Рецепт Різотто з гарбузом
різотто — дуже просте, але цілком собі делікатесне блюдо, користується фантастичною популярністю у себе на батьківщині в Італії. ніжне, насичене і легке — мабуть, так можна описати різотто.
опис приготування:
Різотто з гарбузом — блюдо не з найлегших, але воно варте того, щоб постаратися. взагалі, італійці готують різотто, як і пасту, з усім підряд, проте саме різотто з гарбузом володіє дуже цікавим, яскравим і неповторним смаком. Ця страва дуже люблять по всій Італії — так чому б не полюбити його і вам?
- гарбуз— 150 грам
- Мал— 400 грам(Найкраще підходять сорти карнаролі і арборио)
- Ріпчаста цибуля— 4 штуки
- Курячий бульйон— 1 літр
- Сухе біле вино— 100 мілілітрів
- Вершкове масло— 100 грам
- пармезан— 150 грам
- Оливкова олія— 100 мілілітрів
- Сіль і чорний перець— — За смаком
Коли гарбуз стане м'якою, звичайної ложкою відокремлюємо м'якоть від шкірки. М'якоть додаємо в чашу для блендера і подрібнюємо до стану пюре.
Одночасно при цьому, в товстостінній каструлі на середньому вогні необхідно розтопити вершкове масло. У розігріту каструлю кидаємо дрібно нарізану цибулю і готуємо його хвилин 10 — поки не стане прозорим.
Потім в цю ж каструльку всипаємо наш рис і обсмажуємо його разом з цибулею 3-4 хвилини на середньому вогні. Потім вливаємо в каструлю вино і, перемішуючи, чекаємо, поки вона випарується. Коли вино випарується — додаємо ополоник бульйону і випаровуємо його. Коли випарується перший ополоник бульйону — вливаємо ще один. Цю процедуру повторюємо на протязі 15 хвилин.
Потім додаємо в каструлю наше гарбузове пюре з блендера і, знову ж, по черзі додаємо два ополоника бульйону. Тепер різотто можна знімати з вогню, додати трохи вершкового масла, посипати пармезаном, гарненько перемішати і закрити кришкою на 5-7 хвилин. подавати гарячим.
Подібні рецепти
Канапе з огірком і лососем
Жовтень — саме час гарбуза, тому починайте готувати страви з гарбуза, вони виходять красивими, радісними, здатними скрасити осінню нудьгу. Приготуємо різотто з гарбузом за рецептом Юлії Висоцької. опис приготування: Якщо ви любитель гарбуза, то блюдо "; різотто від Юлії Висоцької" точно для ва...
Різотто бьянко з соусом песто
Різотто одне з найпопулярніших італійських страв. Оскільки у різотто кремова структура, воно вимагає достатньо уваги, терпіння і любові до процесу приготування. Набравшись досвіду в приготуванні опис приготування: В основі справжнього італійського різотто лежить рис арборіо або карнаролі. Одна...
Різотто з білими грибами
Різотто з білими грибами - чудове блюдо, яка не осоромить найвишуканіший святковий стіл! Традиційна страва італійської кухні, яке в Італії вважається чи не делікатесом. опис приготування: Благородні білі гриби в поєднанні з елітним рисом сорти арборіо додадуть різотто неповторний тонкий смак і...
Різотто з болгарським перцем
Рецепт приготування різотто з болгарським перцем, цибулею, часником, рисом арборио, білим вином, чебрецем, зеленою цибулею і сиром Пармезан. опис приготування: Це різотто добре подавати з яловичиною. курячого бульйону— 6 склянок оливкового масла— 1 Ст. ложка середнього червоного болгарського...
Різотто з брокколі
На основне блюдо дуже рекомендую вам спробувати приготувати різотто з брокколі в домашніх умовах з грибами. Виходить дуже ситно, апетитно і неймовірно смачно. опис приготування: Перед вами досить простий варіант, як приготувати різотто з брокколі. В даному випадку блюдо доповнено ще й грибами,...