Рецепт Риба по-японськи
Ось уже два десятиліття, як всю планету підкорили суші і роли, а ось інший рецепт приготування риби по-японськи загальносвітове визнання обійшло стороною. Між іншим, saşimi — одне з найпростіших і смачних страв на світі!
опис приготування:
Saşimi — традиційне блюдо японської кухні. Готується переважно з лосося або тунця, але буває сашимі і з м'яса, в тому числі морських ссавців (наприклад, китів). Особливістю сашимі є повна відсутність термічної обробки — риба подається на стіл в сирому вигляді, з соєвим соусом, маслом і прянощами. В цьому і його небезпека — така риба може стати джерелом серйозних шлунково-кишкових інфекцій, тому до вибору її потрібно поставитися з усією серйозністю.
Постійні супутники сашимі (або sasimi) — Wasabi, тонко нарізаний дайкон і листя сісо. Ну, якщо сісо в наших широтах поки залишається рідкістю, то баночки з васабі в кожному пристойному супермаркеті є (хоча до цього японському васабі вони мають найвіддаленіше відношення). Дайкон можна купити на будь-якому містечком ринку. Про лосось навіть говорити не варто. звичайно, в ідеалі для сашимі потрібна свежепойманная риба, але і якісно (ще раз повторюся — це ключовий момент!) заморожена підійде — а нарізати її так навіть простіше.
розповідаю, як приготувати рибу по-японськи або сашимі. А вже готові ви "; ризикувати здоров'ям ";, щоб покуштувати цей японський делікатес — вирішувати тільки вам!
- риба— 300 грам
- часник— 3 зубчики
- Соєвий соус— 1-2 Ст. ложок
- Арахісове масло— 2 Ст. ложки
- Корінь імбиру— 50 грам
- кунжутне насіння— 1 Ст. ложка
- лимон— 1 штука
- Пучок зеленої цибулі— 0,5 штуки
Почистити і подрібнити часник.
Додати до нього соєвий соус і лимонний сік, перемішати.
вимити, обсушити і дрібно нарізати зелений лук.
Почистити і подрібнити корінь імбиру.
Викласти скибочки риби на плоске блюдо. Посипати імбиром і зеленою цибулею.
Полити соусом і підігрітим арахісовим маслом. Посипати кунжутним насінням і подати на стіл. Смачного!
Подібні рецепти
Арабські млинці
Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...
Сендвіч з овочами
Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...
Пиріжки «Наполеон»
Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...
Риба в мікрохвильовці
Побутує думка, що в мікрохвильовці можна тільки розігріти страви. Але це помилка. Хочу поділитися рецептом, як приготувати рибу в мікрохвильовці. Відмінне гаряче блюдо на швидку руку. опис приготування: Готувати в мікрохвильовці дуже просто. Хто не хоче возитися з духовкою, не любить підгорілі...
Салат з бобами і сиром
Коли за короткий час треба створити що-небудь смачненьке і швидко, я готую салат з бобами і сиром. Боби беру консервовані, сир натираю на тертці, додаю ще парочку інгредієнтів і готово! опис приготування: У салат з бобами і сиром я додаю болгарський перець. перець — соковитий і свіжий і відмін...