Рецепт Різотто з білими грибами

Рецепт Різотто з білими грибами
Кількість порцій: 3-5 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Різотто з білими грибами - чудове блюдо, яка не осоромить найвишуканіший святковий стіл! Традиційна страва італійської кухні, яке в Італії вважається чи не делікатесом.

опис приготування:

Благородні білі гриби в поєднанні з елітним рисом сорти арборіо додадуть різотто неповторний тонкий смак і ніжну кремову консистенцію. Блюдо виходить фантастично смачне, а готується досить легко — хто пробував готувати різотто, підтвердить. Крім того, що це блюдо смачне і просте в приготуванні, воно ще й досить легке, дієтичне. словом, казка, а не страва Отже, класичний рецепт різотто з білими грибами - до вашого святкового або повсякденного столу!

  • Білі гриби— 500 грам
  • Мал "; Арбор"  — 1,5 склянки
  • Цибуля ріпчаста— 1 штука
  • бульйон— 1 літр
  • Біле сухе вино— 2 склянки
  • часник— 3 зубчики
  • Вершкове масло— 100 грам
  • пармезан— 100 грам(Якщо немає пармезану — підійде і інший якісний сир твердих сортів )
  • сіль— За смаком
  • Перець духмяний мелений— За смаком
  • морква— 1 штука(для бульйону)
  • Корінь петрушки— 1 штука(для бульйону)
Різотто з білими грибами - фото крок 1 Гриби для різотто повинні бути хорошими - міцними, свіжий, з легким горіховим ароматом. Їх необхідно очистити від піску, землі, листя, протерти чистою вологою тканиною або швидко сполоснути під водою і відразу обсушити рушником. Нарізати великими скибочками.

Різотто з білими грибами - фото крок 2 З грибних обрізків, морква, кореня петрушки і зелені варимо легкий овочевий бульйон. Проціджуємо його через марлю - майже напевно в грибах і зелені був пісок, а нам зовсім не потрібно, щоб він скрипів на зубах у гостей.

Різотто з білими грибами - фото крок 3 Розігріваємо глибоку сковороду або сотейник з товстими стінками. У невеликій кількості оливкової олії обсмажуємо сухий рис сорту арборіо - якщо його немає, можна скористатися іншим нешліфованим і непропаренним хорошим рисом. Коли рис вбере масло і почне видавати сухий стукіт - вливаємо вино, перемішуємо, а потім поступово, невеликими порціями, вводимо бульйон. Коли він покриває рис приблизно на палець, починаємо випаровувати його протягом 15-20 хвилин.

Різотто з білими грибами - фото крок 4 Тим часом на іншій сковороді в ложці оливкової олії буквально хвилину припускаємо роздавлені зубчики часнику, потім виймаємо їх і відправляємо в сковорідку гриби. roza_ker, постійно помішуючи, до зарумянивания.
Додаємо до грибів дрібно нарізану цибулю, смажимо ще 2-3 хвилини. солимо, перчим.

Різотто з білими грибами - фото крок 5 Додаємо гриби до рису, закриваємо кришкою і залишаємо на самому повільному вогні ще на кілька хвилин.

Різотто з білими грибами - фото крок 6 Пробуємо - якщо рис вийшов, як кажуть італійці, «На Зубок», тобто м'який зовні і трохи твердий всередині - різотто практично готовий. Посипаємо його натертим сиром і дрібно рубаним кропом, додаємо вершкове масло, повільно і ретельно перемішуємо протягом 1-2 хвилин, накриваємо кришкою і вимикаємо вогонь.
через 3 хвилини різотто можна подавати до столу!

Подібні рецепти

Різотто з сушеними білими грибами

Різотто з гарбузом і білими грибами

Приготуйте різотто з сушеними білими грибами і ви зрозумієте, чому це блюдо вважається одним з найпопулярніших в світі! Прекрасне поєднання інгредієнтів робить різотто неймовірно смачним! опис приготування: Приготуємо різотто з сушеними білими грибами в домашніх умовах. Попередньо замочіть гри...

Пиріжки з білими грибами

Пиріжки з білими грибами

Зараз ще не сезон на гриби, але дуже виручають сушені. Вони відмінно поводяться в випічці. опис приготування: Білі сушені гриби замочіть, потім трохи відваріть. Якщо використовуєте свіжі, то наріжте і поваріть хвилин 15. Для начинки можна використовувати також печериці, обсмажте їх з цибулею. ...

Салат з білими грибами

Салат з білими грибами

легкий, гарний, корисний, оригінальний і смачний салат, який відмінно вписується як в пісне, так і в дієтичне меню, при цьому залишаючи після себе приємне відчуття ситості. опис приготування: Цей простий рецепт салату з білими грибами - один з найелементарніших в приготуванні, але, в той же ча...

Різотто з грибами і беконом

Різотто з грибами і беконом

Будь-яка національна кухня тримається на базових рецептах. наприклад, в Італії це піца, макаронні вироби та різотто. Якщо перші два блюда ми робимо постійно, то до останнього потрібен особливий підхід. Читайте і вчіться! опис приготування: Я описала, як приготувати різотто з грибами і беконом....

Різотто з грибами

Різотто з грибами

Різотто з грибами готують з 16 століття. А я ось тільки зараз зібрався! Виходить смачне пісне блюдо з лісовим ароматом грибів та кремовий смак сиру. Можна подавати і як гарнір. приступимо! опис приготування: Різотто з грибами готується менше години, точніше — хвилин сорок. Рис для нього краще ...