Рецепт Різотто з грибами

Рецепт Різотто з грибами
Кількість порцій: 3-4 Час приготування: 40 хв.
Різотто з грибами готують з 16 століття. А я ось тільки зараз зібрався! Виходить смачне пісне блюдо з лісовим ароматом грибів та кремовий смак сиру. Можна подавати і як гарнір. приступимо!

опис приготування:

Різотто з грибами готується менше години, точніше — хвилин сорок. Рис для нього краще використовувати круглозерністий, а сир, звичайно, пармезан. Що стосується грибів, то підійдуть будь-які гриби — як свіжі, так і сушені. У мене — печериці.

  • Мал (круглозерністий)  — 1 Склянка
  • бульйон курячий— 4 склянки
  • Масло рослинне (оливкова)  — 1 Ст. ложка
  • гриби (печериці)  — 300 грам
  • цибулина— 1 штука
  • часник— 2 зубчики
  • Вино біле сухе— 1/4 склянки
  • сіль, чорний перець— 1/2 чайних ложки
  • Вершкове масло— 4 Ст. ложки
  • сир твердий (пармезан)  — 1/4 склянки
  • петрушка свіжа— За смаком
Різотто з грибами - фото крок 1 1. Курячий бульйон розігрійте. Якщо у вас немає готового, використовуйте бульйонний кубик. гриби промийте, очистіть, наріжте кубиками. У сотейнику розтопіть дві столові ложки вершкового масла і викладіть гриби. Обсмажуйте протягом декількох хвилин. Як тільки гриби стануть м'якше і пустять рідина, вибирайте їх в миску.

Різотто з грибами - фото крок 2 2. У сотейник влийте ложку рослинної олії, краще — оливкової. Нагрійте на середньому вогні і додайте очищений і дрібно нарізану цибулю і часник. обсмажте, помішуючи, до м'якості.

Різотто з грибами - фото крок 3 3. Додайте в сотейник рис. Обсмажуйте його з цибулею і часником, постійно помішуючи, протягом 5-6 хвилин.

Різотто з грибами - фото крок 4 4. Поки рис обсмажується, приготуйте інші інгредієнти для різотто. Вони повинні бути під рукою, т.к. наступний етап готування буде досить інтенсивним. Отже, промийте і нарубати петрушку, приготуйте дві столові ложки вершкового масла, на тертці натріть сир (пармезан!), поруч розташуйте миску з грибами.

Різотто з грибами - фото крок 5 5. В обсмажений рис додайте вино, здогадатися, поки рис його вбере. розмішайте. Потім поступово вводите теплий курячий бульйон. 4 склянки розбийте на порції по півсклянки і вливайте їх протягом 15 хвилин. Після додавання чергової порції розмішуйте.

Різотто з грибами - фото крок 6 6. Спробуйте рис. Якщо на ваш погляд він готовий (точніше — не хрумтить на зубах), Дайте йому спокій і переходите до наступного кроку. якщо відчуваєте, що всередині рис ще сирий, додайте півсклянки кип'яченої теплої води і заважайте до вбирання. Вимкніть плиту і додайте олію, гриби, сир і петрушку. Перемішайте і спробуйте. Якщо ваш бульйон не був достатньо солоним, то різотто треба посолити.

Різотто з грибами - фото крок 7 7. Подавайте різотто в мисочках. Смачного!

Подібні рецепти

Різотто з сушеними білими грибами

Рецепт курячого різотто

Приготуйте різотто з сушеними білими грибами і ви зрозумієте, чому це блюдо вважається одним з найпопулярніших в світі! Прекрасне поєднання інгредієнтів робить різотто неймовірно смачним! опис приготування: Приготуємо різотто з сушеними білими грибами в домашніх умовах. Попередньо замочіть гри...

Різотто з білими грибами

Різотто з білими грибами

Різотто з білими грибами - чудове блюдо, яка не осоромить найвишуканіший святковий стіл! Традиційна страва італійської кухні, яке в Італії вважається чи не делікатесом. опис приготування: Благородні білі гриби в поєднанні з елітним рисом сорти арборіо додадуть різотто неповторний тонкий смак і...

Різотто з грибами і беконом

Різотто з грибами і беконом

Будь-яка національна кухня тримається на базових рецептах. наприклад, в Італії це піца, макаронні вироби та різотто. Якщо перші два блюда ми робимо постійно, то до останнього потрібен особливий підхід. Читайте і вчіться! опис приготування: Я описала, як приготувати різотто з грибами і беконом....

Різотто з болгарським перцем

Різотто з болгарським перцем

Рецепт приготування різотто з болгарським перцем, цибулею, часником, рисом арборио, білим вином, чебрецем, зеленою цибулею і сиром Пармезан. опис приготування: Це різотто добре подавати з яловичиною. курячого бульйону— 6 склянок оливкового масла— 1 Ст. ложка середнього червоного болгарського...

Різотто бьянко з соусом песто

Різотто бьянко з соусом песто

Різотто одне з найпопулярніших італійських страв. Оскільки у різотто кремова структура, воно вимагає достатньо уваги, терпіння і любові до процесу приготування. Набравшись досвіду в приготуванні опис приготування: В основі справжнього італійського різотто лежить рис арборіо або карнаролі. Одна...