Рецепт Пшеничні булки з кмином і кунжутом

Рецепт Пшеничні булки з кмином і кунжутом
Кількість порцій: 8-10 Час приготування: 5 г. 0 хв.
Давно хотіли приготувати пористі булочки з тонкою хрумкою скоринкою? Подивіться цей варіант, як приготувати пшеничні булки з кмином і кунжутом - одні з найбільш пишних і легких булок на заквасці.

опис приготування:

Цей рецепт ще раз доводить, що тісто на пшеничній заквасці відмінно підходить для випічки булочок, так як з нього виходить тонка хрустка скоринка і повітряний пористий м'якуш. В якості начинки для цих булочок можна використовувати кунжут або насіння соняшнику в такій кількості, яке ви вважаєте за необхідне. Для того, щоб кунжут добре з'єднався з тестом, збризніть його невеликою кількістю води. При бажанні сформуйте булочки іншої форми, наприклад, круглі.

  • пшеничний стартер— 50 грам
  • Вода кімнатної температури— 480 грам(200 г в закваску, 280 г в тісто)
  • Пшеничне борошно в / с— 800 грам(200 г в закваску, 600 г в тісто)
  • дріжджі (опара)  — 400 грам
  • сіль— 16 грам
  • кунжут— 1 За смаком
  • кмин— 1 За смаком
Пшеничні булки з кмином і кунжутом - фото крок 1 1. Приготуйте закваску: воду змішайте з закваскою-стартером, добре перемішайте. Додайте борошно і знову добре перемішайте. Накрийте плівкою і залиште при кімнатній температурі на 8 годин.

Пшеничні булки з кмином і кунжутом - фото крок 2 2. додайте воду, сіль, просіяне борошно і вимісити тісто в тістомісильн 5 хвилин 2 швидкості. Зберіть краю тесту до середини, переверніть і вирівняйте його поверхню. Викладіть тісто в миску, змащену олією.

Пшеничні булки з кмином і кунжутом - фото крок 3 3. Накрийте тісто плівкою і залиште на 3-4 години при кімнатній температурі. Викладіть тісто на присипану борошном поверхню і розкачати в прямокутник товщиною 1,5-2 см. Збризніть тісто водою і посипте кунжутом і кмином.

Пшеничні булки з кмином і кунжутом - фото крок 4 4. Складіть прямокутник уздовж навпіл, не доходячи 3-5 см до протилежного краю. Що залишився протилежний край загорніть наверх і ребром долоні закріпіть шов. Переверніть тісто швом вниз на присипане борошном рушник.

Пшеничні булки з кмином і кунжутом - фото крок 5 5. Присипте тісто борошном, накрийте плівкою і залиште при кімнатній температурі на 1 час. Тісто розріжте поперек на смуги товщиною 3 см. Викладіть смуги на пергамент боком вниз і проріжте середину булочки, не доходячи до її країв.

Пшеничні булки з кмином і кунжутом - фото крок 6 6. Випікайте булки в розігрітій до 180 градусів духовці 35 хвилин. остудіть булки. Смачного!

Подібні рецепти

Пшеничні висівки з пластівцями і фініками

Здобні булки з абрикосами

Пшеничні висівки - дієтичний продукт харчування, включає в себе і вуглеводи, і білки, і жири і багато вітамінів і мінеральних речовин. Сьогодні зробимо на сніданок пшеничні висівки з пластівцями і фініками. опис приготування: Пшеничні висівки з пластівцями і фініками - корисний і смачний сніда...

Пшеничні кульки-коржі

Пшеничні кульки-коржі

Приготуйте своє улюблене блюдо або бутерброди з цими коржами і Ви не пошкодуєте. опис приготування: У великій мисці перемішати борошно, сіль і розпушувач. Додати воду, перемішати, до отримання однорідної маси. При необхідності додати ще води, по 1 столовій ложці, поки не сформується м'яке гнуч...

Пиріг з кмином

Пиріг з кмином

Рецепт приготування незвичайного пирога з кмином. Незвичайне поєднання спецій надає йому неповторний смак. опис приготування: Попередньо підігрійте духовку до 180 ° С. Змастіть жиром глибоку круглу форму для пирога діаметром 18 см або вистелити пергаментним папером. Олія, цукор і ванільну есе...

Роли з кунжутом

Роли з кунжутом

Популярність азіатської кухні все росте. Шанувальники цієї кухні частенько роблять суші і роли в домашніх умовах. Якщо ви відносите себе до таких, тоді пропоную і вам поекспериментувати на кухні. опис приготування: Поспішаю поділитися з вами простим способом, як приготувати роли з кунжутом. Що...

Салат з помідорів з червоною цибулею і кунжутом

Салат з помідорів з червоною цибулею і кунжутом

Один з улюблених рецептів. Салат легко готувати, він корисний, смачний і насичений, підходить до м'ясних і рибних страв, і ще він так приваблює яскравими фарбами, що неможливо втриматися. опис приготування: Червоний цибулю солодкий і дуже соковитий, він ідеально підходить для салатів. Краще ви...