Рецепт Суботні малиновий
Рецепт приготування збитню. Жодна ярмарок, або народне гуляння в старовину в древньої Русі без такого напою як суботні не обходилась.
опис приготування:
Суботні - один з найпоширеніших напоїв, який був колись на Русі. У московських трактирах пили його гарячим і холодним. Смак збитню дуже нагадує медовий напій. До його складу входили: імбир, шавлія, корінь валеріани, звіробій та інші трави.
приготування:
Наливаємо воду в каструлю, прокип'ятимо, потім трохи остудити. Малиновий сік і мед (натуральний) додаємо ще в гарячу воду. Цю суміш доводимо до кипіння, і приблизно години дві кип'ятимо, постійно помішувати, не забуваємо знімати піну. Напій охолоджуємо до кімнатної температури, потім туди додаємо дріжджів, і залишаємо годин на десять-дванадцять зброджувати.
Коли належний час пройде, отриманий настій зливаємо в більшу ємність (бутель або бочонок), потім щільно його закриваємо, і приблизно на один місяць поставимо в холодне місце настоюватися. Коли закінчиться визначений термін, розливаємо суботні по пляшках, пляшки закриваємо, і ставимо в прохолодне місце на зберігання (пляшки складаємо в горизонтальному положенні).
Подаємо суботні в холодному вигляді.
- води— 2 L
- малиновий сік— 2 склянки
- дріжджів— 2 Ст. ложки
- мед— 2 склянки
приготування:
Наливаємо воду в каструлю, прокип'ятимо, потім трохи остудити. Малиновий сік і мед (натуральний) додаємо ще в гарячу воду. Цю суміш доводимо до кипіння, і приблизно години дві кип'ятимо, постійно помішувати, не забуваємо знімати піну. Напій охолоджуємо до кімнатної температури, потім туди додаємо дріжджів, і залишаємо годин на десять-дванадцять зброджувати.
Коли належний час пройде, отриманий настій зливаємо в більшу ємність (бутель або бочонок), потім щільно його закриваємо, і приблизно на один місяць поставимо в холодне місце настоюватися. Коли закінчиться визначений термін, розливаємо суботні по пляшках, пляшки закриваємо, і ставимо в прохолодне місце на зберігання (пляшки складаємо в горизонтальному положенні).
Подаємо суботні в холодному вигляді.
Подібні рецепти
Маринад для баранини
Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...
Сендвіч з овочами
Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...
Пиріжки «Наполеон»
Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...
Риба в мікрохвильовці
Побутує думка, що в мікрохвильовці можна тільки розігріти страви. Але це помилка. Хочу поділитися рецептом, як приготувати рибу в мікрохвильовці. Відмінне гаряче блюдо на швидку руку. опис приготування: Готувати в мікрохвильовці дуже просто. Хто не хоче возитися з духовкою, не любить підгорілі...
Салат з бобами і сиром
Коли за короткий час треба створити що-небудь смачненьке і швидко, я готую салат з бобами і сиром. Боби беру консервовані, сир натираю на тертці, додаю ще парочку інгредієнтів і готово! опис приготування: У салат з бобами і сиром я додаю болгарський перець. перець — соковитий і свіжий і відмін...