Рецепт Сацебелі зі слив
Sacebeli — це базовий соус грузинської кухні, рецептів приготування якого дуже багато. Його можна готувати з помідорів, зі слив або з їх поєднання, а смакові нюанси залежать від спецій.
опис приготування:
Сацебелі зі слив готувати просто, рецептів цього соусу багато і мій — один з них. Дивіться покрокову інструкцію до рецептом і дотримуйтесь його, творчий підхід при цьому не забороняється.
- Зливи— 1 кілограм
- помідори— 400-500 грам
- Солодкий болгарський перець— 1 штука
- Гострий перець чилі— 1-2 штук
- Braai— 30 грам
- базилік сухий— 1 Чайна ложка(або свіжий)
- сіль— 2 чайних ложки
- цукор— 3 чайних ложки
- Масло рослинне— 2 Ст. ложки
- куркума— 1 Чайна ложка
- паприка— 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений— 1 щіпка
- часник— 1-1,5 штуки
Очистіть від кісточок сливи. Поріжте помідори часточками. очистіть часник. Болгарський перець очистіть і поріжте на часточки. Видаліть насіння з перцю чилі або візьміть їх цілком, якщо любите гостре.
Перекрутіть все через м'ясорубку, поставте на вогонь.
Після закипання додайте в соус все спеції.
Додати сіль за смаком, додайте цукор, влийте рослинне масло і продовжуйте гасити до загустіння. У цей момент соус можна процідити для отримання більш однорідної структури, але можна залишити і так.
подрібніть зелень, додайте в соус, тушкуйте до готовності, коли соус придбає необхідну консистенцію.
Розлийте соус в підготовлені простерилізовані на пару банки, переверніть догори дном і укрийте покривалом до повного охолодження. Сацебелі зі слив виходить дуже смачним, в міру гострим, пікантним. Будь-яка їжа з таким соусом — це просто "; пісня ";! Від душі рекомендую приготувати. З такої кількості продуктів виходить близько 1,2 літра соусу.
Подібні рецепти
Іменинний пиріг
Геть магазинні соуси, адже немає нічого смачнішого соусу, зробленого своїми руками, особливо якщо це ароматний і неймовірно смачний сацебелі родом з Грузії, давайте приготуємо його сьогодні. опис приготування: Я завжди була шанувальником грузинської кухні, тому що тільки в ній можна знайти так...
Сацебелі оригінальний
Пропоную оригінальний рецепт Сацебелі з Грузії, як його готує мій друг. Саме з цього старовинним рецептом готують Сацебелі в більшості ресторанів в Аджарії, а це багато про що говорить. опис приготування: Раніше цей соус готували без томатної пасти, використовуючи тільки терті томати, але зара...
Пиріг зі слив
Почався сезон злив, і саме час побалувати себе смачною випічкою. Відмінно підійде пиріг зі слив з мигдальною крихтою. Можна використовувати і аличу, все на ваш смак. Готується пиріг близько години. опис приготування: Солодко-кислий смак пирога сподобається кожному, хто його спробує. Такий пирі...
Салат з курки і помідорів
Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...
Сендвіч з овочами
Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...