Рецепт Салат болгарський на зиму
У кожної господині за радянських часів була кулінарна зошит. Неодмінно там зберігався рецепт болгарського салату. Це було модно і, звичайно, смачно. Хочу поділитися рецептом з такою зошити.
опис приготування:
Болгарському салату властива виражена солодкість, цим він і подобався завжди жіночій половині. Також можна додавати різні спеції за смаком.
- помідори— 500 грам
- перець болгарськи— 250 грам
- Цибуля ріпчаста— 250 грам
- морква— 250 грам
- кріп— За смаком
- базилік— За смаком(свіжий)
- сіль— 1/4 Ст. ложки
- цукор— 3 Ст. ложки
- оцтова есенція 70% — 1/2 чайних ложки
- Масло рослинне— 100 мілілітрів
- Чорний перець— За смаком(мелений)
Очищену моркву наріжте шайбочками або половинками шайбочек, цибуля півкільцями. Перекладіть овочі в каструлю з товстим дном. додайте 50 мл. рослинної олії.
Обсмажте на середньому вогні до напівготовності.
Перець і помідори наріжте кружальцями.
Перекладіть овочі до обсмаженою моркви і цибулі. додайте 50 мл. рослинної олії, сіль, цукор, чорний перець. Поставте на вогонь трохи нижче середнього і після закипання варіть 25 хвилин, періодично помішуючи.
Наріжте дрібно кріп і базилік.
Після закінчення часу додайте до овочів зелень і оцтову есенцію. перемішайте. Прогрійте протягом 5 хвилин.
Зніміть каструлю з вогню.
Готовий салат розкладіть по стерилізованим банкам, герметично закрийте чистими, сухими кришками. Переверните, укутайте і охолодіть в такому вигляді.
Із зазначених інгредієнтів вийшла 1 баночка об'ємом 0,7 L. Смачних вам заготовок!
Подібні рецепти
Болгарський перець на зиму
Салат Болгарський займе гідне місце в скарбничці ваших кулінарних рецептів. просто, але дуже смачний салат готується дуже швидко. кількість порцій: 4 неочищенных креветок— 1 кілограм(або 2 невеликі упаковки очищених) упаковки крабових паличок або крабового м'яса— 2 штуки лимон— 1 штука пучка ли...
Салат «балатонського» на зиму
Коли взимку не вистачає літніх овочів, на виручку приходить консервація, особливо салатики. Хочу запропонувати вам на пробу чудовий варіант заготовки, яка однозначно доведеться вам до душі. запам'ятовуйте! опис приготування: Хочу звернути вашу увагу на те, що пропорції солі, оцту і масла ви мо...
Салат «Донський» на зиму без стерилізації
Салат "; Донський" — відмінний спосіб заготівлі овочів на зиму. Це хороша закуска або гарнір до м'яса, птиці, рибі. ділюся рецептом! опис приготування: Рецептів "; Донського" салату дуже багато, але склад овочів приблизно однаковий. Іноді додають капусту, а замість червоних, зрілих помідорів к...
Салат «Фасолинка» на зиму
Серед заготовок на зиму салати з квасолею у нас а особливому місці, адже це завжди ситно і смачно! Чоловік в захваті від цього салату, подаю як гарнір або просто як закуску. пробуйте! опис приготування: Овочі добре промийте. Квасоля замочіть у воді. Помідори пропустіть через м'ясорубку. Цибуля...
Салат «десятка» на зиму
Якщо ви любите овочі і хочете, щоб вони на столі були цілий рік, то розповім про рецепт, як приготувати салат «Десятка» на зиму. Дуже простий і доступний за вартістю рецепт зимової закрутки. опис приготування: Салат можна їсти відразу після приготування, тільки остудіть його, а можна закрутити...