Рецепт Рататуй
Перед вами — простий рецепт рататуй, овочевого рагу з баклажанів, цукіні і перців. це — блюдо прованської кухні. Рататуй — це гра фарб і смаків. виглядає чудово, пахне приголомшливо! Спробуйте!
опис приготування:
Рататуй - традиційне блюдо французької кухні родом з Провансу. Батьківщиною страви є територія сучасної Ніцци. Готувати Рататуй почали в небагатих фермерських сім'ях і подавали влітку в сезон свіжих овочів.
Як приготувати Рататуй:
В оригінальній і простій формі Рататуй готувався з кабачків, помідорів, солодких перчиком, цибулі та часнику. Сьогодні в блюдо почали додавати баклажани. Рататуй може подаватися гарячим, холодним або кімнатної температури, як самостійну страву, як гарнір або як закуска з хлібом або крекерами. Рататуй можна порівняти з угорським Лечо, ці страви дуже схожі.
Для приготування рататуя використовуйте сковороду, яку можна відправити в духовку.
- Болгарський перець— 2 штуки(різного кольору)
- Масло рослинне (оливкова) — 5 Ст. ложок
- часник— 2-3 зубчиків
- цибулина— 1/2-1 штуки
- Помідори у власному соку— 300 грам
- чебрець, гілочки— 3 штуки
- петрушка— За смаком
- Лавровий лист— 1 штука
- цукіні— 1 штука
- баклажан— 1 штука
- Patisson— 1 штука
- помідори— 4-5 штук
- сіль, перець— — За смаком
2. Болгарський перець промийте, разрежьтевздовж наполовину. Виберіть насіння. Помидор промойте и нарежьте тонкими кружочками.
3. Духовку дозволите нагріватися на 220-230 градусів. Застеліть деко пергаментним папером. Выложите на противень приготовленный болгарский перец срезом вниз. Запікайте в розігрітій духовці 20 хвилин. Затем снимите кожицу и мелко нарежьте. У сковороду влийте пару ложок олії, добавьте нарезанный небольшими кубиками лук, пропущенный через пресс чеснок и жарьте на медленном огне минут 8. Добавьте измельченные консервированные помидоры, их сок, 2 гілочки чебрецю, подрібнену петрушку (ложку), лавровий лист.
4. Тушіте 10 хвилин на середньо-слабкому вогні, затем добавьте нарезанный болгарский перец. Через пару минут выберите тимьян и лавровый лист. Две столовые ложки овощной заправки выложите в мисочку. Зніміть з вогню.
5. Температуру духовки понизьте до 135 градусів. нарізані помідори, цукіні, баклажан и патиссон выкладывайте в сковороду с овощами внахлест по кругу, чергуючи кольору. Сверху посыпьте выложенные овощи оставшимся измельченным чесноком, маслом, добавьте листик тимьяна.
6. Накройте сковороду фольгой и запекайте в течение 2 годин. Потім зніміть фольгу і запікайте ще 30 хвилин. Если в сковороде образовалось много жидкости, аккуратно слейте ее.
7. Для украшения рататуя смешайте оставленные пару ложек овощного рагу, сіль, перець, ложку оливкового масла и бальзамический уксус. Украсьте тарелку по краям. В центр выложите рататуй. Смачного!
Подібні рецепти
Курячий шніцель з сиром
Рататуй на сковороді — досить просте в приготуванні прованську блюдо, яке оптимально підходить для легкого обіду або вечері. Подавати можна і гарячим, і холодним — як вам більше подобається. опис приготування: Рататуй на сковороді — одне з моїх найулюбленіших овочевих страв. Молодці все-таки ф...
Рататуй на зиму
Рататуй — овочеве блюдо, просте і дуже смачне. Сьогодні приготуємо рататуй на зиму. однойменний салат, який передбачає закочування в банки. опис приготування: Улюблені овочі — баклажани, кабачок і перці — об'єднаємо разом, щоб створити неповторний пікантний смак. Заготівля готується дуже легко...
Рататуй з сиром
Перед вами рецепт традиційної страви французької кухні, а точніше її прованської частини. Готується рататуй в основному з овочів. Виходить дуже ситно. опис приготування: Рататуй відмінно підійде для вечері, особливо — в сезон овочів. Хоча і в холодну пору року овочі можна купити в магазині і в...
Рататуй з яйцем
Рататуй з яйцем — просте в приготуванні овочеве блюдо французької кухні, яке добре підходить для людей, дотримуються специфічної дієти (для вегетаріанців, діабетиків). опис приготування: Рататуй в перекладі з французької означає ні що інше, як "; мішанина ";. Якщо ви подивіться на гранично про...
Рататуй класичний в духовці
Я хочу показати як приготувати рататуй класичний в духовці — красиве і ситне овочеве блюдо. Це вегетаріанське гаряче блюдо французької кухні для звичайної вечері або святкового столу. опис приготування: За смаком в соус з оливковою олією і часником можна додати суміш будь-яких трав. Час пригот...