Рецепт Салат з морепродуктів

Рецепт Салат з морепродуктів
Кількість порцій: 5 Час приготування: 3 г. 0 хв.
В Італії є традиція готувати морепродукти на Різдво замість м'яса. У нас їх можна зробити з будь-якого приводу. А для тих, хто не знає, як приготувати салат з морепродуктів, розповім один рецепт.

опис приготування:

У кожній родині є свої фірмові рецепти, які обов'язково присутні на святковому столі. Мені доводилося готувати безліч страв з морепродуктів, але цей салат залишився одним з моїх найулюбленіших. Морепродукти прийнято подавати з заправкою на основі цитрусових або оливкової олії, з овочами і зеленню. Салат подаю холодним, порційно або у великому блюді.


  • кальмар— 2 кілограма
  • креветки— 450 грам
  • мідії— 450 грам
  • селера— 2 штуки(стебло)
  • Червона цибуля— 1 штука
  • петрушка— 0,5 пучка
  • Червоний перець— 200 грам
  • часник— 3 зубчики
  • Сіль і перець— За смаком
1 Мідії у меня в ракушках, поэтому кладу их в мойку и щеткой хорошенько скребу, промываю от песка и грязи.

2 В казан вливаю столовую ложку воды, може, трохи більше (щоб тільки покрилося дно), кладу мидии и накрываю крышкой, готовлю на сильном огне до раскрывания раковин (близько 1-2 хвилин після закипання), затем перекладываю их в миску.

3 У каструлю наливаю воду, добавляю ложку соли и отправляю ее на огонь, отправляю в кастрюлю креветки, варю після закипання 2 хвилини, затем перекладываю в миску со льдом.

4 Кальмары очищаю и промываю, затем нарезаю кольцами, отправляю их в кипящую воду, варю от 45-60 секунд. Достаю кальмары, выкладываю на бумажную салфетку.

5 В отдельную миску кладу кальмары, мідії і креветки.

6 Лук очищаю і нарізаю півкільцями, сельдерей и перец мою, нарізаю дрібно. Добавляю все ингредиенты в миску к морепродуктам, также кладу цельные оливки.

7 В окремій мисці змішую оливкова олія, лимонний сік, часник (пропущений через прес), подрібнену петрушку, додаю сіль і чорний мелений перець.

8 Вливаю приготовленную заправку, перемішую і відправляю в холодильник на кілька годин. Перед подачей достаю салат из холодильника, довожу его до комнатной температуры и еще раз перемешиваю. Подаю с ломтиками лимона.

Подібні рецепти

Салат асорті з морепродуктів

Печиво «Великодній Кролик»

Чудовий салат з морепродуктів, рецепт якого тут пропонується, взятий з грецької кухні. Салати з морепродуктів, рецепти легких страв з креветок, кальмарів та інших мешканців моря з оливками і заправкою з оливкового масла взагалі характерні для середземноморської кухні. цей салат, легкий і ситний о...

Салат з морепродуктів і овочів

Салат з морепродуктів і овочів

Якщо у вашій кулінарній скарбничці бракує легких, корисних і швидких в процесі салатиків, тоді запрошую вас на кухню, щоб відтворити цей рецепт. апетитно, смачно і зовсім нескладно! опис приготування: Перед вами цікава ідея, як приготувати салат з морепродуктів і овочів. Відразу хочу сказати, ...

Салат з морепродуктів без майонезу

Салат з морепродуктів без майонезу

Кров'ю серце обливається, коли бачу, як салати зі свіжих морепродуктів заправляють майонезом. жах, хіба так можна? Хороший салат з морепродуктів повинен бути без майонезу. наприклад, як цей. опис приготування: Готувати правильний салат з морепродуктів без майонезу я навчився по книгам про сере...

Салат з морепродуктів Для улюбленого

Салат з морепродуктів Для улюбленого

кількість порцій: 2 Дикий рис— 0.5 склянки креветки— 50 грам(готове до вживання) мідії— 50 грам(відварні) міні восьминоги— 50 грам(готові до вживання) сир твердий— 50 грам куряче яйце— 4 штуки помідори черрі— 150 грам цедра лимона— 1 Чайна ложка сік лімнона— 4 Ст. ложки масло оливкове— 2 Ст. ложк...

Салат з морепродуктів «Хоккайдо»

Салат з морепродуктів «Хоккайдо»

легкий, свіжий і незвичайний салат для коханого чоловіка! опис приготування: Відварюємо морепродукти в киплячій підсоленій воді (у мене на упаковці було зазначено варити 10 хв.), відкидаємо на друшляк, охолоджуємо. Яйця відварюємо круто, охолоджуємо і розрізаємо навпіл. Змішуємо морепродукти з...