Рецепт Різотто бьянко з соусом песто

Рецепт Різотто бьянко з соусом песто
Кількість порцій: 6 Час приготування: 40 хв.
Різотто одне з найпопулярніших італійських страв. Оскільки у різотто кремова структура, воно вимагає достатньо уваги, терпіння і любові до процесу приготування. Набравшись досвіду в приготуванні

опис приготування:

В основі справжнього італійського різотто лежить рис арборіо або карнаролі. Однак ми цілком можемо використовувати і звичайний круглий рис, наприклад, краснодарський. Як би дивно це не звучало, але перед приготуванням різотто рис промивати не треба, т.к. на його поверхні знаходиться крохмаль, завдяки якому блюдо придбає свою ніжну вершкову консистенцію.

Цибуля, часник і селеру дрібно нарізаємо, а курячий, рибний або овочевий бульйон підігріваємо.

Наливаємо на сковорідку оливкове масло і невеликий кубик вершкового для більш ніжного смаку. Додаємо нарізану цибулю, часник і селера. Готуємо на повільному вогні протягом 15 хвилин. Овочі повинні стати м'якими, але не зажаритися.

Потім викладаємо на сковорідку сухий рис і, інтенсивно помішуючи, готуємо на сильному вогні. Дуже скоро після викладення на сковорідку рис стане прозорим. Через пару хвилин після цього додаємо сухе біле вино, не забуваючи при цьому помішувати. Вино додасть рису особливий аромат і приємний кислуватий присмак.

Коли вино майже випарується, вливаємо ополоник бульйону і солимо за смаком. Зараз саме час зменшити вогонь. наступні 15 хв помішувати майбутній різотто і підливати бульйон по ополоник, відразу як бачимо, що маса ввібрала в себе всю рідину.

важливо, що б рис став м'яким, але не розварився в клейку кашу. Коли рис приготувався, додаємо в нього 70 г вершкового масла і сир пармезан. Ретельно перемішуємо і накриваємо кришкою на пару хвилин. нарешті, різотто можна викладати в тарілки, посипати пармезаном, додавати соус песто за смаком і відразу подавати до столу! Різотто особливо гарний, поки ще зберігає тепло. Смачного!


  • • рис для різотто або круглий— 400  грам((НЕ промитий))
  • • бульйон (курячий, рибний, овочевий)  — 1,1 L
  • • оливкова олія— 2 Ст. ложки
  • • вершкове масло— 100 грам(для початку готування і в самому кінці)
  • часник— 2 зубчики
  • • селера (chereshkovиy)  — 1,5 часточки
  • • сухе вино— 2 склянки
  • сіль— — За смаком
  • мелений чорний перець— — Щепоток
  • свіжотертого пармезану— 115 грам
  • соус песто— — За смаком
Різотто бьянко з соусом песто - фото крок 1 Різотто бьянко з соусом песто

Подібні рецепти

Риба під соусом песто в горщиках

Закуска до мартіні бьянко

Рецепт приготування риби під соусом песто. Для приготування страви найкраще підійде риба нототенія. опис приготування: Макарони укладаються шарами в горщики, потім риба, соус і цибулю. Дуже ароматне ніжне і смачне блюдо. Ріпчаста цибуля— 2 штуки макарони— 300 грам риба (nototeniya)  — 700 гр...

Салат з пасти з соусом песто

Салат з пасти з соусом песто

Салат з пасти з соусом песто, як ви, напевно, здогадалися - страва італійської кухні. У складі самі що ні на є італійські інгредієнти: макаронні вироби, томати, сир, маслини і, звичайно, соус песто. опис приготування: Салат з пасти з соусом песто - традиційний італійський рецепт. Варіацій і ін...

Піца з соусом песто

Піца з соусом песто

Цей неймовірно ароматний, дивно смачний соус підходить не тільки до пасти або курочку. Пропоную на замітку оригінальний варіант — простий рецепт піци з соусом песто, кукурудзою і помідорами. опис приготування: Цей рецепт приготування піци з соусом песто сміливо можна доповнити також м'ясними і...

Піца «три сиру» з соусом песто

Піца «три сиру» з соусом песто

Рецепт приготування піци з сиром Моцарелла, проволоне, Пармезан і соусом песто. опис приготування: Спробуйте піцу з соусом песто замість традиційного томатного соусу. Його свіжий смак і яскравий зелений колір надає піці нового звучання. За бажанням ви можете додати маслини і помідори в піцу. ...

Рисова локшина з соусом песто

Рисова локшина з соусом песто

Рецепт приготування азіатського страви з рисової локшини з соусом песто з кінзою. опис приготування: У великій каструлі довести підсолену воду до кипіння. Змішати в кухонному комбайні листя кінзи, сік лайма, оливкова олія, 1 столову ложку вершкового масла, 2 чайні ложки солі і перець за смаком...