Рецепт Житні булочки з цибулею
Житні булочки з цибулею — прекрасний акомпанемент до будь-якого гарячого супу. Абсолютно будь-який суп, поданий зі свіжими житніми булочками, буде з'їдений з куди більшим задоволенням.
опис приготування:
Я завжди за замовчуванням вважала, що випічка булочок і взагалі хліба — заняття дуже клопітно, а тому до недавнього часу ніколи цим не займалася. Однак недавно мама навчила мене пекти житні булочки з цибулею, які вона зазвичай подає до борщу і іншим гарячим супів. виявляється, приготувати смачні, м'які, повітряні житні булочки з цибулею — простіше простого. Ділюся маминим рецептом.
- Цибуля ріпчаста— 1 штука
- дріжджі пресовані— 50 грам
- вода— 250 мілілітрів
- Пшеничне борошно— 250 грам
- борошно житнє— 225 грам
- цукор— 1 Чайна ложка
- сіль— 1/2 чайних ложки
- Рослинна олія— 50 мілілітрів
- жовток— 1 штука
- кунжут— — За смаком
Слідом за цим додаємо цукор, сіль і 2 ст.л. пшеничного борошна. гарненько перемішуємо — ніяких грудочок бути не повинно.
Цибулю чистимо і подрібнюємо — можна просто ножем, а можна процесором.
Додаємо подрібнену цибулю в тісто. добре перемішуємо.
Додаємо воду, що залишилася і рослинне масло. перемішуємо.
Додаємо всю решту борошна і замішуємо тісто.
Має вийти досить щільне, круте тісто. Ми залишаємо його на 20-30 хвилин, накривши рушником.
За цей час тісто істотно збільшиться в об'ємі.
Що піднялося тісто ділимо на 14-16 частин. З кожної частини формуємо невеликого розміру булочку. Викладаємо булочки на деко (щільно укладати не можна, відстань між булочками має бути хоча б 3-4 см, так що із зазначеної кількості інгредієнтів доведеться піч два дека).
Кожну булочку змащуємо збитим яйцем.
Потім кожну булочку посипаємо кунжутним насінням — це не обов'язково, але мені так більше подобається (красивіше і смачніше).
запікаємо 25-30 хвилин при 200 градусах до золотистого кольору булочок.
Житні булочки з цибулею готові. Подавати краще теплими. Смачного!
Подібні рецепти
Житні булочки з цибулею в хлібопічці
Хліб з білою (пшеничного) муки не вважається корисним. Дієтологи рекомендують їсти хліб, приготовлений з борошна грубого помелу, житнього борошна або інших видів борошна. опис приготування: Житня випічка дуже смачна, особливо, коли подається до перших страв. Такі булочки будуть дуже смачні з с...
Житні млинці з лососем
Багато людей розглядають млинці тільки в якості солодкої випічки. Але я вже давно знаю, що на її основі хороші і ситні блюда для сніданку або обіду. деякі варіанти (як цей) просто дивують. опис приготування: У вас вийде гарна закуска, яка виглядає ніби ресторанне блюдо. Ви можете додати в ньог...
Житні коржі
Житні коржі на солоді виходять дуже смачними і ароматними. брат, як смачно потерти часничком та з борщиком! Або з маслом і сиром та просто з кухлем молока. Загалом, варто приготувати! опис приготування: Випічка на житнього борошна корисна і смачна, але без солоду вона не така ароматна і темна....
Житні свинячі медальйони
Рецепт приготування свинячих медальйонів з хрусткою житній скоринкою. опис приготування: У кухонному комбайні подрібнити хліб до крихти. Викласти у велику миску, приправити сіллю і перцем. В іншій великій мисці збити яйця з 1 чайною ложкою води. Приправити свинячі медальйони з обох сторін сілл...
Пісні булочки з маком
Простенькие, але смачні і легкі ці булочки скрасять чаювання в Пост. Дивіться і записуйте в Куховарська книга рецепт приготування пісних булочок з маком! опис приготування: Для приготування пісних булочок з маком я рекомендую вам використовувати тісто дріжджове пісне. Якщо хочете приготувати й...