Рецепт Житні булочки

Рецепт Житні булочки
Кількість порцій: 20 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Хліб з білою (пшеничного) муки не вважається корисним. Дієтологи рекомендують їсти хліб, приготовлений з борошна грубого помелу, житнього борошна або інших видів борошна.

опис приготування:

Житня випічка дуже смачна, особливо, коли подається до перших страв. Такі булочки будуть дуже смачні з солянкою або гороховим супом.

  • Борошно грубого помелу— 1 Склянка
  • Борошно пшеничне звичайна— 1 Склянка
  • борошно житнє— 1 Склянка
  • Рослинна олія— 6 Ст. ложок
  • Цибуля ріпчаста— 1 штука
  • дріжджі швидкодіючі— 1,5 чайних ложки(сухі)
  • вода— 300 мілілітрів
  • кунжут— За смаком(для посыпки)
  • цукор— 1 Ст. ложка
  • сіль— 1 Чайна ложка
житні булочки - фото крок 1 У миску викладаємо дріжджі. Додаємо цукор і сіль.

житні булочки - фото крок 2 додайте 0,5 склянки води, розведіть дріжджі до повного їх розчинення. Фізично впливати на дріжджі не потрібно. Просто перемішайте дріжджі з ледь теплою водою і дайте їм прокинутися в спокої. Вони самі розійдуться за 10-15 хвилин.

житні булочки - фото крок 3 змішайте 3 види борошна. Кожну з ложок потрібно просіяти НЕ 1 раз. Так ми наповнюємо борошно киснем, і наше тісто краще буде підніматися. Я просіяла 2 рази.

житні булочки - фото крок 4 З'єднайте воду, що залишилася, 6 ст. L. рослинної олії, просіяне борошно. замісити тісто. Наш хліб можна наповнити складової. Хтось вважає за краще класти в хліб курагу, родзинки, чорнослив, а хтось більше любить хліб з сиром або цибулею. Я використовую сьогодні цибулю. Отже, цибуля обсмажуємо на рослинному маслі і вже без масла додаємо в тісто.

житні булочки - фото крок 5 Даємо тісту піднятися близько 1-1,5 годину. Якщо поставити в тепле місце (Не вище 50 градусів), то тісто зійде швидко. розділити тісто 20 lépések. Кожну розкачати в джгутик.

житні булочки - фото крок 6 Складіть джгутик навпіл, заплетене косичку з двох пасом. з'єднайте краю.

житні булочки - фото крок 7 Викладіть джгутики на лист для випічки. Його слід застелити папером для випічки. Дайте булочкам піднятися (близько 20 хвилин).

житні булочки - фото крок 8 Перед випічкою змастіть булочки теплою водою. посипте кунжутом. Випікайте в гарячій духовці при 180 градусах близько 20 хвилин.

Подібні рецепти

Житні булочки з цибулею

Житні булочки з цибулею в хлібопічці

Житні булочки з цибулею — прекрасний акомпанемент до будь-якого гарячого супу. Абсолютно будь-який суп, поданий зі свіжими житніми булочками, буде з'їдений з куди більшим задоволенням. опис приготування: Я завжди за замовчуванням вважала, що випічка булочок і взагалі хліба — заняття дуже клопі...

Житні млинці з лососем

Житні млинці з лососем

Багато людей розглядають млинці тільки в якості солодкої випічки. Але я вже давно знаю, що на її основі хороші і ситні блюда для сніданку або обіду. деякі варіанти (як цей) просто дивують. опис приготування: У вас вийде гарна закуска, яка виглядає ніби ресторанне блюдо. Ви можете додати в ньог...

Житні коржі

Житні коржі

Житні коржі на солоді виходять дуже смачними і ароматними. брат, як смачно потерти часничком та з борщиком! Або з маслом і сиром та просто з кухлем молока. Загалом, варто приготувати! опис приготування: Випічка на житнього борошна корисна і смачна, але без солоду вона не така ароматна і темна....

Житні свинячі медальйони

Житні свинячі медальйони

Рецепт приготування свинячих медальйонів з хрусткою житній скоринкою. опис приготування: У кухонному комбайні подрібнити хліб до крихти. Викласти у велику миску, приправити сіллю і перцем. В іншій великій мисці збити яйця з 1 чайною ложкою води. Приправити свинячі медальйони з обох сторін сілл...

Пісні булочки з маком

Пісні булочки з маком

Простенькие, але смачні і легкі ці булочки скрасять чаювання в Пост. Дивіться і записуйте в Куховарська книга рецепт приготування пісних булочок з маком! опис приготування: Для приготування пісних булочок з маком я рекомендую вам використовувати тісто дріжджове пісне. Якщо хочете приготувати й...