Рецепт Рибний суп з фенхелем
Рибний суп з фенхелем — це щось середнє між російською юшкою і знаменитим французьким супом буйабес. Готується досить просто, проте виходить — просто смакота.
опис приготування:
Я давно мріяв приготувати буйабес в домашніх умовах, проте так і не наважився — все-таки його приготування досить складне і забирає чимало часу. В той же час, я дуже люблю найбанальнішу, але шалено смачну російську юшку. Skrestil два рецепта — і у мене вийшов дуже смачний рибний суп з фенхелем.
Рибний суп з фенхелем виходить таким же смачним і наваристим, як російська вуха, проте завдяки більш розкішним інгредієнтів на столі виглядає багатше.
рекомендую спробувати!
- риба морська— 400 грам
- креветки (великі) — 10-12 штук
- Фенхель (корінь) — 1 штука
- Цибуля— 1 штука
- Картопля— 1 штука
- часник— 3 зубчики
- Гострий перець— 1 штука
- петрушка (гілочки) — 4 штуки
- Оливкова олія— 40 мілілітрів
- Біле сухе вино— 200 мілілітрів
- багет— 1 штука
- спеції— — За смаком(сіль, чорний перець, лавровий лист, прованські трави)
Рибу можна брати будь-яку — головне, чтобы морская, а не речная или озерная. рибу размораживаем (якщо заморожена), очищаємо від кісток, филе нарезаем на небольшие кусочки. Креветки размораживаем и очищаем от панцирей.
Картопля чистим и нарезаем небольшими брусочками.
Цибулю дрібно нарізаємо.
Фенхель нарезаем на кусочки примерно такого же размера, як і картопля.
У каструлі розігріваємо оливкове масло, кидаємо туди дрібно нарізану цибулю. Обсмажуємо до м'якості, потім додаємо спеції.
Коли цибуля стане прозорою, добавляем в кастрюлю фенхель, картопля, измельченный чеснок и перчик чили (цілком). Обжариваем на среднем огне еще около 5 хвилин.
Затем добавляем в кастрюлю филе рыбы и креветки. обсмажуємо ще 5 хвилин.
Заливаем содержимое кастрюли белым вином, доводимо до кипіння, после чего уменьшаем огонь и варим еще около 5 хвилин під кришкою.
Затем добавляем в кастрюлю 4 склянки води (общее количество жидкости в кастрюле должно составлять около литра), после чего варим суп еще минут 15-20 на середньому вогні. Тем временем на сухой сковороде подсушим ломтики багета.
Когда багет подрумянится — достаем его из сковороды, натираем чесночком и оставляем.
За пару минут до окончания варки добавляем в суп мелко нарубленную петрушку. Довариваем, затем даем настояться под крышкой минут 5.
В порционную тарелочку кладем ломтик багета, шумовкой выкладываем в тарелочку немного овощей и рыбы с креветками.
Заливаем содержимое тарелки оставшимся в кастрюле горячим бульоном — і негайно подаємо. Смачного!
Подібні рецепти
Морквяний суп-пюре з фенхелем
Рецепт приготування простого салату з хрусткого ароматного фенхеля і апельсинів з приправою з винного оцту, маслинової олії і прянощів. опис приготування: У великій мисці збити разом оцет і масло, приправити сіллю і перцем. Використовуючи гострий ніж, відріжте обидва кінці кожного апельсина. З...
Селера з фенхелем
Рецепт приготування закусочного страви з селери з фенхелем. опис приготування: Селера нарізається невеликими шматочками по 4 сантиметра в довжину. Фенхелю варто відрубати зелену його частина, а головку нарізати кільцями. Візьміть глибоку каструлю, або ж сотейник з товстим дном, куди кладеться...
Прозорий рибний суп
Прозорий рибний суп — це дуже простий і красивий рибний суп, який приготувати не складе ніяких труднощів. Особисто я дуже люблю його за зовнішній вигляд. Виглядає цей суп супер апетитно! опис приготування: Прозорий рибний суп готується дуже просто. Для початку нам потрібно приготувати смачний ...
Рибний суп з голови желтохвост і овочів
Želtohvost або (lakedra) відмінно підходить для приготування перших страв. Смак і запах у цієї риби ніжний. Овочі, спеції і прянощі доповнять готову страву і додадуть гармонійності смаку. опис приготування: Для приготування рибного супу можна використовувати не тільки Лакедра, але і іншу морсь...
Рибний суп класичний
У класичному варіанті приготування супу використовується два види риби: для варіння бульйону і для подачі супу. Віддавайте перевагу рибі без кісток і ретельно проціджують готовий бульйон! приступимо. опис приготування: Зараз я докладно розповім, як приготувати рибний суп класичний дуже смачним...