Рецепт Різотто з білими грибами
Різотто з білими грибами - чудове блюдо, яка не осоромить найвишуканіший святковий стіл! Традиційна страва італійської кухні, яке в Італії вважається чи не делікатесом.
опис приготування:
Благородні білі гриби в поєднанні з елітним рисом сорти арборіо додадуть різотто неповторний тонкий смак і ніжну кремову консистенцію. Блюдо виходить фантастично смачне, а готується досить легко — хто пробував готувати різотто, підтвердить. Крім того, що це блюдо смачне і просте в приготуванні, воно ще й досить легке, дієтичне. словом, казка, а не страва Отже, класичний рецепт різотто з білими грибами - до вашого святкового або повсякденного столу!
- Білі гриби— 500 грам
- Мал "; Арбор" — 1,5 склянки
- Цибуля ріпчаста— 1 штука
- бульйон— 1 літр
- Біле сухе вино— 2 склянки
- часник— 3 зубчики
- Вершкове масло— 100 грам
- пармезан— 100 грам(Якщо немає пармезану — підійде і інший якісний сир твердих сортів )
- сіль— За смаком
- Перець духмяний мелений— За смаком
- морква— 1 штука(для бульйону)
- Корінь петрушки— 1 штука(для бульйону)
З грибних обрізків, морква, кореня петрушки і зелені варимо легкий овочевий бульйон. Проціджуємо його через марлю - майже напевно в грибах і зелені був пісок, а нам зовсім не потрібно, щоб він скрипів на зубах у гостей.
Розігріваємо глибоку сковороду або сотейник з товстими стінками. У невеликій кількості оливкової олії обсмажуємо сухий рис сорту арборіо - якщо його немає, можна скористатися іншим нешліфованим і непропаренним хорошим рисом. Коли рис вбере масло і почне видавати сухий стукіт - вливаємо вино, перемішуємо, а потім поступово, невеликими порціями, вводимо бульйон. Коли він покриває рис приблизно на палець, починаємо випаровувати його протягом 15-20 хвилин.
Тим часом на іншій сковороді в ложці оливкової олії буквально хвилину припускаємо роздавлені зубчики часнику, потім виймаємо їх і відправляємо в сковорідку гриби. roza_ker, постійно помішуючи, до зарумянивания.
Додаємо до грибів дрібно нарізану цибулю, смажимо ще 2-3 хвилини. солимо, перчим.
Додаємо гриби до рису, закриваємо кришкою і залишаємо на самому повільному вогні ще на кілька хвилин.
Пробуємо - якщо рис вийшов, як кажуть італійці, «На Зубок», тобто м'який зовні і трохи твердий всередині - різотто практично готовий. Посипаємо його натертим сиром і дрібно рубаним кропом, додаємо вершкове масло, повільно і ретельно перемішуємо протягом 1-2 хвилин, накриваємо кришкою і вимикаємо вогонь.
через 3 хвилини різотто можна подавати до столу!
Подібні рецепти
Різотто з гарбузом і білими грибами
Приготуйте різотто з сушеними білими грибами і ви зрозумієте, чому це блюдо вважається одним з найпопулярніших в світі! Прекрасне поєднання інгредієнтів робить різотто неймовірно смачним! опис приготування: Приготуємо різотто з сушеними білими грибами в домашніх умовах. Попередньо замочіть гри...
Пиріжки з білими грибами
Зараз ще не сезон на гриби, але дуже виручають сушені. Вони відмінно поводяться в випічці. опис приготування: Білі сушені гриби замочіть, потім трохи відваріть. Якщо використовуєте свіжі, то наріжте і поваріть хвилин 15. Для начинки можна використовувати також печериці, обсмажте їх з цибулею. ...
Салат з білими грибами
легкий, гарний, корисний, оригінальний і смачний салат, який відмінно вписується як в пісне, так і в дієтичне меню, при цьому залишаючи після себе приємне відчуття ситості. опис приготування: Цей простий рецепт салату з білими грибами - один з найелементарніших в приготуванні, але, в той же ча...
Різотто з грибами і беконом
Будь-яка національна кухня тримається на базових рецептах. наприклад, в Італії це піца, макаронні вироби та різотто. Якщо перші два блюда ми робимо постійно, то до останнього потрібен особливий підхід. Читайте і вчіться! опис приготування: Я описала, як приготувати різотто з грибами і беконом....
Різотто з грибами
Різотто з грибами готують з 16 століття. А я ось тільки зараз зібрався! Виходить смачне пісне блюдо з лісовим ароматом грибів та кремовий смак сиру. Можна подавати і як гарнір. приступимо! опис приготування: Різотто з грибами готується менше години, точніше — хвилин сорок. Рис для нього краще ...