Рецепт Риба по-японськи

Рецепт Риба по-японськи
Кількість порцій: 3-4 Час приготування: 30 хв.
Ось уже два десятиліття, як всю планету підкорили суші і роли, а ось інший рецепт приготування риби по-японськи загальносвітове визнання обійшло стороною. Між іншим, saşimi — одне з найпростіших і смачних страв на світі!

опис приготування:

Saşimi — традиційне блюдо японської кухні. Готується переважно з лосося або тунця, але буває сашимі і з м'яса, в тому числі морських ссавців (наприклад, китів). Особливістю сашимі є повна відсутність термічної обробки — риба подається на стіл в сирому вигляді, з соєвим соусом, маслом і прянощами. В цьому і його небезпека — така риба може стати джерелом серйозних шлунково-кишкових інфекцій, тому до вибору її потрібно поставитися з усією серйозністю.

Постійні супутники сашимі (або sasimi) — Wasabi, тонко нарізаний дайкон і листя сісо. Ну, якщо сісо в наших широтах поки залишається рідкістю, то баночки з васабі в кожному пристойному супермаркеті є (хоча до цього японському васабі вони мають найвіддаленіше відношення). Дайкон можна купити на будь-якому містечком ринку. Про лосось навіть говорити не варто. звичайно, в ідеалі для сашимі потрібна свежепойманная риба, але і якісно (ще раз повторюся — це ключовий момент!) заморожена підійде — а нарізати її так навіть простіше.

розповідаю, як приготувати рибу по-японськи або сашимі. А вже готові ви "; ризикувати здоров'ям ";, щоб покуштувати цей японський делікатес — вирішувати тільки вам!

  • риба— 300 грам
  • часник— 3 зубчики
  • Соєвий соус— 1-2 Ст. ложок
  • Арахісове масло— 2 Ст. ложки
  • Корінь імбиру— 50 грам
  • кунжутне насіння— 1 Ст. ложка
  • лимон— 1 штука
  • Пучок зеленої цибулі— 0,5 штуки
Риба по-японськи - фото крок 1 Філе риби охолодити в морозилці — коли воно трохи затвердіє, нарізати його тонкими скибочками буде куди простіше.

Риба по-японськи - фото крок 2 Почистити і подрібнити часник.

Риба по-японськи - фото крок 3 Додати до нього соєвий соус і лимонний сік, перемішати.

Риба по-японськи - фото крок 4 вимити, обсушити і дрібно нарізати зелений лук.

Риба по-японськи - фото крок 5 Почистити і подрібнити корінь імбиру.

Риба по-японськи - фото крок 6 Викласти скибочки риби на плоске блюдо. Посипати імбиром і зеленою цибулею.

Риба по-японськи - фото крок 7 Полити соусом і підігрітим арахісовим маслом. Посипати кунжутним насінням і подати на стіл. Смачного!

Подібні рецепти

Салат з курки і помідорів

Арабські млинці

Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...

Сендвіч з овочами

Сендвіч з овочами

Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...

Пиріжки «Наполеон»

Пиріжки «Наполеон»

Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...

Риба в мікрохвильовці

Риба в мікрохвильовці

Побутує думка, що в мікрохвильовці можна тільки розігріти страви. Але це помилка. Хочу поділитися рецептом, як приготувати рибу в мікрохвильовці. Відмінне гаряче блюдо на швидку руку. опис приготування: Готувати в мікрохвильовці дуже просто. Хто не хоче возитися з духовкою, не любить підгорілі...

Салат з бобами і сиром

Салат з бобами і сиром

Коли за короткий час треба створити що-небудь смачненьке і швидко, я готую салат з бобами і сиром. Боби беру консервовані, сир натираю на тертці, додаю ще парочку інгредієнтів і готово! опис приготування: У салат з бобами і сиром я додаю болгарський перець. перець — соковитий і свіжий і відмін...