Рецепт Сацебелі оригінальний

Рецепт Сацебелі оригінальний
Кількість порцій: 5 Час приготування: 20 хв.
Пропоную оригінальний рецепт Сацебелі з Грузії, як його готує мій друг. Саме з цього старовинним рецептом готують Сацебелі в більшості ресторанів в Аджарії, а це багато про що говорить.

опис приготування:

Раніше цей соус готували без томатної пасти, використовуючи тільки терті томати, але зараз раціональніше і смачніше використовувати томатну пасту. Якщо ви були в Грузії і пробували Сацебелі в місцевих ресторанах, ви ніколи не забудете його пряний і трохи гострий смак.

1. Отже, для початку нам потрібна правильна томатна паста. головне, щоб паста була густа, як би зерниста, і не стікала з ложки, як кетчуп. якщо знайшли, вважайте - півсправи зроблено.

2. беремо кінзу, нарізаємо її ножем досить крупно (деякі рвуть руками дрібно для більшої автентичності рецепта, але особливого сенсу в цьому немає). На розмір шматочків уваги не звертаємо. Половину нарізаної кінзи відкладаємо в сторону (важливо, це секрет рецепта!), половину кладемо в посуд. 3. Беремо червоний пекучий перець, ріжемо ножем досить дрібно, кладемо в нарізану кінзу (перець додавайте до смаку, щоб не переборщити, ми для гостей і туристів кладемо половинку червоного перцю, для місцевих - цілий перець).

4. Також дрібно ріжемо базилік, кладемо його туди ж. Все це кладемо в ступку.

5. Додаємо до нарізаної зелені тертий на тертці часник (ніяких давілок), хмелі-сунелі і винний оцет (невеликий секрет: грузини роблять оцет з вина, ніякого столового оцту).

6. Далі беремо товкач, все це старанно тиснемо в ступці разом з оцтом. Виходить ароматна маса, яку ми заливаємо томатною пастою (поки без води).

7. В отриману суміш насипаємо неістолченную кінзу (не дарма ж ми її відклали) і дрібно нарізану ріпчасту цибулю (секрет: цибуля не можна товкти, буде каша).

8. Далі все це заливаємо водою приблизно 1:1 (дивіться за густотою, соус повинен бути досить густим), солимо за смаком. Вода береться з пляшок, мінералка (negazirovannaя), джерельна або з фільтра. Ніякої води з під крана (в місті), ніякої кип'яченої води! Воду додаємо поступово, за смаком і за густотою. зазвичай достатньо 1:1, але все дуже залежить від кількості інгредієнтів, так що експериментуйте.

9. Соус повинен бути невеликою гіркою на ложці і гущі звичайного кетчупу в пакетах. У соусі плавають живі листочки кінзи і кубики цибулі, це особливість саме цього рецепта, в інших рецептах ви отримуєте однорідну масу, яку готують в будь-який приморській шашлички. Це у нас вийшов варіант №1.

варіант №2: У Самегрело і в Гурії в деяких сім'ях і в ресторанах в даний соус додають терті на тертці кісточки абрикоса (секрет: ніяких волоських горіхів). Чи не думали, що їх можна їсти? А ви спробуйте. дістаєте кісточку, розколюєте, всередині - горішок. Він смачний. Трьом його на тертці і додаємо в соус (2 немає. л.). Виходять дуже цікаві нотки і смак. Але це вже місцева специфіка, у нас соус готують без горішків. Спробуйте і так, і так.

ще момент. У цей соус не кладеться петрушка, кріп, Не можна лити бульйон, Не додає аджика або якісь інші приправи. Якщо ви приготуєте, як написано вище, ви самі зрозумієте, що все це ні до чого.

Соусу треба робити БАГАТО. Ми зазвичай робимо невелику каструльку до шашлику, і подаємо у вазі. В соус макают шоти (грузинський хліб), їдять з м'ясом вприкуску. Деякі їдять сацебелі ложкою. Соус прикрашається зверху листочками кінзи. Цей соус також відмінно підійде як заміна кетчупу і будь-якого томатного соусу до м'яса, макаронів, пельменів і ін. Спробуйте - і магазинний ви більше їсти не захочете.


  • Томатна паста— 200 грам(густа,

Подібні рецепти

Сацебелі зі слив

Tиkvennиy хліб-пудинг

Sacebeli — це базовий соус грузинської кухні, рецептів приготування якого дуже багато. Його можна готувати з помідорів, зі слив або з їх поєднання, а смакові нюанси залежать від спецій. опис приготування: Сацебелі зі слив готувати просто, рецептів цього соусу багато і мій — один з них. Дивітьс...

Сацебелі з томатної пасти

Сацебелі з томатної пасти

Геть магазинні соуси, адже немає нічого смачнішого соусу, зробленого своїми руками, особливо якщо це ароматний і неймовірно смачний сацебелі родом з Грузії, давайте приготуємо його сьогодні. опис приготування: Я завжди була шанувальником грузинської кухні, тому що тільки в ній можна знайти так...

Салат з курки і помідорів

Салат з курки і помідорів

Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...

Сендвіч з овочами

Сендвіч з овочами

Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...

Пиріжки «Наполеон»

Пиріжки «Наполеон»

Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...