Рецепт Розтягай з фаршем
розтягаї — дуже смачні російські пиріжки у вигляді човників з невеликим отвором в центрі. Залежно від начинки, подаються з рибним або м'ясним бульйоном. дивіться, як приготувати розтягай з фаршем.
опис приготування:
Сьогодні я розповім, як приготувати розтягай з фаршем, це практично дієтичний варіант. Я використовую нездобне тісто з невеликою кількістю масла і фарш з курячої грудки. Пиріжок формується з отвором, як би розстебнутим, звідси і назва - «розтягай». Готуйте з задоволенням!
- дріжджі пресовані— 10 грам
- Вода тепла— 330 мілілітрів(або молоко)
- цукор— 1 Ст. ложка(з верхом)
- борошно— 600 грам
- Масло рослинне— 3 Ст. ложки(2 ст.л. — в тісто; 1 ст.л. — для змащення)
- сіль— 1 Чайна ложка
- Куряча грудка— 1 штука
- Цибуля— 1 штука
- паприка сушена— 1 Ст. ложка
- Koriandr— 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений— За смаком
- Мал— 1/2 склянки
- яйце— 5 штук(4 шт. — в начинку; 1 шт. — для змащення)
- кріп— 1 пучок
просійте борошно, зробіть в ній поглиблення, влийте дріжджі, що підійшли, олія, додайте сіль і замісіть тісто, НЕ липнуче до рук.
Покладіть тісто в миску, змащену олією, накрийте і поставте в тепле місце без протягів на 1,5 годину. через 1 годину обомніте тісто.
Відваріть курячу грудку, бульйон залиште для подальшої подачі.
Цибуля почистіть і поріжте кубиками, пассеруйте при закритій кришці до прозорості. Додайте спеції і сіль, перемішайте.
відваріть рис, яйця. Яйця очистіть і поріжте кубиками. М'ясо з цибулею перейдіть через м'ясорубку. подрібніть кріп. Змішайте всі інгредієнти для начинки, сіль за смаком.
Тісто збільшилася майже 2,5 рази. Ямка при натисканні пальцем не затягується.
Тісто розділяється на дві частини, кожну з яких ще на 10 однакових шматочків. Шматочок розкачайте в овальну корж, викладіть в центр начинку.
Защипніть краю пиріжка, залишаючи в центрі маленький отвір. Накрийте харчової плівкою і залиште "; відпочивати" з 15 хвилин.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Збийте яйце з 1 ст.л. води, змастіть пиріжки з тесту. За бажанням зверху начинки покладіть маленький шматочок вершкового масла. Випікайте розтягаї в розігрітій духовці 15-20 хвилин до легкого рум'янцю.
Накрийте розтягаї рушником і остудіть. Можна змастити їх вершковим маслом, але я цього не роблю. Подавайте з м'ясним бульйоном і свіжими овочами. Смачного!
Подібні рецепти
Розтягай з рибою (простий рецепт)
Рецепт приготування розтягаїв з рибою. опис приготування: Розтягай - традиційні відкриті російські пироги з несдобного дріжджового тіста з різноманітними начинками. Характерною особливістю розтягаїв є наявність отвори зверху. приготування: 1. приготувати тісто. Розвести дріжджі в теплому моло...
Підлива з фаршем до макаронів
сьогодні розповім, як приготувати підливу з фаршем до макаронів. У ній ми будемо використовувати королівський овоч, повний вітамінів і корисних речовин — гарбуз. Підлива просто універсальна! опис приготування: Найкраще, з чим можна подати макарони — це підлива. смачні овочі, солодкі томати, м'...
Різнобарвна запіканка з курячим фаршем
Ніжна на смак і оригінальна на вигляд запіканка. Її можна приготувати як до святкового столу, так і до повсякденного вечері, подати з різними соусами. Дивіться і пробуйте! опис приготування: Отже, в моєму рецепті детально описано, як приготувати різнобарвну запіканку з курячим фаршем. Щоб нада...
Рис з курячим фаршем і помідорами
Шукайте нескладне і оригінальне блюдо для обіду або вечері? Зверніть увагу на цей рецепт приготування рису з курячим фаршем. апетитні кульки, тушковані в соусі, — це дуже смачно. опис приготування: Щоб урізноманітнити традиційний варіант подачі гарніру і гарячої страви можна приготувати рис з ...
Рулет з курячим фаршем
Рулет з курячим фаршем - простий, швидкий і дуже смачний: ніяких проблем з тестом і мінімальний час випікання, а вид оригінальний і цілком святковий! Відмінне блюдо на швидку руку. опис приготування: Як приготувати рулет з курячим фаршем: 1. фарш розморозити, якщо потрібно, посолити, поперчити...