Рецепт Риба в банку в духовці
Якщо у вас під рукою немає форми для запікання, а соковиту рибку хочеться приготувати в духовці, то використовуйте для цього звичайну банку 0,5 L. головне — банку з продуктами поміщати в холодну духовку!
опис приготування:
Рибка в банку виходить дуже соковитою, ніжною на смак. Рибна м'якоть сама відходить від кісток. За бажанням можна додати в ємність з зубчику часнику, якщо любите більш пікантні аромати і смаки в страві. Не забувайте про гарнір!
- риба— 600 грам(у мене плотва)
- сіль— 0,5 чайних ложки
- вода— 200 мілілітрів
- Лавровий лист— 6-8 штук
- Перець чорний горошок— 10 штук
рибу випатрати, очистіть від шкірки, ретельно промийте. видаліть голови, великі плавники, хвіст — по бажанню. Промийте банки об'ємом 0,5 літра і наповніть їх рибою. Якщо тушки риби великі, то розріжте їх на кілька частин.
Всипте в банки по 0,25 ç.l. солі, викладіть по 2-3 лаврових листки і по 5 горошин чорного перцю. Можна додавати і інші прянощі і спеції за смаком.
Влийте в кожну банку по 100 мл. теплої води, щільно обгорніть горлечко банок фольгою. Помістіть ємності на деко в холодну духовку, після чого розігрійте її до 200-220 градусів і млоїте блюдо приблизно 35-40 хвилин до готовності.
Після чого витягніть і дайте злегка охолонути, потім видаліть фольгу.
Викладіть рибку з банок в глибоку тарілку або на блюдо, подайте до столу теплою з будь-яким гарніром: картоплею, салатом з овочів, кашею і т.д.
Подібні рецепти
Незвичайний паску
Хто з нас не любить поласувати малосольними огірочками? Вони відмінно підходять в якості закуски, особливо до міцних напоїв. Без такого страви не обходиться жодне російське застілля. опис приготування: З описаних в рецепті інгредієнтів у вас вийде три літрові банки смачних і ароматних малосоль...
Салат в банку
Якщо ви любите салати зі свіжих овочів, то салат в банку в домашніх умовах з огірків і помідорів — ідеальне рішення для зими. Салат готується з оцтом у власному соку і закочується в банки. опис приготування: Такий салат в банку в домашніх умовах — відмінне рішення для того, щоб побалувати себе...
Риба кета в духовці
Кета - це дуже смачна червона риба із сімейства лососевих. вона корисна, так як в ній міститься багато полінасищенних жирів. Сама по собі риба ніжна, тому дуже важливо її правильно приготувати. опис приготування: Хочете приготувати смачну і соковиту рибку? Тоді вибирайте кету! Щоб блюдо стало ...
Риба на грилі в духовці
Корисне, дуже смачна страва для всієї родини — це риба на грилі в духовці в домашніх умовах. Соковита і апетитна, вона гідна вашої уваги та кращого святкового столу. опис приготування: Перед вами нескладний, але дуже апетитний варіант, як приготувати рибу на грилі в духовці. Використовувати мо...
Риба під майонезом в духовці
Риба під майонезом в духовці — це дуже проста, але смачна запіканка з апетитною сирною скоринкою. Готується дуже просто, доволі швидко, при цьому прекрасно наситить і залишить відчуття легкості. опис приготування: Приготована риба під майонезом в духовці дуже добре поєднується з різними гарнір...