Рецепт Різотто з гарбузом

Рецепт Різотто з гарбузом
Кількість порцій: 3-4 Час приготування: 1 г. 0 хв.
різотто — дуже просте, але цілком собі делікатесне блюдо, користується фантастичною популярністю у себе на батьківщині в Італії. ніжне, насичене і легке — мабуть, так можна описати різотто.

опис приготування:

Різотто з гарбузом — блюдо не з найлегших, але воно варте того, щоб постаратися. взагалі, італійці готують різотто, як і пасту, з усім підряд, проте саме різотто з гарбузом володіє дуже цікавим, яскравим і неповторним смаком. Ця страва дуже люблять по всій Італії — так чому б не полюбити його і вам?

  • гарбуз— 150 грам
  • Мал— 400 грам(Найкраще підходять сорти карнаролі і арборио)
  • Ріпчаста цибуля— 4 штуки
  • Курячий бульйон— 1 літр
  • Сухе біле вино— 100 мілілітрів
  • Вершкове масло— 100 грам
  • пармезан— 150 грам
  • Оливкова олія— 100 мілілітрів
  • Сіль і чорний перець— — За смаком
Різотто з гарбузом - фото крок 1 Розігріваємо духову шафу до 200 градусів. Гарбуз ріжемо на великі шматки, солимо-перчимо, поливаємо оливковою олією — і в духовку. Запікаємо на деку 25-30 хвилин, поки гарбуз не стане м'якою (молода помягчеет швидше, ніж стара).

Різотто з гарбузом - фото крок 2 Коли гарбуз стане м'якою, звичайної ложкою відокремлюємо м'якоть від шкірки. М'якоть додаємо в чашу для блендера і подрібнюємо до стану пюре.

Різотто з гарбузом - фото крок 3 Одночасно при цьому, в товстостінній каструлі на середньому вогні необхідно розтопити вершкове масло. У розігріту каструлю кидаємо дрібно нарізану цибулю і готуємо його хвилин 10 — поки не стане прозорим.

Різотто з гарбузом - фото крок 4 Потім в цю ж каструльку всипаємо наш рис і обсмажуємо його разом з цибулею 3-4 хвилини на середньому вогні. Потім вливаємо в каструлю вино і, перемішуючи, чекаємо, поки вона випарується. Коли вино випарується — додаємо ополоник бульйону і випаровуємо його. Коли випарується перший ополоник бульйону — вливаємо ще один. Цю процедуру повторюємо на протязі 15 хвилин.

Різотто з гарбузом - фото крок 5 Потім додаємо в каструлю наше гарбузове пюре з блендера і, знову ж, по черзі додаємо два ополоника бульйону. Тепер різотто можна знімати з вогню, додати трохи вершкового масла, посипати пармезаном, гарненько перемішати і закрити кришкою на 5-7 хвилин. подавати гарячим.

Подібні рецепти

Різотто з гарбузом від Юлії Висоцької

Канапе з огірком і лососем

Жовтень — саме час гарбуза, тому починайте готувати страви з гарбуза, вони виходять красивими, радісними, здатними скрасити осінню нудьгу. Приготуємо різотто з гарбузом за рецептом Юлії Висоцької. опис приготування: Якщо ви любитель гарбуза, то блюдо "; різотто від Юлії Висоцької" точно для ва...

Різотто бьянко з соусом песто

Різотто бьянко з соусом песто

Різотто одне з найпопулярніших італійських страв. Оскільки у різотто кремова структура, воно вимагає достатньо уваги, терпіння і любові до процесу приготування. Набравшись досвіду в приготуванні опис приготування: В основі справжнього італійського різотто лежить рис арборіо або карнаролі. Одна...

Різотто з білими грибами

Різотто з білими грибами

Різотто з білими грибами - чудове блюдо, яка не осоромить найвишуканіший святковий стіл! Традиційна страва італійської кухні, яке в Італії вважається чи не делікатесом. опис приготування: Благородні білі гриби в поєднанні з елітним рисом сорти арборіо додадуть різотто неповторний тонкий смак і...

Різотто з болгарським перцем

Різотто з болгарським перцем

Рецепт приготування різотто з болгарським перцем, цибулею, часником, рисом арборио, білим вином, чебрецем, зеленою цибулею і сиром Пармезан. опис приготування: Це різотто добре подавати з яловичиною. курячого бульйону— 6 склянок оливкового масла— 1 Ст. ложка середнього червоного болгарського...

Різотто з брокколі

Різотто з брокколі

На основне блюдо дуже рекомендую вам спробувати приготувати різотто з брокколі в домашніх умовах з грибами. Виходить дуже ситно, апетитно і неймовірно смачно. опис приготування: Перед вами досить простий варіант, як приготувати різотто з брокколі. В даному випадку блюдо доповнено ще й грибами,...