Рецепт Рататуй на зиму

Рецепт Рататуй на зиму
Кількість порцій: 8-10 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Рататуй — овочеве блюдо, просте і дуже смачне. Сьогодні приготуємо рататуй на зиму. однойменний салат, який передбачає закочування в банки.

опис приготування:

Улюблені овочі — баклажани, кабачок і перці — об'єднаємо разом, щоб створити неповторний пікантний смак. Заготівля готується дуже легко і не вимагає додаткової стерилізації. Хочете побалувати своїх близьких овочами з городу в зимовий період часу, тоді придивіться до даного рецептом.

  • баклажани— 500 грам
  • кабачки— 500 грам
  • помідори— 500 грам
  • Болгарський перець— 250 грам
  • Цибуля— 150 грам
  • Рослинна олія— 75 грам
  • цукор— 50 грам
  • сіль— 1 Ст. ложка
  • Лимонна кислота— 0,5 чайних ложки
  • Томатна паста— 50 грам
  • базилік— 0,5 Ст. ложки(сушений)
  • часник— 2 зубчики
Рататуй на зиму - фото крок 1 Підготуйте всі інгредієнти.

Рататуй на зиму - фото крок 2 баклажани промийте, обсушити і наріжте кружальцями, товщиною приблизно 7-10 мл.

Рататуй на зиму - фото крок 3 Викладіть кружечки на змащений маслом деко, зверху щедро змастіть рослинною олією і запечіть при 200 градусах протягом 15 хвилин (до м'якості).

Рататуй на зиму - фото крок 4 Кабачок наріжте приблизно такими ж кружечками. Якщо кабачок великий, то кожен гурток розріжте ще на 2-4 частини.

Рататуй на зиму - фото крок 5 Запікайте овочі при такій же температурі. поки вони не стануть м'які. І кабачки, і баклажани необхідно перевернути в процесі 1 раз.

Рататуй на зиму - фото крок 6 На сковороді обсмажте нарізаний пір'ям цибулю і болгарський перець, нарізаний соломкою.

Рататуй на зиму - фото крок 7 Додайте нарізані без шкурки помідори, подрібнений ножем часник і томатну пасту.

Рататуй на зиму - фото крок 8 Продовжуйте готувати ще 5 хвилин.

Рататуй на зиму - фото крок 9 Додай сіль, цукор і влийте масло.

Рататуй на зиму - фото крок 10 Додайте сюди ж запечені раніше в духовці овочі.

Рататуй на зиму - фото крок 11 Акуратно все перемішайте і тушкуйте на невеликому вогні 40 хвилин. для 5 хвилин до готовності додайте лимонну кислоту.

Рататуй на зиму - фото крок 12 Рататуй на зиму готовий.

Рататуй на зиму - фото крок 13 Розкладаємо салат гарячим в стерилізовані банки і закручуємо стерильними кришками. Із вказаної кількості виходить приблизно 1,5 л салат.

Рататуй на зиму - фото крок 14 Дайте банкам охолонути, після чого приберіть в прохолодне місце. вдалих заготовок!

Подібні рецепти

Рататуй на сковороді

Рататуй (класичний рецепт)

Рататуй на сковороді — досить просте в приготуванні прованську блюдо, яке оптимально підходить для легкого обіду або вечері. Подавати можна і гарячим, і холодним — як вам більше подобається. опис приготування: Рататуй на сковороді — одне з моїх найулюбленіших овочевих страв. Молодці все-таки ф...

«Рататуй» від «minişefa» Remy

«Рататуй» від «minişefa» Remy

Рататуй (фр. рататуй) - овочеве рагу родом з Провансу. Я хочу запропонувати Вам рататуй від "; міні шефа" Ремі з мультфільму "; Рататуй ";. Спочатку овочі нарізалися і гасилися. І тільки, коли страва потрапила на ресторанну кухню, з'явилася нарізка тонкими кружальцями, овочі стали викладатися шар...

Рататуй з сиром

Рататуй з сиром

Перед вами рецепт традиційної страви французької кухні, а точніше її прованської частини. Готується рататуй в основному з овочів. Виходить дуже ситно. опис приготування: Рататуй відмінно підійде для вечері, особливо — в сезон овочів. Хоча і в холодну пору року овочі можна купити в магазині і в...

Рататуй з яйцем

Рататуй з яйцем

Рататуй з яйцем — просте в приготуванні овочеве блюдо французької кухні, яке добре підходить для людей, дотримуються специфічної дієти (для вегетаріанців, діабетиків). опис приготування: Рататуй в перекладі з французької означає ні що інше, як "; мішанина ";. Якщо ви подивіться на гранично про...

Рататуй

Рататуй

Перед вами — простий рецепт рататуй, овочевого рагу з баклажанів, цукіні і перців. це — блюдо прованської кухні. Рататуй — це гра фарб і смаків. виглядає чудово, пахне приголомшливо! Спробуйте! опис приготування: Рататуй - традиційне блюдо французької кухні родом з Провансу. Батьківщиною страв...