Рецепт Пшеничні булки з кмином і кунжутом
Давно хотіли приготувати пористі булочки з тонкою хрумкою скоринкою? Подивіться цей варіант, як приготувати пшеничні булки з кмином і кунжутом - одні з найбільш пишних і легких булок на заквасці.
опис приготування:
Цей рецепт ще раз доводить, що тісто на пшеничній заквасці відмінно підходить для випічки булочок, так як з нього виходить тонка хрустка скоринка і повітряний пористий м'якуш. В якості начинки для цих булочок можна використовувати кунжут або насіння соняшнику в такій кількості, яке ви вважаєте за необхідне. Для того, щоб кунжут добре з'єднався з тестом, збризніть його невеликою кількістю води. При бажанні сформуйте булочки іншої форми, наприклад, круглі.
- пшеничний стартер— 50 грам
- Вода кімнатної температури— 480 грам(200 г в закваску, 280 г в тісто)
- Пшеничне борошно в / с— 800 грам(200 г в закваску, 600 г в тісто)
- дріжджі (опара) — 400 грам
- сіль— 16 грам
- кунжут— 1 За смаком
- кмин— 1 За смаком
2. додайте воду, сіль, просіяне борошно і вимісити тісто в тістомісильн 5 хвилин 2 швидкості. Зберіть краю тесту до середини, переверніть і вирівняйте його поверхню. Викладіть тісто в миску, змащену олією.
3. Накрийте тісто плівкою і залиште на 3-4 години при кімнатній температурі. Викладіть тісто на присипану борошном поверхню і розкачати в прямокутник товщиною 1,5-2 см. Збризніть тісто водою і посипте кунжутом і кмином.
4. Складіть прямокутник уздовж навпіл, не доходячи 3-5 см до протилежного краю. Що залишився протилежний край загорніть наверх і ребром долоні закріпіть шов. Переверніть тісто швом вниз на присипане борошном рушник.
5. Присипте тісто борошном, накрийте плівкою і залиште при кімнатній температурі на 1 час. Тісто розріжте поперек на смуги товщиною 3 см. Викладіть смуги на пергамент боком вниз і проріжте середину булочки, не доходячи до її країв.
6. Випікайте булки в розігрітій до 180 градусів духовці 35 хвилин. остудіть булки. Смачного!
Подібні рецепти
Здобні булки з абрикосами
Пшеничні висівки - дієтичний продукт харчування, включає в себе і вуглеводи, і білки, і жири і багато вітамінів і мінеральних речовин. Сьогодні зробимо на сніданок пшеничні висівки з пластівцями і фініками. опис приготування: Пшеничні висівки з пластівцями і фініками - корисний і смачний сніда...
Пшеничні кульки-коржі
Приготуйте своє улюблене блюдо або бутерброди з цими коржами і Ви не пошкодуєте. опис приготування: У великій мисці перемішати борошно, сіль і розпушувач. Додати воду, перемішати, до отримання однорідної маси. При необхідності додати ще води, по 1 столовій ложці, поки не сформується м'яке гнуч...
Пиріг з кмином
Рецепт приготування незвичайного пирога з кмином. Незвичайне поєднання спецій надає йому неповторний смак. опис приготування: Попередньо підігрійте духовку до 180 ° С. Змастіть жиром глибоку круглу форму для пирога діаметром 18 см або вистелити пергаментним папером. Олія, цукор і ванільну есе...
Роли з кунжутом
Популярність азіатської кухні все росте. Шанувальники цієї кухні частенько роблять суші і роли в домашніх умовах. Якщо ви відносите себе до таких, тоді пропоную і вам поекспериментувати на кухні. опис приготування: Поспішаю поділитися з вами простим способом, як приготувати роли з кунжутом. Що...
Салат з помідорів з червоною цибулею і кунжутом
Один з улюблених рецептів. Салат легко готувати, він корисний, смачний і насичений, підходить до м'ясних і рибних страв, і ще він так приваблює яскравими фарбами, що неможливо втриматися. опис приготування: Червоний цибулю солодкий і дуже соковитий, він ідеально підходить для салатів. Краще ви...