Рецепт Рататуй з яйцем

Рецепт Рататуй з яйцем
Кількість порцій: 6 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Рататуй з яйцем — просте в приготуванні овочеве блюдо французької кухні, яке добре підходить для людей, дотримуються специфічної дієти (для вегетаріанців, діабетиків).

опис приготування:

Рататуй в перекладі з французької означає ні що інше, як "; мішанина ";. Якщо ви подивіться на гранично простий рецепт рататуя з яйцями, то ви переконаєтеся в тому, що процес приготування шалено простий — по суті, потрібно вивалити овочі на сковороду і заважати, заважати, заважати. Ця страва, на відміну від більшості французьких страв, готується дуже просто — воно має селянське походження, таким блюдом харчувалися простолюдини. Тому м'яса в страві немає, та й простота приготування — теж риса, властива селянським страв. Рататуй з яйцями добре підійде для діабетиків, т.к. це по суті овочеве блюдо, і для тих вегетаріанців, які їдять яйця. Ну, а якщо яйця не їсте — просто не додавайте, а в іншому рецепт точно такий же.

  • яйця— 6 штук
  • кабачки— 2 штуки
  • зелений перець— 1 штука
  • селера— 1 штука
  • помідори— 4 штуки
  • Luk-salotų— 2 штуки
  • лавровий лист— 1 штука
  • гілочка розмарину— 1 штука
  • гілочка чебрецю— 1 штука
  • оливкова олія— 6 Ст. ложок
  • сіль, перець— — За смаком
Рататуй з яйцем - фото крок 1 Нарізати кабачки невеликими шматочками.

Рататуй з яйцем - фото крок 2 У селери залишити тільки стебла і теж нарізати кубиками. У перцю видалити середину і нарізати так само.

Рататуй з яйцем - фото крок 3 Помідори порізати кругляшочкамі. Цибуля- шалот дрібно.

Рататуй з яйцем - фото крок 4 У великій сковороді на середньому вогні розігріти 4 столові ложки оливкової олії, додати нарізану цибулю-шалот.
Додати лавровий лист, гілочку розмарину і гілочку чебрецю, сіль і перець.
смажити 1 хвилину. Додати селеру, зелений перець і кабачки, добре перемішати, накрити кришкою і смажити 4 хвилини.

Рататуй з яйцем - фото крок 5 Після цього перекласти овочі в блюдо, і прибрати лавровий лист, чебрець і розмарин.

Рататуй з яйцем - фото крок 6 Поставити сковороду назад на вогонь, влити 2 столові ложки оливкової олії і викласти помідори.
Сіль і перець.

Рататуй з яйцем - фото крок 7 Готувати помідори поки вони не почнуть розпадатися. Скласти овочі в помідори, добре перемішати і готувати рататуй хвилину або дві.

Рататуй з яйцем - фото крок 8 розбити 6 яєць поверх рататуя, намагаючись розподілити їх рівномірно по поверхні, не порушуючи їх.
Накрити і залишити смажити поки білки не стануть білими, а жовтки ще рідкими.
Подавати як можна швидше.

Подібні рецепти

Рататуй на сковороді

Морепродукти на мангалі

Рататуй на сковороді — досить просте в приготуванні прованську блюдо, яке оптимально підходить для легкого обіду або вечері. Подавати можна і гарячим, і холодним — як вам більше подобається. опис приготування: Рататуй на сковороді — одне з моїх найулюбленіших овочевих страв. Молодці все-таки ф...

Рататуй на зиму

Рататуй на зиму

Рататуй — овочеве блюдо, просте і дуже смачне. Сьогодні приготуємо рататуй на зиму. однойменний салат, який передбачає закочування в банки. опис приготування: Улюблені овочі — баклажани, кабачок і перці — об'єднаємо разом, щоб створити неповторний пікантний смак. Заготівля готується дуже легко...

Рататуй з сиром

Рататуй з сиром

Перед вами рецепт традиційної страви французької кухні, а точніше її прованської частини. Готується рататуй в основному з овочів. Виходить дуже ситно. опис приготування: Рататуй відмінно підійде для вечері, особливо — в сезон овочів. Хоча і в холодну пору року овочі можна купити в магазині і в...

Рататуй

Рататуй

Перед вами — простий рецепт рататуй, овочевого рагу з баклажанів, цукіні і перців. це — блюдо прованської кухні. Рататуй — це гра фарб і смаків. виглядає чудово, пахне приголомшливо! Спробуйте! опис приготування: Рататуй - традиційне блюдо французької кухні родом з Провансу. Батьківщиною страв...

Рататуй класичний в духовці

Рататуй класичний в духовці

Я хочу показати як приготувати рататуй класичний в духовці — красиве і ситне овочеве блюдо. Це вегетаріанське гаряче блюдо французької кухні для звичайної вечері або святкового столу. опис приготування: За смаком в соус з оливковою олією і часником можна додати суміш будь-яких трав. Час пригот...