Рецепт Повидло з гарбуза на зиму

Рецепт Повидло з гарбуза на зиму
Кількість порцій: 6-8 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Гарбуз широко використовується в кулінарії. сьогодні розповім, як приготувати повидло з гарбуза на зиму в домашніх умовах. ароматне, соковите, яскраве, воно нікого не залишить байдужим!

опис приготування:

Таке повидло можна подавати самостійно до чаю або додавати в всіляку домашню випічку в якості начинки. Лимонну кислоту за бажанням можна замінити соком лимона або апельсина. Гарбуз для такої заготовки вибирайте добре доспілу, солодких сортів. Повидло можна доповнити й іншими сезонними фруктами, такими як яблука чи груші. Рецепт дуже простий, беріть на замітку!

  • гарбуз— 700 грам(чиста вага)
  • цукор— 450 грам
  • Лимонна кислота— 2 щіпки
  • вода— 50 мілілітрів
Повидло з гарбуза на зиму - фото крок 1 Підготуйте всі інгредієнти.

Повидло з гарбуза на зиму - фото крок 2 Гарбуз очистите від м'якоті і насіння. Зніміть шкірку і промийте під проточною водою. Наріжте м'якоть невеликими кубиками і складіть в посуд з товстим дном.

Повидло з гарбуза на зиму - фото крок 3 додайте цукор, лимонну кислоту і акуратно перемішайте.

Повидло з гарбуза на зиму - фото крок 4 налийте воду, доведіть вміст періодично помішуючи до кипіння і на невеликому вогні проваріть гарбуз до м'якості близько 20 хвилин.

Повидло з гарбуза на зиму - фото крок 5 Як тільки гарбуз стане м'якою, пюріруйте її за допомогою погружного блендера.

Повидло з гарбуза на зиму - фото крок 6 Знову помістіть ємність на плиту і на повільному вогні під кришкою Уваров повидло до необхідної густоти, яку кожен з нас визначає на свій смак. Я мучила періодично помішуючи приблизно 20-25 хвилин. Розкладіть готове повидло з гарбуза в стерилізовані банки і закрутіть стерильними кришками, після чого дайте охолонути при кімнатній температурі і після перенесіть в прохолодне місце. Із зазначеної кількості у мене вийшло дві баночки об'ємом 250 мл.

Повидло з гарбуза на зиму - фото крок 7 вдалих заготовок!

Подібні рецепти

Повидло з гарбуза

Повидло з сливи на зиму

Сонячне повидло з гарбуза дуже порадує любителів цього овоча. Варити повидло просто, вид і аромат — чудові, а на смак — смакота. До того ж, гарбуз — це джерело вітамінів і мінеральних речовин. опис приготування: Величезною гарбуза вам вистачить на приготування всіх ваших улюблених страв і ще н...

Повидло з абрикосів на зиму

Повидло з абрикосів на зиму

Сьогодні ділюся з вами класичним рецептом, як приготувати повидло з абрикосів на зиму. Це повидло можна додавати у випічку, а можна просто накласти на скибочку хліба і їсти з чаєм. опис приготування: Любителі солодкого домашньої випічки зі мною погодяться, що повидла багато не буває. Тому госп...

Повидло з дині на зиму

Повидло з дині на зиму

Якщо хочете здивувати ваших рідних, приготуйте повидло з дині. З цими ласощами неможливо прогадати, запевняю! Для витонченого аромату і смаку раджу додати в повидло імбир і корицю. Пригощайтеся! опис приготування: рецепт, як приготувати повидло з дині, досить простий. Повидло виходить досить с...

Повидло з апельсинів

Повидло з апельсинів

Повидло з апельсинів сподобається любителям кисло-солодких страв. Це повидло відрізняється яскравим кольором, смаком і ароматом. Готувати його можна цілий рік, але все ж раджу робити це в сезон апельсинів. опис приготування: Приготування повидла з апельсинів займає велику кількість часу. Але й...

Повидло з чорної смородини

Повидло з чорної смородини

Чорна смородина зберігає свої властивості і після консервації. Тому повидло з цієї диво-ягоди взимку стане для вас справжньою знахідкою. Вживайте його для профілактики простудних захворювань. опис приготування: Чорну смородину з куща збирайте з гілочками. Перед обробкою ягід гілочки видаліть. ...