Рецепт Різотто з грибами
Різотто з грибами готують з 16 століття. А я ось тільки зараз зібрався! Виходить смачне пісне блюдо з лісовим ароматом грибів та кремовий смак сиру. Можна подавати і як гарнір. приступимо!
опис приготування:
Різотто з грибами готується менше години, точніше — хвилин сорок. Рис для нього краще використовувати круглозерністий, а сир, звичайно, пармезан. Що стосується грибів, то підійдуть будь-які гриби — як свіжі, так і сушені. У мене — печериці.
- Мал (круглозерністий) — 1 Склянка
- бульйон курячий— 4 склянки
- Масло рослинне (оливкова) — 1 Ст. ложка
- гриби (печериці) — 300 грам
- цибулина— 1 штука
- часник— 2 зубчики
- Вино біле сухе— 1/4 склянки
- сіль, чорний перець— 1/2 чайних ложки
- Вершкове масло— 4 Ст. ложки
- сир твердий (пармезан) — 1/4 склянки
- петрушка свіжа— За смаком
2. У сотейник влийте ложку рослинної олії, краще — оливкової. Нагрійте на середньому вогні і додайте очищений і дрібно нарізану цибулю і часник. обсмажте, помішуючи, до м'якості.
3. Додайте в сотейник рис. Обсмажуйте його з цибулею і часником, постійно помішуючи, протягом 5-6 хвилин.
4. Поки рис обсмажується, приготуйте інші інгредієнти для різотто. Вони повинні бути під рукою, т.к. наступний етап готування буде досить інтенсивним. Отже, промийте і нарубати петрушку, приготуйте дві столові ложки вершкового масла, на тертці натріть сир (пармезан!), поруч розташуйте миску з грибами.
5. В обсмажений рис додайте вино, здогадатися, поки рис його вбере. розмішайте. Потім поступово вводите теплий курячий бульйон. 4 склянки розбийте на порції по півсклянки і вливайте їх протягом 15 хвилин. Після додавання чергової порції розмішуйте.
6. Спробуйте рис. Якщо на ваш погляд він готовий (точніше — не хрумтить на зубах), Дайте йому спокій і переходите до наступного кроку. якщо відчуваєте, що всередині рис ще сирий, додайте півсклянки кип'яченої теплої води і заважайте до вбирання. Вимкніть плиту і додайте олію, гриби, сир і петрушку. Перемішайте і спробуйте. Якщо ваш бульйон не був достатньо солоним, то різотто треба посолити.
7. Подавайте різотто в мисочках. Смачного!
Подібні рецепти
Рецепт курячого різотто
Приготуйте різотто з сушеними білими грибами і ви зрозумієте, чому це блюдо вважається одним з найпопулярніших в світі! Прекрасне поєднання інгредієнтів робить різотто неймовірно смачним! опис приготування: Приготуємо різотто з сушеними білими грибами в домашніх умовах. Попередньо замочіть гри...
Різотто з білими грибами
Різотто з білими грибами - чудове блюдо, яка не осоромить найвишуканіший святковий стіл! Традиційна страва італійської кухні, яке в Італії вважається чи не делікатесом. опис приготування: Благородні білі гриби в поєднанні з елітним рисом сорти арборіо додадуть різотто неповторний тонкий смак і...
Різотто з грибами і беконом
Будь-яка національна кухня тримається на базових рецептах. наприклад, в Італії це піца, макаронні вироби та різотто. Якщо перші два блюда ми робимо постійно, то до останнього потрібен особливий підхід. Читайте і вчіться! опис приготування: Я описала, як приготувати різотто з грибами і беконом....
Різотто з болгарським перцем
Рецепт приготування різотто з болгарським перцем, цибулею, часником, рисом арборио, білим вином, чебрецем, зеленою цибулею і сиром Пармезан. опис приготування: Це різотто добре подавати з яловичиною. курячого бульйону— 6 склянок оливкового масла— 1 Ст. ложка середнього червоного болгарського...
Різотто бьянко з соусом песто
Різотто одне з найпопулярніших італійських страв. Оскільки у різотто кремова структура, воно вимагає достатньо уваги, терпіння і любові до процесу приготування. Набравшись досвіду в приготуванні опис приготування: В основі справжнього італійського різотто лежить рис арборіо або карнаролі. Одна...