Рецепт Пряна рулька, запечена в духовці
Рулька - незмінно ефектне і смачна страва. До того ж, досить бюджетне. Хоч у вигляді айсбан, хоч печеного вепрево коліна, рулька завжди радує смак і очей любителів м'яса.
опис приготування:
Запікати рульку в чавунному посуді з товстими стінками - одне задоволення. клопоту ніяких, поливати і стежити особливо не потрібно. А м'ясо виходить соковитим, м'яким і ніжним, з відмінним смаком. Чи не соромно подати на святковий стіл!
Нехай вас не лякає довгий час приготування, вказане в рецепті, воно написано з урахуванням маринування м'яса.
- рулька свиняча— 1,5 кілограма(задня)
- чорний перець— 1 Чайна ложка(горошок)
- перець духмяний— 2 штуки(горошок)
- ялівцеві ягоди— 2 штуки
- розмарин— 1 Чайна ложка(+ невелика ціла гілочка)
- паприка— 1 Ст. ложка(мелена)
- селера— 1 Ст. ложка(сушена зелень)
- лавровий лист— 2 штуки(невеликі)
- розсіл капустяний— 1 Склянка
- мінеральна вода— 1 Склянка(з газом)
- цибуля ріпчаста— 1 штука
Вийміть рульку з холодильника за годину до приготування. А з маринаду - за кілька хвилин 10, щоб трохи обтекла.
Добре змастіть чавунну гусятницю густим жиром. Це може бути смалець, топлене або вершкове масло. Маргарин не беріть. Цибулину очистіть і розріжте вздовж частин на 6-8. Викладіть цибулею дно гусятниці. Вставте в Rulka lukovuû подушку. Зверху покладіть пару листочків лаврушки і гілочку розмарину. Накрийте кришкою і поставте в духовку. Увімкніть нагрів на 200 градусів.
Запікайте рульку хвилин 30. Потім зменшіть нагрів до 170 градусів, зніміть кришку і запікайте рульку до рум'яної скоринки з одного боку. потім переверніть, знову розкладіть лаврушку і розмарин і запікайте ще до рум'янцю. Потім щільно накрийте гусятницю кришкою, знизьте нагрів до 80 градусів і дайте постояти м'яса ще з півгодини. перевірте готовність, проколів рульку тонким гострим ножем, сік повинен бути повністю прозорим.
Дайте постояти поза духовки під кришкою ще хвилин 15, подавайте рульку з пікантним картопляним салатом і квашеною капустою (свіжої або тушкованою на вибір). Запивати рекомендую темним пивом.
Подібні рецепти
Пряна запечена морква
Рецепт приготування рульки (голонка) в темному пиві. Дуже популярне і відоме блюдо в Чехії. опис приготування: Розповідаю як правильно приготувати рульку в пиві! У цій страві головне не забути поливати рульку пивом (соусом з пива), коли вона буде перебувати в духовці. Так вона вийде ароматною ...
Рулька по-польськи
Цей класичний рецепт рульки по-польськи мені подобається тим, що навіть шкурка в цій страві виходить дивно смачною. Безвідходний варіант святкової страви, так би мовити. А вже чого маринад варто! опис приготування: Звичайно ж, цей рецепт приготування рульки по-польськи не можна назвати ні екон...
Рулька свиняча
Рулька — это часть свиного окорока, находящаяся у коленного сустава. Мяса в этом месте много, но оно твёрдое, поэтому его нужно правильно запечь. Тогда появится сочность и правильная текстура. опис приготування: Мясоеды буду вам благодарны за это блюдо. воно ситне, досить просто готується, а п...
Рулька в коптильні
Один з кращих способів приготувати свинячу рульку - закоптити її в коптильні. Особливо якщо зробити це в компанії хороших друзів на природі. опис приготування: Пропоную вашій увазі рецепт копчення свинячих рулек. Промийте їх у воді і помістіть в сольовий розсіл на 4 години для маринування. Пот...
Пряна баклажанная ікра
Часом досить додати нові прянощі, щоб отримати нове блюдо. Замініть звичні часник і лавровий лист на каррі і затарились, і Ваша баклажанная ікра заграє іншими фарбами! опис приготування: Моя сім'я любить баклажани. Тому готую я їх часто. Ікра - одне з улюблених страв. А, щоб вона не приїдалася...