Рецепт Повидло з чорної смородини

Рецепт Повидло з чорної смородини
Кількість порцій: 5-7 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Чорна смородина зберігає свої властивості і після консервації. Тому повидло з цієї диво-ягоди взимку стане для вас справжньою знахідкою. Вживайте його для профілактики простудних захворювань.

опис приготування:

Чорну смородину з куща збирайте з гілочками. Перед обробкою ягід гілочки видаліть. Позбавтеся також від листочків і пошкоджених ягід.

Простий рецепт повидла з чорної смородини починається з того, що ягоди треба добре промити хоча б пару раз під проточною водою.

1. Промиті і очищені ягоди складіть в друшляк. Поставте на вогонь широку каструлю з водою, налийте в неї води, доведіть до кипіння і опустіть в неї друшляк з ягодами. Таким чином бланшуйте ягоди протягом 5 хвилин.

2. Бланшовані ягоди протріть через сито дерев'яною ложкою.

3. Готове пюре перекладіть в каструлю для варіння, додайте цукор і перемішайте. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння.

4. Після закипання варіть на повільному вогні, постійно помішуючи. Додайте ваніль і уварюють до бажаної густоти.

5. Банки для повидла простерилизуйте і висушіть. Викладіть в них готове повидло з чорної смородини і закатати стерильними кришками.

Повидло з чорної смородини готове!

Смачного!

  • ягоди смородини— 1 літр
  • цукор— 1,4 кілограма
  • ваніль— — За смаком
Чорну смородину з куща збирайте з гілочками. Перед обробкою ягід гілочки видаліть. Позбавтеся також від листочків і пошкоджених ягід.

Простий рецепт повидла з чорної смородини починається з того, що ягоди треба добре промити хоча б пару раз під проточною водою.

1. Промиті і очищені ягоди складіть в друшляк. Поставте на вогонь широку каструлю з водою, налийте в неї води, доведіть до кипіння і опустіть в неї друшляк з ягодами. Таким чином бланшуйте ягоди протягом 5 хвилин.

2. Бланшовані ягоди протріть через сито дерев'яною ложкою.

3. Готове пюре перекладіть в каструлю для варіння, додайте цукор і перемішайте. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння.

4. Після закипання варіть на повільному вогні, постійно помішуючи. Додайте ваніль і уварюють до бажаної густоти.

5. Банки для повидла простерилизуйте і висушіть. Викладіть в них готове повидло з чорної смородини і закатати стерильними кришками.

Повидло з чорної смородини готове!

Смачного!

Подібні рецепти

Повидло з абрикосів на зиму

Вино із чорної смородини без дріжджів

Сьогодні ділюся з вами класичним рецептом, як приготувати повидло з абрикосів на зиму. Це повидло можна додавати у випічку, а можна просто накласти на скибочку хліба і їсти з чаєм. опис приготування: Любителі солодкого домашньої випічки зі мною погодяться, що повидла багато не буває. Тому госп...

Повидло з гарбуза на зиму

Повидло з гарбуза на зиму

Гарбуз широко використовується в кулінарії. сьогодні розповім, як приготувати повидло з гарбуза на зиму в домашніх умовах. ароматне, соковите, яскраве, воно нікого не залишить байдужим! опис приготування: Таке повидло можна подавати самостійно до чаю або додавати в всіляку домашню випічку в як...

Повидло з апельсинів

Повидло з апельсинів

Повидло з апельсинів сподобається любителям кисло-солодких страв. Це повидло відрізняється яскравим кольором, смаком і ароматом. Готувати його можна цілий рік, але все ж раджу робити це в сезон апельсинів. опис приготування: Приготування повидла з апельсинів займає велику кількість часу. Але й...

Повидло з дині і яблук

Повидло з дині і яблук

Повидло з дині і яблук, виготовлене за традиційним рецептом, — найулюбленіше в нашій родині. В такому повидлі міститься багато вітамінів, аромат і смак — чудові, а зі свіжої булочкою — чудо! опис приготування: Повидло з дині і яблук — відмінна начинка для пирогів. воно — густе, яскраве, не роз...

Повидло з дині на зиму

Повидло з дині на зиму

Якщо хочете здивувати ваших рідних, приготуйте повидло з дині. З цими ласощами неможливо прогадати, запевняю! Для витонченого аромату і смаку раджу додати в повидло імбир і корицю. Пригощайтеся! опис приготування: рецепт, як приготувати повидло з дині, досить простий. Повидло виходить досить с...