Рецепт Повидло з гарбуза на зиму
Гарбуз широко використовується в кулінарії. сьогодні розповім, як приготувати повидло з гарбуза на зиму в домашніх умовах. ароматне, соковите, яскраве, воно нікого не залишить байдужим!
опис приготування:
Таке повидло можна подавати самостійно до чаю або додавати в всіляку домашню випічку в якості начинки. Лимонну кислоту за бажанням можна замінити соком лимона або апельсина. Гарбуз для такої заготовки вибирайте добре доспілу, солодких сортів. Повидло можна доповнити й іншими сезонними фруктами, такими як яблука чи груші. Рецепт дуже простий, беріть на замітку!
- гарбуз— 700 грам(чиста вага)
- цукор— 450 грам
- Лимонна кислота— 2 щіпки
- вода— 50 мілілітрів
Гарбуз очистите від м'якоті і насіння. Зніміть шкірку і промийте під проточною водою. Наріжте м'якоть невеликими кубиками і складіть в посуд з товстим дном.
додайте цукор, лимонну кислоту і акуратно перемішайте.
налийте воду, доведіть вміст періодично помішуючи до кипіння і на невеликому вогні проваріть гарбуз до м'якості близько 20 хвилин.
Як тільки гарбуз стане м'якою, пюріруйте її за допомогою погружного блендера.
Знову помістіть ємність на плиту і на повільному вогні під кришкою Уваров повидло до необхідної густоти, яку кожен з нас визначає на свій смак. Я мучила періодично помішуючи приблизно 20-25 хвилин. Розкладіть готове повидло з гарбуза в стерилізовані банки і закрутіть стерильними кришками, після чого дайте охолонути при кімнатній температурі і після перенесіть в прохолодне місце. Із зазначеної кількості у мене вийшло дві баночки об'ємом 250 мл.
вдалих заготовок!
Подібні рецепти
Повидло з сливи на зиму
Сонячне повидло з гарбуза дуже порадує любителів цього овоча. Варити повидло просто, вид і аромат — чудові, а на смак — смакота. До того ж, гарбуз — це джерело вітамінів і мінеральних речовин. опис приготування: Величезною гарбуза вам вистачить на приготування всіх ваших улюблених страв і ще н...
Повидло з абрикосів на зиму
Сьогодні ділюся з вами класичним рецептом, як приготувати повидло з абрикосів на зиму. Це повидло можна додавати у випічку, а можна просто накласти на скибочку хліба і їсти з чаєм. опис приготування: Любителі солодкого домашньої випічки зі мною погодяться, що повидла багато не буває. Тому госп...
Повидло з дині на зиму
Якщо хочете здивувати ваших рідних, приготуйте повидло з дині. З цими ласощами неможливо прогадати, запевняю! Для витонченого аромату і смаку раджу додати в повидло імбир і корицю. Пригощайтеся! опис приготування: рецепт, як приготувати повидло з дині, досить простий. Повидло виходить досить с...
Повидло з апельсинів
Повидло з апельсинів сподобається любителям кисло-солодких страв. Це повидло відрізняється яскравим кольором, смаком і ароматом. Готувати його можна цілий рік, але все ж раджу робити це в сезон апельсинів. опис приготування: Приготування повидла з апельсинів займає велику кількість часу. Але й...
Повидло з чорної смородини
Чорна смородина зберігає свої властивості і після консервації. Тому повидло з цієї диво-ягоди взимку стане для вас справжньою знахідкою. Вживайте його для профілактики простудних захворювань. опис приготування: Чорну смородину з куща збирайте з гілочками. Перед обробкою ягід гілочки видаліть. ...