Рецепт Рататуй класичний в духовці

Рецепт Рататуй класичний в духовці
Кількість порцій: 3-4 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Я хочу показати як приготувати рататуй класичний в духовці — красиве і ситне овочеве блюдо. Це вегетаріанське гаряче блюдо французької кухні для звичайної вечері або святкового столу.

опис приготування:

За смаком в соус з оливковою олією і часником можна додати суміш будь-яких трав.

Час приготування страви в духовці — від одного до двох годин. Я зазвичай беру середній час. Але головне — овочі повинні стати м'якими. Тому після закінчення години можете відкрити фольгу і перевірити овочі виделкою. Якщо вони м'які, то блюдо вже готове, залишилося тільки запекти його без фольги, щоб отримати корочку.

  • помідори— 1 кілограм
  • лук пепчатий— 100 грам
  • баклажан— 300 грам
  • Перець солодкий— 300 грам
  • Кабачок— 300 грам
  • часник— 2 зубчики
  • Масло оливкове— 70 мілілітрів
  • сіль— 2 чайних ложки
  • Чорний перець мелений— 0,5 чайних ложки
Рататуй класичний в духовці - фото крок 1 Помідори помийте і половину з них наріжте дрібними шматочками. За бажанням з них попередньо можна зняти шкірку. Ріпчасту цибулю теж наріжте і відправте його обсмажувати на сковороду з оливковою олією. Потім туди додайте помідори.

Рататуй класичний в духовці - фото крок 2 Два солодких перцю обмийте і висушіть. потім, не розрізаючи, викладіть їх на деко без масла. Перець запечіть напротязі півгодини при температурі 180 градусів, а потім зніміть з нього шкірку, очистіть від насіння, нережьте дрібно і додайте в соус до цибулі і помідорів. Гасіть соус, поки всі овочі не стануть м'якими.

Рататуй класичний в духовці - фото крок 3 Решта помідори, кабачок і баклажан наріжте кружальцями шириною близько одного сантиметра. Шкірку з баклажана знімати не потрібно. Але його треба залити підсоленою водою і потримати 10 хвилин. Це необхідно щоб прибрати гіркоту.

Рататуй класичний в духовці - фото крок 4 Роздавите або дрібно поріжте часник і змішайте його з оливковою олією щоб отримати соус для змазування страви. На дно форми викладіть готовий соус з томатів, лука і перцю, разравняйте його. Просушіть баклажан і викладіть нарізані кільцями помідори, кабачок і баклажан красивою спіраллю, чергуючи ці овочі. Зверху помажте рататуй оливковою олією з часником, накрийте форму фольгою і відправте в духовку на середню температуру на півтори години. Потім зніміть фольгу і запечіть блюдо ще 20 хвилин. Тепер воно готове.

Подібні рецепти

Рататуй з м'ясом в духовці

Рататуй (класичний рецепт)

Багато овочів - це не тільки смачно, але і дуже корисно. До того ж, в духовці все страви зберігають максимум смаку та аромату. А м'ясо робить рататуй ще смачніше і ситніше. опис приготування: Приготуйте фарш для рататуя з м'ясом. Для цього змішайте з курячим фаршем подрібнені цибулю і часник, ...

Рататуй на зиму

Рататуй на зиму

Рататуй — овочеве блюдо, просте і дуже смачне. Сьогодні приготуємо рататуй на зиму. однойменний салат, який передбачає закочування в банки. опис приготування: Улюблені овочі — баклажани, кабачок і перці — об'єднаємо разом, щоб створити неповторний пікантний смак. Заготівля готується дуже легко...

«Рататуй» від «minişefa» Remy

«Рататуй» від «minişefa» Remy

Рататуй (фр. рататуй) - овочеве рагу родом з Провансу. Я хочу запропонувати Вам рататуй від "; міні шефа" Ремі з мультфільму "; Рататуй ";. Спочатку овочі нарізалися і гасилися. І тільки, коли страва потрапила на ресторанну кухню, з'явилася нарізка тонкими кружальцями, овочі стали викладатися шар...

Рататуй з яйцем

Рататуй з яйцем

Рататуй з яйцем — просте в приготуванні овочеве блюдо французької кухні, яке добре підходить для людей, дотримуються специфічної дієти (для вегетаріанців, діабетиків). опис приготування: Рататуй в перекладі з французької означає ні що інше, як "; мішанина ";. Якщо ви подивіться на гранично про...

Рататуй

Рататуй

Перед вами — простий рецепт рататуй, овочевого рагу з баклажанів, цукіні і перців. це — блюдо прованської кухні. Рататуй — це гра фарб і смаків. виглядає чудово, пахне приголомшливо! Спробуйте! опис приготування: Рататуй - традиційне блюдо французької кухні родом з Провансу. Батьківщиною страв...