Рецепт Салат з морепродуктів
В Італії є традиція готувати морепродукти на Різдво замість м'яса. У нас їх можна зробити з будь-якого приводу. А для тих, хто не знає, як приготувати салат з морепродуктів, розповім один рецепт.
опис приготування:
У кожній родині є свої фірмові рецепти, які обов'язково присутні на святковому столі. Мені доводилося готувати безліч страв з морепродуктів, але цей салат залишився одним з моїх найулюбленіших. Морепродукти прийнято подавати з заправкою на основі цитрусових або оливкової олії, з овочами і зеленню. Салат подаю холодним, порційно або у великому блюді.
- кальмар— 2 кілограма
- креветки— 450 грам
- мідії— 450 грам
- селера— 2 штуки(стебло)
- Червона цибуля— 1 штука
- петрушка— 0,5 пучка
- Червоний перець— 200 грам
- часник— 3 зубчики
- Сіль і перець— За смаком
2 В казан вливаю столовую ложку воды, може, трохи більше (щоб тільки покрилося дно), кладу мидии и накрываю крышкой, готовлю на сильном огне до раскрывания раковин (близько 1-2 хвилин після закипання), затем перекладываю их в миску.
3 У каструлю наливаю воду, добавляю ложку соли и отправляю ее на огонь, отправляю в кастрюлю креветки, варю після закипання 2 хвилини, затем перекладываю в миску со льдом.
4 Кальмары очищаю и промываю, затем нарезаю кольцами, отправляю их в кипящую воду, варю от 45-60 секунд. Достаю кальмары, выкладываю на бумажную салфетку.
5 В отдельную миску кладу кальмары, мідії і креветки.
6 Лук очищаю і нарізаю півкільцями, сельдерей и перец мою, нарізаю дрібно. Добавляю все ингредиенты в миску к морепродуктам, также кладу цельные оливки.
7 В окремій мисці змішую оливкова олія, лимонний сік, часник (пропущений через прес), подрібнену петрушку, додаю сіль і чорний мелений перець.
8 Вливаю приготовленную заправку, перемішую і відправляю в холодильник на кілька годин. Перед подачей достаю салат из холодильника, довожу его до комнатной температуры и еще раз перемешиваю. Подаю с ломтиками лимона.
Подібні рецепти
Печиво «Великодній Кролик»
Чудовий салат з морепродуктів, рецепт якого тут пропонується, взятий з грецької кухні. Салати з морепродуктів, рецепти легких страв з креветок, кальмарів та інших мешканців моря з оливками і заправкою з оливкового масла взагалі характерні для середземноморської кухні. цей салат, легкий і ситний о...
Салат з морепродуктів і овочів
Якщо у вашій кулінарній скарбничці бракує легких, корисних і швидких в процесі салатиків, тоді запрошую вас на кухню, щоб відтворити цей рецепт. апетитно, смачно і зовсім нескладно! опис приготування: Перед вами цікава ідея, як приготувати салат з морепродуктів і овочів. Відразу хочу сказати, ...
Салат з морепродуктів без майонезу
Кров'ю серце обливається, коли бачу, як салати зі свіжих морепродуктів заправляють майонезом. жах, хіба так можна? Хороший салат з морепродуктів повинен бути без майонезу. наприклад, як цей. опис приготування: Готувати правильний салат з морепродуктів без майонезу я навчився по книгам про сере...
Салат з морепродуктів Для улюбленого
кількість порцій: 2 Дикий рис— 0.5 склянки креветки— 50 грам(готове до вживання) мідії— 50 грам(відварні) міні восьминоги— 50 грам(готові до вживання) сир твердий— 50 грам куряче яйце— 4 штуки помідори черрі— 150 грам цедра лимона— 1 Чайна ложка сік лімнона— 4 Ст. ложки масло оливкове— 2 Ст. ложк...
Салат з морепродуктів «Хоккайдо»
легкий, свіжий і незвичайний салат для коханого чоловіка! опис приготування: Відварюємо морепродукти в киплячій підсоленій воді (у мене на упаковці було зазначено варити 10 хв.), відкидаємо на друшляк, охолоджуємо. Яйця відварюємо круто, охолоджуємо і розрізаємо навпіл. Змішуємо морепродукти з...