Рецепт Повидло з абрикосів на зиму

Рецепт Повидло з абрикосів на зиму
Кількість порцій: 5-6 Час приготування: 3 г. 0 хв.
Сьогодні ділюся з вами класичним рецептом, як приготувати повидло з абрикосів на зиму. Це повидло можна додавати у випічку, а можна просто накласти на скибочку хліба і їсти з чаєм.

опис приготування:

Любителі солодкого домашньої випічки зі мною погодяться, що повидла багато не буває. Тому господині все літо намагаються заготовити якомога більше цих ласощів, щоб взимку радувати рідних смачними пирогами, пиріжками і крендельками. Щоліта я роблю всього два види повидла - яблучне і абрикосове. Мені дуже подобається їх ніжна кремоподібна консистенція. Готувати повидло як з яблук, так і з абрикосів дуже просто і легко, а в результаті виходить набагато смачніше, ніж магазинне повидло.

  • абрикоси— 2 кілограма
  • цукор— 1 кілограм
Повидло з абрикосів на зиму - фото крок 1 Підготуйте всі необхідні інгредієнти. абрикоси промийте, видаліть кісточки. Для повидла раджу брати стиглі, я б навіть сказала, переспілі, фрукти, тоді консистенція повидла вийде дуже ніжною.

Повидло з абрикосів на зиму - фото крок 2 Засипте абрикоси цукром, накрийте рушником. Залиште на 1-2 годину. За цей час фрукти повинні виділити сік.

Повидло з абрикосів на зиму - фото крок 3 Поставте каструлю з абрикосами на вогонь і варіть після закипання 20 хвилин. Обов'язково часто помішуйте, щоб абрикоси не пригоріли, і темніша не темніла. Потім подрібніть вміст каструлі за допомогою погружного блендера в однорідну кремоподібну масу.

Повидло з абрикосів на зиму - фото крок 4 Розкладіть повидло по чистим стерилізованим баночках і щільно закупорьте кришками. Зберігати готове ласощі можна як в погребі чи коморі, так і в холодильнику.

Подібні рецепти

Повидло з дині на зиму

Торт на кефірі «Чорний принц»

Якщо хочете здивувати ваших рідних, приготуйте повидло з дині. З цими ласощами неможливо прогадати, запевняю! Для витонченого аромату і смаку раджу додати в повидло імбир і корицю. Пригощайтеся! опис приготування: рецепт, як приготувати повидло з дині, досить простий. Повидло виходить досить с...

Повидло з гарбуза на зиму

Повидло з гарбуза на зиму

Гарбуз широко використовується в кулінарії. сьогодні розповім, як приготувати повидло з гарбуза на зиму в домашніх умовах. ароматне, соковите, яскраве, воно нікого не залишить байдужим! опис приготування: Таке повидло можна подавати самостійно до чаю або додавати в всіляку домашню випічку в як...

Повидло з апельсинів

Повидло з апельсинів

Повидло з апельсинів сподобається любителям кисло-солодких страв. Це повидло відрізняється яскравим кольором, смаком і ароматом. Готувати його можна цілий рік, але все ж раджу робити це в сезон апельсинів. опис приготування: Приготування повидла з апельсинів займає велику кількість часу. Але й...

Повидло з чорної смородини

Повидло з чорної смородини

Чорна смородина зберігає свої властивості і після консервації. Тому повидло з цієї диво-ягоди взимку стане для вас справжньою знахідкою. Вживайте його для профілактики простудних захворювань. опис приготування: Чорну смородину з куща збирайте з гілочками. Перед обробкою ягід гілочки видаліть. ...

Повидло з дині і яблук

Повидло з дині і яблук

Повидло з дині і яблук, виготовлене за традиційним рецептом, — найулюбленіше в нашій родині. В такому повидлі міститься багато вітамінів, аромат і смак — чудові, а зі свіжої булочкою — чудо! опис приготування: Повидло з дині і яблук — відмінна начинка для пирогів. воно — густе, яскраве, не роз...