту)
- Перець болгарський— 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста— 1 кілограм
- морква— 500 грам
- Мал— 1 Склянка
- цукор— 2 Ст. ложки
- сіль— 1 Ст. ложка(+1 чайна ложка)
- Перець чорний мелений— 0,5 чайних ложки
- паприка мелена— 0,5 чайних ложки
Помідори також промиваємо, робимо на них невеликі хрестоподібні надрізи і заливаємо окропом помідори на 1 хвилину.
Чистимо моркву і шаткуємо її на тертці для корейської морква.
Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями.
Болгарський перець очищаємо від насіння, промиваємо і також нарізаємо півкільцями.
Тепер ми обсмажуємо все овочі (крім помідорів) окремо на рослинному маслі до м'якості і змішуємо їх в одній мисці.
З помідорів знімаємо шкірку і нарізаємо їх на невеликі шматочки, викладаємо помідори в глибоку товстостінну посуд і розминаємо їх до стану пюре.
Варимо помідори на повільному вогні, постійно помішуючи, протягом 20 хвилин.
Після цього перекладаємо до помідорів обсмажені овочі, додаємо сіль, цукор і спеції. З рису зливаємо воду і також викладаємо його до решти інгредієнтів, перемішуємо все і варимо на повільному вогні протягом 1 годину.
Потім розливаємо гарячу масу по чистим стерилізованим баночках, закочує їх і в перевернутому стані залишаємо під ковдрою до повного охолодження. Зберігаємо плов в прохолодному темному місці. Приємного всім апетиту!
Подібні рецепти
Плов (простий рецепт)
приготування плову — момент відповідальний! Цей плов приготовлений не з традиційного білого рису, а з бурого або коричневого рису. Готував за допомогою мультиварки, що істотно заощадило час! опис приготування: До вашої уваги — простий рецепт приготування плову з бурого рису. Попередньо ретельн...
Плов з гречки з куркою
Якщо ви до цих пір думаєте, що плов можна приготувати тільки з рису, тоді я хочу вас здивувати, адже в цьому рецепті я розповім вам, як зробити чудовий плов з гречки з куркою. опис приготування: Рецепт приготування плову з гречки з куркою можна назвати чимось абсолютно новим, адже подібні стр...
Плов з індоуткі
Рецептів плову є безліч, у кожної господині напевно є свій секрет приготування цього смачного і ситного страви. Сьогодні поділюся своїм варіантом готування плову з індоуткі. опис приготування: Незважаючи на те, що варіацій і тонкощів в приготуванні плову може бути багато, основний сценарій зал...
Плов з дикого рису з журавлиною і горіхами
Рецепт приготування святкового плову з дикого рису, сушеної журавлини і смажених горіхів з родзинками. опис приготування: Нагріти масло в середній каструлі на середньому вогні. Додати цибулю і варити, помішуючи, до м'якості, близько 3 хвилин. Додати рис і варити протягом 1 хвилини. Додати куря...
Пиріг-плов
Пиріг-плов — експеримент, який згодом перетворився на улюблене мною блюдо. Скажу відверто, що пиріг-плов дивує всіх і своїм виглядом і своїм смаком. опис приготування: Пиріг-плов готується досить просто. Для його приготування знадобляться: заздалегідь приготоване, або куплене дріжджове тісто, ...