Рецепт Рататуй з яйцем
Рататуй з яйцем — просте в приготуванні овочеве блюдо французької кухні, яке добре підходить для людей, дотримуються специфічної дієти (для вегетаріанців, діабетиків).
опис приготування:
Рататуй в перекладі з французької означає ні що інше, як "; мішанина ";. Якщо ви подивіться на гранично простий рецепт рататуя з яйцями, то ви переконаєтеся в тому, що процес приготування шалено простий — по суті, потрібно вивалити овочі на сковороду і заважати, заважати, заважати. Ця страва, на відміну від більшості французьких страв, готується дуже просто — воно має селянське походження, таким блюдом харчувалися простолюдини. Тому м'яса в страві немає, та й простота приготування — теж риса, властива селянським страв. Рататуй з яйцями добре підійде для діабетиків, т.к. це по суті овочеве блюдо, і для тих вегетаріанців, які їдять яйця. Ну, а якщо яйця не їсте — просто не додавайте, а в іншому рецепт точно такий же.
- яйця— 6 штук
- кабачки— 2 штуки
- зелений перець— 1 штука
- селера— 1 штука
- помідори— 4 штуки
- Luk-salotų— 2 штуки
- лавровий лист— 1 штука
- гілочка розмарину— 1 штука
- гілочка чебрецю— 1 штука
- оливкова олія— 6 Ст. ложок
- сіль, перець— — За смаком
У селери залишити тільки стебла і теж нарізати кубиками. У перцю видалити середину і нарізати так само.
Помідори порізати кругляшочкамі. Цибуля- шалот дрібно.
У великій сковороді на середньому вогні розігріти 4 столові ложки оливкової олії, додати нарізану цибулю-шалот.
Додати лавровий лист, гілочку розмарину і гілочку чебрецю, сіль і перець.
смажити 1 хвилину. Додати селеру, зелений перець і кабачки, добре перемішати, накрити кришкою і смажити 4 хвилини.
Після цього перекласти овочі в блюдо, і прибрати лавровий лист, чебрець і розмарин.
Поставити сковороду назад на вогонь, влити 2 столові ложки оливкової олії і викласти помідори.
Сіль і перець.
Готувати помідори поки вони не почнуть розпадатися. Скласти овочі в помідори, добре перемішати і готувати рататуй хвилину або дві.
розбити 6 яєць поверх рататуя, намагаючись розподілити їх рівномірно по поверхні, не порушуючи їх.
Накрити і залишити смажити поки білки не стануть білими, а жовтки ще рідкими.
Подавати як можна швидше.
Подібні рецепти
Морепродукти на мангалі
Рататуй на сковороді — досить просте в приготуванні прованську блюдо, яке оптимально підходить для легкого обіду або вечері. Подавати можна і гарячим, і холодним — як вам більше подобається. опис приготування: Рататуй на сковороді — одне з моїх найулюбленіших овочевих страв. Молодці все-таки ф...
Рататуй на зиму
Рататуй — овочеве блюдо, просте і дуже смачне. Сьогодні приготуємо рататуй на зиму. однойменний салат, який передбачає закочування в банки. опис приготування: Улюблені овочі — баклажани, кабачок і перці — об'єднаємо разом, щоб створити неповторний пікантний смак. Заготівля готується дуже легко...
Рататуй з сиром
Перед вами рецепт традиційної страви французької кухні, а точніше її прованської частини. Готується рататуй в основному з овочів. Виходить дуже ситно. опис приготування: Рататуй відмінно підійде для вечері, особливо — в сезон овочів. Хоча і в холодну пору року овочі можна купити в магазині і в...
Рататуй
Перед вами — простий рецепт рататуй, овочевого рагу з баклажанів, цукіні і перців. це — блюдо прованської кухні. Рататуй — це гра фарб і смаків. виглядає чудово, пахне приголомшливо! Спробуйте! опис приготування: Рататуй - традиційне блюдо французької кухні родом з Провансу. Батьківщиною страв...
Рататуй класичний в духовці
Я хочу показати як приготувати рататуй класичний в духовці — красиве і ситне овочеве блюдо. Це вегетаріанське гаряче блюдо французької кухні для звичайної вечері або святкового столу. опис приготування: За смаком в соус з оливковою олією і часником можна додати суміш будь-яких трав. Час пригот...