Рецепт Плов на зиму

Рецепт Плов на зиму
Кількість порцій: 4 Час приготування: 3 г. 0 хв.
Що буде якщо заготовити на зиму не просто овочі, а додати до них ще і рис, тоді у нас вийде дуже смачне і ароматне блюдо, яке можна використовувати в якості салату або ситної закуски.

опис приготування:

Рецепт приготування плову на зиму, як виявилося, для багатьох моїх знайомих не новинка, а ось я чомусь дізналася про цю чудову блюді зовсім недавно. І хоча я заготовлювала такий плов на зиму в домашніх умовах поки всього лише раз, але вже зараз можу сказати, що це неймовірно смачна закуска. думаю, тепер я буду робити її щороку, раджу і вам заготовити такий чудовий плов, якщо ви ще ніколи його не робили раніше.

  • помідори— 4 кілограма(інгредієнти на 4 літра готового продукту)
  • Перець болгарський— 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста— 1 кілограм
  • морква— 500 грам
  • Мал— 1 Склянка
  • цукор— 2 Ст. ложки
  • сіль— 1 Ст. ложка(+1 чайна ложка)
  • Перець чорний мелений— 0,5 чайних ложки
  • паприка мелена— 0,5 чайних ложки
Плов на зиму - фото крок 1 Для початку ми ретельно промиваємо рис і заливаємо його окропом.

Плов на зиму - фото крок 2 Помідори також промиваємо, робимо на них невеликі хрестоподібні надрізи і заливаємо окропом помідори на 1 хвилину.

Плов на зиму - фото крок 3 Чистимо моркву і шаткуємо її на тертці для корейської морква.

Плов на зиму - фото крок 4 Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями.

Плов на зиму - фото крок 5 Болгарський перець очищаємо від насіння, промиваємо і також нарізаємо півкільцями.

Плов на зиму - фото крок 6 Тепер ми обсмажуємо все овочі (крім помідорів) окремо на рослинному маслі до м'якості і змішуємо їх в одній мисці.

Плов на зиму - фото крок 7 З помідорів знімаємо шкірку і нарізаємо їх на невеликі шматочки, викладаємо помідори в глибоку товстостінну посуд і розминаємо їх до стану пюре.

Плов на зиму - фото крок 8 Варимо помідори на повільному вогні, постійно помішуючи, протягом 20 хвилин.

Плов на зиму - фото крок 9 Після цього перекладаємо до помідорів обсмажені овочі, додаємо сіль, цукор і спеції. З рису зливаємо воду і також викладаємо його до решти інгредієнтів, перемішуємо все і варимо на повільному вогні протягом 1 годину.

Плов на зиму - фото крок 10 Потім розливаємо гарячу масу по чистим стерилізованим баночках, закочує їх і в перевернутому стані залишаємо під ковдрою до повного охолодження. Зберігаємо плов в прохолодному темному місці. Приємного всім апетиту!

Подібні рецепти

Плов з бурого рису

Плов (простий рецепт)

приготування плову — момент відповідальний! Цей плов приготовлений не з традиційного білого рису, а з бурого або коричневого рису. Готував за допомогою мультиварки, що істотно заощадило час! опис приготування: До вашої уваги — простий рецепт приготування плову з бурого рису. Попередньо ретельн...

Плов з гречки з куркою

Плов з гречки з куркою

Якщо ви до цих пір думаєте, що плов можна приготувати тільки з рису, тоді я хочу вас здивувати, адже в цьому рецепті я розповім вам, як зробити чудовий плов з гречки з куркою. опис приготування: Рецепт приготування плову з гречки з куркою можна назвати чимось абсолютно новим, адже подібні стр...

Плов з індоуткі

Плов з індоуткі

Рецептів плову є безліч, у кожної господині напевно є свій секрет приготування цього смачного і ситного страви. Сьогодні поділюся своїм варіантом готування плову з індоуткі. опис приготування: Незважаючи на те, що варіацій і тонкощів в приготуванні плову може бути багато, основний сценарій зал...

Плов з дикого рису з журавлиною і горіхами

Плов з дикого рису з журавлиною і горіхами

Рецепт приготування святкового плову з дикого рису, сушеної журавлини і смажених горіхів з родзинками. опис приготування: Нагріти масло в середній каструлі на середньому вогні. Додати цибулю і варити, помішуючи, до м'якості, близько 3 хвилин. Додати рис і варити протягом 1 хвилини. Додати куря...

Пиріг-плов

Пиріг-плов

Пиріг-плов — експеримент, який згодом перетворився на улюблене мною блюдо. Скажу відверто, що пиріг-плов дивує всіх і своїм виглядом і своїм смаком. опис приготування: Пиріг-плов готується досить просто. Для його приготування знадобляться: заздалегідь приготоване, або куплене дріжджове тісто, ...