Рецепт Проста паска
здобна, повітряна, з приголомшливою текстурою тесту і дуже смачна паска без особливого клопоту! Розповім вам по секрету, як приготувати просту паску без замісу тіста.
опис приготування:
скажете, так не буває? А ось і ні! Після того як приготуєте паску за цим рецептом, завжди будете робити тільки свою домашню і більше ніяких покупних! Апельсиновий сік можна як взяти свіжовичавлений, так і готовий. Пригощайтеся!
- Борошно пшеничне— 600 грам
- молоко— 300 мілілітрів
- Вершкове масло— 180 грам
- цукор— 200 грам
- жовток курячий— 6 штук
- дріжджі свіжі— 20 грам(або 8 грам сухих)
- цедра апельсина— За смаком
- Сік апельсиновий— 150 мілілітрів
- цукор ванільний— 10 грам
- сіль— 1 щіпка
- Ізюм— 150 грам(або інші сухофрукти, цукати)
- Рослинна олія— За смаком(для змащування форми)
- глазур— За смаком
- декор— За смаком
Ізюм ретельно помийте і залийте апельсиновим соком на 1 час.
Потім сік злийте, родзинки обсушити паперовим рушником і трохи присипте борошном.
Приготуйте опару. У тепле молоко (тепло комфортне для пальця) додайте дріжджі і 2 ç.l. цукру (від загальної кількості цукру). Приберіть опару в тепле місце на 20-25 хвилин, щоб дріжджі почали працювати.
Жовтки збийте з сіллю, цукром і ванільним цукром до пухкої маси.
Додайте в масу цедру одного апельсина і розм'якшене вершкове масло.
Знову збийте до однорідної маси.
В олійно-яєчну свесь влийте готову опару.
Збийте масу ще раз.
борошно просійте. Поступово додаючи в підготовлену масу, лопаткою замісити тісто. Воно буде як дуже густа сметана. Накрийте харчової плівкою і приберіть в тепле місце на 40-45 хвилин.
Коли тісто підійде, додайте родзинки.
Знову перемішайте лопаткою, щоб родзинки розподілився. Накрийте харчової плівкою і приберіть ще на 40-45 хвилин в тепле місце.
Testo майже!
Форми змастіть рослинною олією. Заповніть форми тестом на 1/3 або 1/2 за допомогою ложки.
Накрийте рушником і поставте в тепле місце на 15-20 хвилин.
Випікайте паски при температурі 170 градусів 15 хвилин, потім зменшите температуру до 160 градусів і печіть ще 15 хвилин. Коли вимкніть духовку, залиште паски всередині ще на 2-3 хвилини. Потім дістаньте і остудіть у формі або без форми.
Глазур я використовувала готову. Розвела по інструкції, наповнила глазур'ю кулінарний мішечок і полила остиглі паски.
Прикрасьте декором на свій смак.
Гарного свята!
І абсолютно чудовий розріз! Пригощайтеся!
Подібні рецепти
Шніцель з грибами
Перед вами — простий рецепт приготування смачної піци. В якості основи ми будемо використовувати тортилью. Готується така проста піца протягом 10 хвилин. Інгредієнти можете використовувати будь-які. опис приготування: Найпростіше піцу приготувати, використовуючи готову основу, куплену в магази...
Проста рибна солянка
Збірну м'ясну солянку готували багато з вас, а про рибної ви чули? А адже це блюдо не менше смачне, приготувати його можна дуже швидко і дуже просто. Чудове блюдо до обіду (особливо взимку). опис приготування: Рибна солянка готується дуже просто і швидко. Як і в звичайній солянці, де використо...
Проста закачування огірків
У кожної господині є перевірені рецепти маринованих огірків. Способів їх маринування не злічити: з прянощами, цілими і шматочками, з лимоном і часником. Сьогодні я пропоную свій улюблений рецепт. опис приготування: Огірки досить прості в консервації. Щоб банки з огірками не стріляли, а розсіл ...
Проста запіканка з цукіні
Проста запіканка з цукіні — це дійсно дуже просте в приготуванні, але дуже смачна страва з підручних інгредієнтів. Не знаю, що приготувати з цукіні — спробуйте це! опис приготування: Проста запіканка з цукіні — одне з найпростіших і швидких, але в той же час смачних страв, які можна приготуват...
Проста дріжджова випічка
Таку випічку прийнято готувати до сніданку і подавати з варенням, з маслом або медом. Буде потрібно трохи часу для підняття дріжджового тіста. розповім, як приготувати просту дріжджову випічку. опис приготування: Ви можете зробити тісто для випічки з вечора або спекти її заздалегідь, а перед п...