Рецепт Риба фарширована заливна
Фарширована риба або гефілте фіш - блюдо єврейської кухні. готують його, як правило з коропа, але товстолобик, синец, білий амур або щука теж підійдуть. Сьогодні у нас фарширована риба заливна.
опис приготування:
Фаршировану рибу можна приготувати трьома способами. Я пропоную спрощений варіант. Але є ще два способи. спосіб перший. Рибу розрізаєте на стейки, як для смаження. З кожного шматочка вирізаєте м'якоть в районі спинки, а на животику залишаєте. Потім з м'якоті готуєте фарш і начиняє їм рибу. Таким чином ви отримуєте не тільки котлетки, але і м'ясо з кістками. спосіб другий. Панчохою знімаєте шкіру з риби, начиняє його фаршем і варіть. Після охолоджуєте і нарізати шматочками. В обох випадках фарш точно такий, як в моєму спрощеному варіанті. З фаршу я роблю котлети і спокійно варю традиційним способом, не витрачаючи купу часу на виколупування м'якоті зі шматочків риби. І що характерно, кісток у мене немає. Фаршироване блюдо безумовно святковий, ошатне і незвичайно смачне. Якщо бульйон у вас погано застигне, то додайте в нього желатин.
- риба— 500 грам(у мене філе товстолобика)
- Цибуля ріпчаста— 2-3 штук
- Соняшникова олія— 30 мілілітрів
- Куряче яйце— 1 штука
- сіль— За смаком
- цукор— 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений— 0,5 чайних ложки
- морква— 1 штука
- Буряк— 1 штука(невелика)
- Біла булка— 100 грам
Філе товстолобика і білу булочку, яку потрібно попередньо залити холодною водою і після віджати, пропустіть через м'ясорубку.
Ріпчасту цибулю очистіть, помийте і наріжте. Викладіть в сковороду.
Смажте цибулю на невеликому вогні до прозорості. Сильно засмажувати не потрібно.
Смажену цибулю пропустіть через м'ясорубку. додайте яйце.
додайте сіль, цукор і перець.
Ретельно перемішайте рибний фарш до однорідної консистенції. Потім поступово додайте 60-70 мл. холодної води, не перестаючи перемішувати. Фарш стане повітряним.
Буряк і моркву очистіть і наріжте кружальцями. Викладіть на дно каструлі. Лушпиння однієї цибулини помийте і теж викладіть на дно каструлі.
Вологими руками сформуйте з фаршу довгасті котлети і викладіть на овочі.
обережно, щоб не розмити фарш, за допомогою ложки налийте в каструлю гарячу воду так, щоб вона накривала рибу. Додайте лавровий лист, сіль, цукор і перець за смаком.
Доведіть рибу до кипіння, а після вогонь зменшите до мінімуму. Риба повинна ледве кипіти. При цьому каструлю повністю не накривайте кришкою. В ідеалі її взагалі варять без кришки, але тоді котлетки покриваються скоринкою, а мені це не подобається.
варіть рибу 1,5-2 годину. Через годину кипіння долийте воду, щоб вона покривала рибу.
Готову рибу викласти в глибоку форму і залийте процідженим бульйоном. Поставте в холод до застигання.
Дивовижно смачну фаршировану заливну рибу подавайте на закуску в холодному вигляді.
Подібні рецепти
Щука заливна
Рецепт приготування заливного з риби з цибулею, морквою, гвоздикою і запашним перцем. опис приготування: Для приготування заливної риби краще використовувати малокостістую рибу: судака, осетра, Налимова, щуку і т.д. Холодець можна приготувати як в одному великому блюді, так і порційно. До зали...
Риба заливна в томаті
Риба заливна в томаті — насичене і пікантне блюдо, яке можна приготувати не тільки на кожен день, але і подати до святкового столу з улюбленим гарніром. Подавати можна холодним або гарячим. опис приготування: До вашої уваги — класичний рецепт приготування риби заливної в томаті. В першу чергу ...
Риба, фарширована по-єврейськи
Навіть не знаю, чому цей рецепт приготування риби, фаршированої по-єврейськи, носить таку назву, але суть в тому, що готову страву виходить вище всяких похвал — ситне, ароматне і смачне! опис приготування: Цей простий рецепт риби, фаршированої по-єврейськи, мені колись підказала подружка. Я бу...
Риба фарширована по-одеськи
Риба фарширована по-одеськи — справжній святковий страва для вашого столу: оригінально, шалено пряним і смачно! Здивуйте своїх гостей цим вишуканим блюдом! опис приготування: Для приготування риби фаршированої по одеськи вам знадобиться взяти тушку коропа або щуки, заздрості від ваших уподобан...
Риба, фарширована сиром
Риба завжди вважалася здоровою і корисною їжею. У ній менше холестерину, ніж в м'ясі, а потрібного білка - більше. кажуть, що якщо хоч раз в тиждень їсти рибні страви, то серце ваше буде здоровим. кількість порцій: 2 Тушка білої риби— 1 штука(вагою не менше 500 г) Плавлений сир— 100 грам вершки...