Рецепт Житні коржі

Рецепт Житні коржі
Кількість порцій: 5 Час приготування: 1 г. 30 хв.
Житні коржі на солоді виходять дуже смачними і ароматними. брат, як смачно потерти часничком та з борщиком! Або з маслом і сиром та просто з кухлем молока. Загалом, варто приготувати!

опис приготування:

Випічка на житнього борошна корисна і смачна, але без солоду вона не така ароматна і темна.

солод — це пророщене, висушене і размолотое в борошно зерно жита. Зараз його можна без проблем купити в супермаркетах.

Ось простий рецепт, як приготувати житні коржі на солоді. Готуйте на здоров'я!

  • солод темний— 1 Ст. ложка
  • окріп— 100 мілілітрів
  • борошно житнє— 380 грам(обдирне)
  • Борошно пшеничне— 150 грам
  • дріжджі сухі— 1 Ст. ложка
  • сіль— 1 Чайна ложка
  • цукор— 1 Ст. ложка(з гіркою)
  • білок курячий— 40 грам
  • вода— 60 грам
  • Вода тепла— 200 грам
  • Масло оливкове— 1 Ст. ложка
  • жовток— 1 штука(для змащення)
житні коржі - фото крок 1 Залийте солод окропом. Ostyvshij procedite, після чого додайте ще 200 г. теплої води.

житні коржі - фото крок 2 Змішайте борошно житнє і пшеничне, дріжджі, сіль і цукор.

житні коржі - фото крок 3 Розділіть яйце на жовток і білок. У білок додайте 60 г. води. Якщо яйце не добірної категорії, то води додайте більше, щоб в результаті вийшла суміш вагою 100 г.

житні коржі - фото крок 4 З'єднайте борошняну і білкову суміші, додайте солодовий заварку і оливкове масло, замісіть тісто. тісто липке, але не розпливається. Миску з тестом накрийте і поставте в тепле місце на 10 хвилин, щоб розвинулася клейковина.

житні коржі - фото крок 5 зважте тісто, розділіть його на 10 рівних частин. Кожну скачайте спочатку в кульку, а потім в коржик. "; Хрест" корж тупим боком леза ножа.

житні коржі - фото крок 6 Викладіть заготовки на деко, застелений силіконовим килимком або пергаментом, накрийте і залиште в теплому місці на 30 хвилин.

житні коржі - фото крок 7 Розігрійте духовку до 220 градусів, змастіть коржі жовтком і випікайте 15-20 хвилин.

житні коржі - фото крок 8 Готові коржі зніміть з дека і накрийте рушником. Смачного!

Подібні рецепти

Житні млинці з лососем

Янтарна форель в духовці

Багато людей розглядають млинці тільки в якості солодкої випічки. Але я вже давно знаю, що на її основі хороші і ситні блюда для сніданку або обіду. деякі варіанти (як цей) просто дивують. опис приготування: У вас вийде гарна закуска, яка виглядає ніби ресторанне блюдо. Ви можете додати в ньог...

Житні булочки з цибулею

Житні булочки з цибулею

Житні булочки з цибулею — прекрасний акомпанемент до будь-якого гарячого супу. Абсолютно будь-який суп, поданий зі свіжими житніми булочками, буде з'їдений з куди більшим задоволенням. опис приготування: Я завжди за замовчуванням вважала, що випічка булочок і взагалі хліба — заняття дуже клопі...

Житні булочки

Житні булочки

Хліб з білою (пшеничного) муки не вважається корисним. Дієтологи рекомендують їсти хліб, приготовлений з борошна грубого помелу, житнього борошна або інших видів борошна. опис приготування: Житня випічка дуже смачна, особливо, коли подається до перших страв. Такі булочки будуть дуже смачні з с...

Житні свинячі медальйони

Житні свинячі медальйони

Рецепт приготування свинячих медальйонів з хрусткою житній скоринкою. опис приготування: У кухонному комбайні подрібнити хліб до крихти. Викласти у велику миску, приправити сіллю і перцем. В іншій великій мисці збити яйця з 1 чайною ложкою води. Приправити свинячі медальйони з обох сторін сілл...

Пісні коржі

Пісні коржі

Дуже апетитні пісні коржі, які можна подавати практично до будь-якої страви замість хліба. Простий рецепт пісних коржів актуальний не тільки для тих, хто поститься, але і для вегетаріанців. опис приготування: Смачні та ситні пісні коржі — відмінна альтернатива хлібу під час посту. Собівартість...