Рецепт Рататуй

Рецепт Рататуй
Кількість порцій: 4 Час приготування: 4 г. 0 хв.
Перед вами — простий рецепт рататуй, овочевого рагу з баклажанів, цукіні і перців. це — блюдо прованської кухні. Рататуй — це гра фарб і смаків. виглядає чудово, пахне приголомшливо! Спробуйте!

опис приготування:

Рататуй - традиційне блюдо французької кухні родом з Провансу. Батьківщиною страви є територія сучасної Ніцци. Готувати Рататуй почали в небагатих фермерських сім'ях і подавали влітку в сезон свіжих овочів.

Як приготувати Рататуй:

В оригінальній і простій формі Рататуй готувався з кабачків, помідорів, солодких перчиком, цибулі та часнику. Сьогодні в блюдо почали додавати баклажани. Рататуй може подаватися гарячим, холодним або кімнатної температури, як самостійну страву, як гарнір або як закуска з хлібом або крекерами. Рататуй можна порівняти з угорським Лечо, ці страви дуже схожі.

Для приготування рататуя використовуйте сковороду, яку можна відправити в духовку.


  • Болгарський перець— 2 штуки(різного кольору)
  • Масло рослинне (оливкова)  — 5 Ст. ложок
  • часник— 2-3 зубчиків
  • цибулина— 1/2-1 штуки
  • Помідори у власному соку— 300 грам
  • чебрець, гілочки— 3 штуки
  • петрушка— За смаком
  • Лавровий лист— 1 штука
  • цукіні— 1 штука
  • баклажан— 1 штука
  • Patisson— 1 штука
  • помідори— 4-5 штук
  • сіль, перець— — За смаком
Рататуй - фото крок 1 1. баклажан, цуккини и патиссон промойте. Наріжте тонкими кружечками. шкірку залиште. Желательно использовать свежие молодые овощи.

Рататуй - фото крок 2 2. Болгарський перець промийте, разрежьтевздовж наполовину. Виберіть насіння. Помидор промойте и нарежьте тонкими кружочками.

Рататуй - фото крок 3 3. Духовку дозволите нагріватися на 220-230 градусів. Застеліть деко пергаментним папером. Выложите на противень приготовленный болгарский перец срезом вниз. Запікайте в розігрітій духовці 20 хвилин. Затем снимите кожицу и мелко нарежьте. У сковороду влийте пару ложок олії, добавьте нарезанный небольшими кубиками лук, пропущенный через пресс чеснок и жарьте на медленном огне минут 8. Добавьте измельченные консервированные помидоры, их сок, 2 гілочки чебрецю, подрібнену петрушку (ложку), лавровий лист.

Рататуй - фото крок 4 4. Тушіте 10 хвилин на середньо-слабкому вогні, затем добавьте нарезанный болгарский перец. Через пару минут выберите тимьян и лавровый лист. Две столовые ложки овощной заправки выложите в мисочку. Зніміть з вогню.

Рататуй - фото крок 5 5. Температуру духовки понизьте до 135 градусів. нарізані помідори, цукіні, баклажан и патиссон выкладывайте в сковороду с овощами внахлест по кругу, чергуючи кольору. Сверху посыпьте выложенные овощи оставшимся измельченным чесноком, маслом, добавьте листик тимьяна.

Рататуй - фото крок 6 6. Накройте сковороду фольгой и запекайте в течение 2 годин. Потім зніміть фольгу і запікайте ще 30 хвилин. Если в сковороде образовалось много жидкости, аккуратно слейте ее.

Рататуй - фото крок 7 7. Для украшения рататуя смешайте оставленные пару ложек овощного рагу, сіль, перець, ложку оливкового масла и бальзамический уксус. Украсьте тарелку по краям. В центр выложите рататуй. Смачного!

Подібні рецепти

Рататуй на сковороді

Курячий шніцель з сиром

Рататуй на сковороді — досить просте в приготуванні прованську блюдо, яке оптимально підходить для легкого обіду або вечері. Подавати можна і гарячим, і холодним — як вам більше подобається. опис приготування: Рататуй на сковороді — одне з моїх найулюбленіших овочевих страв. Молодці все-таки ф...

Рататуй на зиму

Рататуй на зиму

Рататуй — овочеве блюдо, просте і дуже смачне. Сьогодні приготуємо рататуй на зиму. однойменний салат, який передбачає закочування в банки. опис приготування: Улюблені овочі — баклажани, кабачок і перці — об'єднаємо разом, щоб створити неповторний пікантний смак. Заготівля готується дуже легко...

Рататуй з сиром

Рататуй з сиром

Перед вами рецепт традиційної страви французької кухні, а точніше її прованської частини. Готується рататуй в основному з овочів. Виходить дуже ситно. опис приготування: Рататуй відмінно підійде для вечері, особливо — в сезон овочів. Хоча і в холодну пору року овочі можна купити в магазині і в...

Рататуй з яйцем

Рататуй з яйцем

Рататуй з яйцем — просте в приготуванні овочеве блюдо французької кухні, яке добре підходить для людей, дотримуються специфічної дієти (для вегетаріанців, діабетиків). опис приготування: Рататуй в перекладі з французької означає ні що інше, як "; мішанина ";. Якщо ви подивіться на гранично про...

Рататуй класичний в духовці

Рататуй класичний в духовці

Я хочу показати як приготувати рататуй класичний в духовці — красиве і ситне овочеве блюдо. Це вегетаріанське гаряче блюдо французької кухні для звичайної вечері або святкового столу. опис приготування: За смаком в соус з оливковою олією і часником можна додати суміш будь-яких трав. Час пригот...