Рецепт Житні коржі
Житні коржі на солоді виходять дуже смачними і ароматними. брат, як смачно потерти часничком та з борщиком! Або з маслом і сиром та просто з кухлем молока. Загалом, варто приготувати!
опис приготування:
Випічка на житнього борошна корисна і смачна, але без солоду вона не така ароматна і темна.
солод — це пророщене, висушене і размолотое в борошно зерно жита. Зараз його можна без проблем купити в супермаркетах.
Ось простий рецепт, як приготувати житні коржі на солоді. Готуйте на здоров'я!
- солод темний— 1 Ст. ложка
- окріп— 100 мілілітрів
- борошно житнє— 380 грам(обдирне)
- Борошно пшеничне— 150 грам
- дріжджі сухі— 1 Ст. ложка
- сіль— 1 Чайна ложка
- цукор— 1 Ст. ложка(з гіркою)
- білок курячий— 40 грам
- вода— 60 грам
- Вода тепла— 200 грам
- Масло оливкове— 1 Ст. ложка
- жовток— 1 штука(для змащення)
Змішайте борошно житнє і пшеничне, дріжджі, сіль і цукор.
Розділіть яйце на жовток і білок. У білок додайте 60 г. води. Якщо яйце не добірної категорії, то води додайте більше, щоб в результаті вийшла суміш вагою 100 г.
З'єднайте борошняну і білкову суміші, додайте солодовий заварку і оливкове масло, замісіть тісто. тісто липке, але не розпливається. Миску з тестом накрийте і поставте в тепле місце на 10 хвилин, щоб розвинулася клейковина.
зважте тісто, розділіть його на 10 рівних частин. Кожну скачайте спочатку в кульку, а потім в коржик. "; Хрест" корж тупим боком леза ножа.
Викладіть заготовки на деко, застелений силіконовим килимком або пергаментом, накрийте і залиште в теплому місці на 30 хвилин.
Розігрійте духовку до 220 градусів, змастіть коржі жовтком і випікайте 15-20 хвилин.
Готові коржі зніміть з дека і накрийте рушником. Смачного!
Подібні рецепти
Янтарна форель в духовці
Багато людей розглядають млинці тільки в якості солодкої випічки. Але я вже давно знаю, що на її основі хороші і ситні блюда для сніданку або обіду. деякі варіанти (як цей) просто дивують. опис приготування: У вас вийде гарна закуска, яка виглядає ніби ресторанне блюдо. Ви можете додати в ньог...
Житні булочки з цибулею
Житні булочки з цибулею — прекрасний акомпанемент до будь-якого гарячого супу. Абсолютно будь-який суп, поданий зі свіжими житніми булочками, буде з'їдений з куди більшим задоволенням. опис приготування: Я завжди за замовчуванням вважала, що випічка булочок і взагалі хліба — заняття дуже клопі...
Житні булочки
Хліб з білою (пшеничного) муки не вважається корисним. Дієтологи рекомендують їсти хліб, приготовлений з борошна грубого помелу, житнього борошна або інших видів борошна. опис приготування: Житня випічка дуже смачна, особливо, коли подається до перших страв. Такі булочки будуть дуже смачні з с...
Житні свинячі медальйони
Рецепт приготування свинячих медальйонів з хрусткою житній скоринкою. опис приготування: У кухонному комбайні подрібнити хліб до крихти. Викласти у велику миску, приправити сіллю і перцем. В іншій великій мисці збити яйця з 1 чайною ложкою води. Приправити свинячі медальйони з обох сторін сілл...
Пісні коржі
Дуже апетитні пісні коржі, які можна подавати практично до будь-якої страви замість хліба. Простий рецепт пісних коржів актуальний не тільки для тих, хто поститься, але і для вегетаріанців. опис приготування: Смачні та ситні пісні коржі — відмінна альтернатива хлібу під час посту. Собівартість...