Рецепт Рататуй на зиму
Рататуй — овочеве блюдо, просте і дуже смачне. Сьогодні приготуємо рататуй на зиму. однойменний салат, який передбачає закочування в банки.
опис приготування:
Улюблені овочі — баклажани, кабачок і перці — об'єднаємо разом, щоб створити неповторний пікантний смак. Заготівля готується дуже легко і не вимагає додаткової стерилізації. Хочете побалувати своїх близьких овочами з городу в зимовий період часу, тоді придивіться до даного рецептом.
- баклажани— 500 грам
- кабачки— 500 грам
- помідори— 500 грам
- Болгарський перець— 250 грам
- Цибуля— 150 грам
- Рослинна олія— 75 грам
- цукор— 50 грам
- сіль— 1 Ст. ложка
- Лимонна кислота— 0,5 чайних ложки
- Томатна паста— 50 грам
- базилік— 0,5 Ст. ложки(сушений)
- часник— 2 зубчики
баклажани промийте, обсушити і наріжте кружальцями, товщиною приблизно 7-10 мл.
Викладіть кружечки на змащений маслом деко, зверху щедро змастіть рослинною олією і запечіть при 200 градусах протягом 15 хвилин (до м'якості).
Кабачок наріжте приблизно такими ж кружечками. Якщо кабачок великий, то кожен гурток розріжте ще на 2-4 частини.
Запікайте овочі при такій же температурі. поки вони не стануть м'які. І кабачки, і баклажани необхідно перевернути в процесі 1 раз.
На сковороді обсмажте нарізаний пір'ям цибулю і болгарський перець, нарізаний соломкою.
Додайте нарізані без шкурки помідори, подрібнений ножем часник і томатну пасту.
Продовжуйте готувати ще 5 хвилин.
Додай сіль, цукор і влийте масло.
Додайте сюди ж запечені раніше в духовці овочі.
Акуратно все перемішайте і тушкуйте на невеликому вогні 40 хвилин. для 5 хвилин до готовності додайте лимонну кислоту.
Рататуй на зиму готовий.
Розкладаємо салат гарячим в стерилізовані банки і закручуємо стерильними кришками. Із вказаної кількості виходить приблизно 1,5 л салат.
Дайте банкам охолонути, після чого приберіть в прохолодне місце. вдалих заготовок!
Подібні рецепти
Рататуй (класичний рецепт)
Рататуй на сковороді — досить просте в приготуванні прованську блюдо, яке оптимально підходить для легкого обіду або вечері. Подавати можна і гарячим, і холодним — як вам більше подобається. опис приготування: Рататуй на сковороді — одне з моїх найулюбленіших овочевих страв. Молодці все-таки ф...
«Рататуй» від «minişefa» Remy
Рататуй (фр. рататуй) - овочеве рагу родом з Провансу. Я хочу запропонувати Вам рататуй від "; міні шефа" Ремі з мультфільму "; Рататуй ";. Спочатку овочі нарізалися і гасилися. І тільки, коли страва потрапила на ресторанну кухню, з'явилася нарізка тонкими кружальцями, овочі стали викладатися шар...
Рататуй з сиром
Перед вами рецепт традиційної страви французької кухні, а точніше її прованської частини. Готується рататуй в основному з овочів. Виходить дуже ситно. опис приготування: Рататуй відмінно підійде для вечері, особливо — в сезон овочів. Хоча і в холодну пору року овочі можна купити в магазині і в...
Рататуй з яйцем
Рататуй з яйцем — просте в приготуванні овочеве блюдо французької кухні, яке добре підходить для людей, дотримуються специфічної дієти (для вегетаріанців, діабетиків). опис приготування: Рататуй в перекладі з французької означає ні що інше, як "; мішанина ";. Якщо ви подивіться на гранично про...
Рататуй
Перед вами — простий рецепт рататуй, овочевого рагу з баклажанів, цукіні і перців. це — блюдо прованської кухні. Рататуй — це гра фарб і смаків. виглядає чудово, пахне приголомшливо! Спробуйте! опис приготування: Рататуй - традиційне блюдо французької кухні родом з Провансу. Батьківщиною страв...