Рецепт Риба в кисло-солодкому соусі
Це своєрідне блюдо за мотивами китайської кухні. Поєднання кислого і солодкого смаку в соусі надає рибі неповторну пікантність. Процес приготування нескладний, для страви рибу можна брати будь-яку.
опис приготування:
ароматне, яскраве, смачне і апетитне блюдо. Цікаве поєднання солодкого і кислого смаків, хрустких овочів і ніжних шматочків рибного філе. Якщо ви любитель страв східної кухні, то і це блюдо вам повинно сподобатися. Процес приготування зовсім нескладний і досить швидкий. Китайські складові цієї страви — рисовий оцет і арахісове масло, ми замінюємо на звичні нам звичайний оцет і рослинне масло. Але це не зіпсує смак страви, не сумнівайтеся. сподіваюся, що в цьому рецепті зрозуміло викладено весь процес, і ви тепер будете знати, як приготувати рибу в кисло-солодкому соусі.
- філе рибне— 500-600 грам
- Перець болгарський— 2 штуки(краще брати різнокольоровий)
- Цибуля ріпчаста— 1 штука
- часник— 2-3 зубчиків
- цукор— 1,5-2 Ст. ложки
- кетчуп— 2 Ст. ложки
- оцет— 1,5-2 Ст. ложки
- крохмаль— 2-3 Ст. ложок
- Рослинна олія— 3 Ст. ложки
очищаємо цибулину, нарізаємо її часточками приблизно такого ж розміру, як і шматочки риби. Розбираємо нарізану цибулю, щоб пелюстки були окремо.
У перцю видаляємо серцевину з насінням, а сам овоч нарізаємо на шматочки такого ж розміру, як цибуля і риба.
Насипаємо в невелику пласку тарілку крохмаль, обвалюють в ньому шматочки рибного філе.
Добре розігріваємо сковороду з рослинним маслом, обсмажуємо на ній шматочки риби з обох сторін. Чи не викладайте всю рибу відразу, вона повинна обсмажити, а не гаситися. Обсмажені шматочки викладіть на паперову серветку, нехай вбереться зайвий жир.
Відправляємо на вивільнену сковороду підготовлені цибулю і перець, додаємо до них подрібнений часник, обсмажуємо все на сильному вогні хвилини 2. Потім прибираємо обсмажені овочі зі сковороди.
змішуємо кетчуп, оцет і цукор. добре розмішуємо, щоб крупинки цукру розтанули. Виливаємо соус на сковороду, даємо йому покипіти приблизно хвилину.
Додаємо до соусу овочі, все добре перемішуємо і готуємо буквально хвилину.
Викладаємо до овочів шматочки філе, перемішуємо і прогріваємо ще хвилинку-півтори.
Подібні рецепти
Риба з бананом в томатному соусі карі
У нашій родині дуже люблять рибку в будь-якому вигляді. Ділюся з вами секретом, як приготувати рибу у вершковому соусі з картоплею, приголомшливо смачну. Рибка виходить соковитою, ніжною, оповитою соусом. опис приготування: Ця страва з розряду здорової, корисної та смачної їжі. Запікається риб...
Риба в сметанному соусі в духовці
Якщо ви втомилися від смаженого пангасіуса, рекомендую спробувати приготувати його в духовці. З рецептом приготування риби в сметанному соусі в духовці ви зможете приготувати смачну страву легко і просто! опис приготування: Зазвичай пангасіус я смажу в сухарях або паніровці. Риба досить жирна...
Риба з цвітною капустою в яєчно-майонезну соусі
Цю страву можна готувати як у великій формі, як запіканку, так і порційно, в керамічних мисках (можна в горщиках без кришки) і т.п. соковита, ніжна рибка з цвітною капустою і сирно-помідорною скоринкою. кількість порцій: 5-7 риба (у мене морський язик) — 800 грам Кольорова капуста— 500 грам Ци...
Риба в білому соусі
Якщо ви в пошуку цікавого і нескладного рибного блюда, тоді зверніть увагу на цей рецепт. Використовувати можна як білу, так і червону рибку, а соус виходить просто чарівним. опис приготування: Хочу поділитися з вами ідеєю, як приготувати рибу в білому соусі на основі білого вина і соку лимона...
Риба в гарячому соусі
Рецепт приготування запеченої риби з часником і гарячим соусом з кайенского перцю, волоських горіхів і лимонного соку. Неймовірно смачна страва сучасної європейської кухні. опис приготування: Попередньо розігріти духовку до 160 градусів. Приправити рибу всередині і зовні сіллю. Змішати коріанд...