Рецепт Пряний індійський нут

Рецепт Пряний індійський нут
Кількість порцій: 6-8 Час приготування: 25 хв.
Рецепт приготування баранячого гороху, тушкованого з томатною пастою, цибулею, часником, імбиром, корицею, Ferry Масала, кмином і гвоздикою.

опис приготування:

Це одне з тих страв, які стають смачніше на наступний день. Пряний нут добре подавати з індійськими пшеничними коржами НААН. При бажанні ви можете додати в блюдо йогурт, помідори черрі, Kinzu, трохи цибулі і прикрасити шматочками лимона.

  • рослинної олії— 2 1/2 Ст. ложки
  • середня цибулина— 1 штука
  • часнику— 8 зубчиків
  • шматок свіжого імбиру— 1 штука(90 г)
  • меленої кориці— 1 1/2 чайних ложки
  • Ferry Масала— 1 1/2 чайних ложки
  • меленого кмину— 2 чайних ложки
  • меленої гвоздики— 1/2 чайних ложки
  • кайенского перцю— 1/4 чайних ложки
  • солі— 2 1/2 чайних ложки
  • томатної пасти— 2 Ст. ложки
  • банки нуту— 3 штуки(по 450 г) плюс 1 чашка рідини з банки)
Пряний індійський нут - фото крок 1 1. Дрібно нарізати цибулю, подрібнити часник і імбир. Нагріти олію у великій сковороді. Додати дрібно нарізану цибулю, часник і імбир. Обсмажити до м'якості і злегка золотистого кольору, від 5 до 6 хвилин. У невеликій мисці змішати корицю, Ferry Масала, кмин, гвоздику, кайенский перець і сіль.

Пряний індійський нут - фото крок 2 2. Додати в суміш цибулі і смажити, помішуючи, від 1 до 2 хвилин.

Пряний індійський нут - фото крок 3 3. Додати томатну пасту і смажити ще кілька хвилин. Суміш повинна бути темно-червоного кольору.

Пряний індійський нут - фото крок 4 4. Додати баранячий горох і 1 чашку зарезервованої рідини з банки. перемішати, щоб об'єднати нут з соусом. Накрити кришкою і готувати на середньому вогні протягом 10 хвилин. Зняти кришку в останні кілька хвилин приготування.

Пряний індійський нут - фото крок 5 5. Прибрати сковороду з вогню і дати постояти 1 хвилину, щоб баранячий горох ввібрав всі аромати спецій. Посолити за смаком. Подавати блюдо гарячим або холодним.

Подібні рецепти

Пряний гороховий суп

Індійський пряний омлет

Неймовірно смачний густий зимовий суп з овочів під пряним соусом Харисса. Популярна страва в Європі і магрибских країнах (Марокко, Туніс і TD). кількість порцій: 4 грибний відвар— 4 склянки(або вегетаріанський бульйон) пряної Харисса— 2 Ст. ложки часник— 2 Ст. ложки(дрібно нарізаний) сироп агав...

Пряний картопляний суп з горіхами

Пряний картопляний суп з горіхами

Чудово смачний суп, ароматний, зігріваючий і бадьорить. Дуже хороший по ще нестійкою весняної погоди! опис приготування: Суп трохи нагадує харчо горіхами в складі, яловичої грудинкою і прянощами. Густа картопляна основа і ніжний трохи солодкуватий смак роблять його незвичайним і незвичним, а...

Пряний лимонний пиріг з глазур'ю

Пряний лимонний пиріг з глазур'ю

Рецепт приготування пирога з тертою лимонною цедрою, лимонним соком, меленим кардамоном і глазур'ю з цукрової пудри і лимонного соку. опис приготування: Цей ніжний соковитий пиріг заповнить ваш будинок терпким ароматом лимона і кардамону. паличка несолоного вершкового масла кімнатної темпера...

Пряний пиріг з ревенем

Пряний пиріг з ревенем

Рецепт приготування пирога з ревенем, корицею і імбиром. опис приготування: Цей пиріг ідеально підходить до чашечки кави. велике яйце— 1 штука велике яйце, жовток— 1 штука ванільного екстракту— 2 чайних ложки соди— 1/2 чайних ложки розпушувача— 1/2 чайних ложки розпушувача— 1/2 чайних ложки ...

Пряний пудинг з гарбуза і яблук

Пряний пудинг з гарбуза і яблук

Гарбуз з яблуками приправимо імбиром і корицею запікати будемо в духовці. Смак гарбуза ледве вгадується, пудинг виходить ароматним, соковитим і ніжним. Горіхи з родзинками надають насичений смак. приступимо! опис приготування: Смак страви залежить від гарбуза і яблук, які ви використовуєте. ви...