Рецепт Риба по-англійськи
Якщо ми звикли перекушувати пиріжками та булками, а американці — місто dogami, то англійці не знають фаст-фуду смачніше, ніж "; фіш-енд-чіпс ";. Пропоную вам простий рецепт риби по-англійськи!
опис приготування:
Точна дата народження цієї страви, звичайно, невідомий, але вже в середині XIX століття фіш-енд-чіпс стала одним з найпопулярніших варіантів фаст-фуду в Лондоні і його околицях. Спочатку це була їжа бідних — робітників і студентів — але поступово фіш-енд-чіпс завоювала любов серед усіх верств населення Туманного Альбіону. Навіть члени Британського парламенту і особи королівської крові були неодноразово помічені в процесі поглинання цього всенародно улюблених ласощів.
Сьогодні "; chippies" (так називаються закусочні, де готують фіш-енд-чіпс) в Великобританії в кілька разів більше, ніж "; МакДональдсів ";. правда, загорнутої в традиційну газету (гурмани, кажуть, воліють "; Санді Таймс ";), фіш-енд-чіпс подають все рідше. Але на смакових якостях цього простого, ситного, чисто англійського страви даний факт, повірте, ніяк не позначається.
Рецепт приготування риби по-англійськи простий, як все справжнє. продукти — найдоступніші. І часу вам буде потрібно зовсім небагато… Якщо я ще не переконала вас приготувати цю страву, то, треба думати, ви не любите рибу і картоплю так, як люблять їх англійці!
- Філе тріски або іншої білої риби— 500 грам
- Картопля— 500 грам
- пиво темне— 1 Склянка
- борошно— 1 Склянка
- Масло рослинне— 1 Склянка(найкраще арахісове)
- сіль— За смаком
- Перець чорний мелений— За смаком
- сода— 0,5 чайних ложки
Картопля вимити, почистити і нарізати соломкою. Ретельно обсушити на рушник.
Швидко обсмажити на сильному вогні у великій кількості киплячої олії. Вийняти шумівкою на деко, посолити і відправити в духовку (130-150З).
Рибу нарізати порційними шматочками.
Обваляти в борошні, а потім вмочити в кляр так, щоб він добре покрив рибу. Обсмажити в олії до золотистої скоринки і викласти на серветки.
Рибу і картоплю розкласти по порційних тарілках, сервірувати часточками лимона, дрібно нарізаною петрушкою і пір'ям зеленого лука. Тепер ви знаєте, як приготувати рибу по-англійськи — смачного!
Подібні рецепти
Копчена риба (простий рецепт)
Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...
Сендвіч з овочами
Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...
Пиріжки «Наполеон»
Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...
Риба в мікрохвильовці
Побутує думка, що в мікрохвильовці можна тільки розігріти страви. Але це помилка. Хочу поділитися рецептом, як приготувати рибу в мікрохвильовці. Відмінне гаряче блюдо на швидку руку. опис приготування: Готувати в мікрохвильовці дуже просто. Хто не хоче возитися з духовкою, не любить підгорілі...
Салат з бобами і сиром
Коли за короткий час треба створити що-небудь смачненьке і швидко, я готую салат з бобами і сиром. Боби беру консервовані, сир натираю на тертці, додаю ще парочку інгредієнтів і готово! опис приготування: У салат з бобами і сиром я додаю болгарський перець. перець — соковитий і свіжий і відмін...