Рецепт Сацебелі з томатної пасти

Рецепт Сацебелі з томатної пасти
Кількість порцій: 1 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Геть магазинні соуси, адже немає нічого смачнішого соусу, зробленого своїми руками, особливо якщо це ароматний і неймовірно смачний сацебелі родом з Грузії, давайте приготуємо його сьогодні.

опис приготування:

Я завжди була шанувальником грузинської кухні, тому що тільки в ній можна знайти так багато чудових рецептів на будь-який смак, і сьогодні я розповім вам, як приготувати сацебелі з томатної пасти. Це традиційний грузинський соус до м'яса або риби, смак якого заворожує з першої ложечки. Так що якщо ви хочете надати своїм стравам яскравий кавказький колорит, просто приготуйте сацебелі з томатної пасти в домашніх умовах, з ним все виходить набагато смачніше.


  • Паста томатна натуральна— 200 грам
  • вода— 200 грам
  • часник— 5-6 зубчиків
  • кінза свіжа— 50-60 грам
  • Аджика— 1 Чайна ложка
  • оцет— 1 Чайна ложка
  • Хміль-сунелі— 1-1,5 Ст. ложки
  • Перець чорний горошком— 1 Чайна ложка
  • сіль— 1-2 чайних ложок
Сацебелі з томатної пасти - фото крок 1 Отже, промываем тщательно свежую кинзу и измельчаем ее.

Сацебелі з томатної пасти - фото крок 2 Теперь чистим чеснок и выкладываем его в ступку, добавляем соль и перец горошком, перетираем все до однородного состояния.

Сацебелі з томатної пасти - фото крок 3 Добавляем в эту массу хмели-сунели и перемешиваем.

Сацебелі з томатної пасти - фото крок 4 Выкладываем приготовленную пасту в миску или кастрюльку, добавляем измельченную кинзу и уксус, снова перетираем все.

Сацебелі з томатної пасти - фото крок 5 Затем очередь томатной пасты, добавляем ее в полученную массу, перемішуємо всі інгредієнти.

Сацебелі з томатної пасти - фото крок 6 Разбавляем соус водой, добавляем ложечку аджики для остроты и при необходимости досаливаем соус.

Сацебелі з томатної пасти - фото крок 7 Готовый соус следует на пару часиков поставить в холодильник, чтобы все ингредиенты обменялись своими вкусами и ароматами, после чего соус можно подавать к столу. Приємного всім апетиту!

Подібні рецепти

Сацебелі зі слив

Осетинський пиріг з вишнями

Sacebeli — це базовий соус грузинської кухні, рецептів приготування якого дуже багато. Його можна готувати з помідорів, зі слив або з їх поєднання, а смакові нюанси залежать від спецій. опис приготування: Сацебелі зі слив готувати просто, рецептів цього соусу багато і мій — один з них. Дивітьс...

Сацебелі оригінальний

Сацебелі оригінальний

Пропоную оригінальний рецепт Сацебелі з Грузії, як його готує мій друг. Саме з цього старовинним рецептом готують Сацебелі в більшості ресторанів в Аджарії, а це багато про що говорить. опис приготування: Раніше цей соус готували без томатної пасти, використовуючи тільки терті томати, але зара...

Салат з пасти, квасолі і помідорів

Салат з пасти, квасолі і помідорів

Рецепт приготування салату з пасти, кукурудзи, сальси, чорної квасолі, помідорів, кінзи, сиру Чеддер і соусу з авокадо, часнику і оливкового масла. опис приготування: Салат з пасти і квасолі виходить дуже ситним і поживним. При бажанні ви можете попередньо обсмажити спеції перед додаванням їх ...

Пиріг з пасти «Viva Італія»

Пиріг з пасти «Viva Італія»

Цей пиріг або запіканка просто підкорив мене з першого погляду! Там величезна кількість сиру, смачна шинка, макарони твердих сортів і яєчно-вершкова заливка… неймовірно ситне блюдо! опис приготування: Цей пиріг на відміну від багатьох інших потрібно подавати до столу гарячим, відразу з духовки...

Рецепт класичної пасти з томатами

Рецепт класичної пасти з томатами

Рецепт класичної пасти з томатами базовий в італійській кухні. В основі соусу свіжі томати і овочі. Густий і насичений соус з пастою - це блюдо, яке ідеально впишеться в вегетаріанське меню. опис приготування: Рецепт класичної пасти з томатами - невигадливий і дуже простий. італійці знають, як...