Рецепт Рис з куркумою

Рецепт Рис з куркумою
Кількість порцій: 3-4 Час приготування: 35 хв.
Корисний і ароматний рис з куркумою, кардамоном і корицею або, так званий, індійський золотий рис. куркума — антисептик, допомагає процесам травлення, містить корисні мікроелементи.

опис приготування:

Готується рис близько 20 хвилин і ще десять хвилин доходить в теплі. Вершкове масло наповнює рис смаком і допомагає розкрити аромати прянощів. Страва не буде жирним, вийде більш насичений смак і запах. Якщо хочете отримати більш сильний аромат кардамону і кориці, подрібніть їх в порошок і додайте разом з куркумою. Якщо додавати не подрібненими, запах буде легким.

  • рис пропарений— 1 Склянка
  • вода— 2 склянки
  • куркума— 0,5 чайних ложки
  • обкладинка— 1 штука
  • кардамон— 2 штуки
  • Вершкове масло— 30 грам
  • сіль— 1 щіпка
Рис з куркумою - фото крок 1 підготуємо інгредієнти.

Рис з куркумою - фото крок 2 рис промиваємо, заливаємо водою, солимо і ставимо а вогонь.

Рис з куркумою - фото крок 3 додаємо куркуму. Куркуму попередньо потрібно перемолоти в порошок.

Рис з куркумою - фото крок 4 через 15 хвилин додаємо кардамон і трохи кориці. Коли рис буде готовий, корицю і кардамон приберемо.

Рис з куркумою - фото крок 5 Рис практично готовий, додаємо вершкове масло і залишаємо на гарячій плиті ще на 10 хвилин. За цей час рис дійде.


Подібні рецепти

Плов з куркою і куркумою

Запечена паста з сиром, сиром і помідорами

Плов з куркою і куркумою — ця страва, яке можна подати як на святковий стіл, так і на повсякденний. Ароматний і смачний плов сподобається всім, особливу пікантність блюду додадуть спеції. опис приготування: Основна спеція плову — куркума, рис будемо використовувати пропарений, довгий. Також до...

Розсипчастий рис в мультиварці

Розсипчастий рис в мультиварці

Приготувати дивовижний розсипчастий рис в мультиварці легко! Але завжди знайдеться пара секретів здатних додати родзинку в це просте блюдо. Про маленькі таємниці приготування в цьому рецепті. опис приготування: Розсипчастий рис приготований в мультиварці — це не тільки смачний гарнір. Це ще і ...

Рис по-монастирськи

Рис по-монастирськи

Сьогодні я розповім, як приготувати пісне блюдо "; рис по-монастирськи ";. Виходить дуже смачно і ситно. Беріть на замітку мій рецепт! опис приготування: Рис по-монастирськи готується просто і швидко, забезпечує дотримання покроковим рекомендаціям. Набір овочів і приправ може бути найрізномані...

Рис по-турецьки

Рис по-турецьки

Рис є фаворитом багатьох національних кухонь світу і всюди його готують по-своєму, не виняток і Туреччина, де його готують зі своїми особливостями. Рецепт дуже цікавий, рекомендую спробувати. опис приготування: Якщо вам набридли звичні гарніри або хочеться внести різноманітність в звичну кухню...

Рис з ананасом

Рис з ананасом

Рис з ананасом — це традиційний гарнір у багатьох екзотичних і східних кухнях, проте правильно готувати його вміють не всі. Що ж, латаємо дірки в знаннях — розповідаю, як готувати рис з ананасом. опис приготування: За своєю суттю, рис з ананасом — це універсальний гарнір, який у багатьох кухня...