Рецепт Помідори з морквяної бадиллям на зиму
Мариновані помідори за цим рецептом виходять дуже смачними і це при тому, що тут немає звичного набору спецій, тільки лавровий лист. А весь смак забезпечує морквяна бадилля!
опис приготування:
Дивовижно, але морквяна бадилля, яку ми зазвичай викидаємо, коли чистимо моркву — це відмінна добавка для маринування помідорів. Помідорчики виходять з дуже оригінальним пряним смаком, такого я ще ніколи не пробувала. З трохи більше одного кілограма помідорів у мене вийшло 2 баночки об'ємом 1 L. Але все залежить від розміру помідорів, чим вони дрібніші, тим більше їх влізе в банку.
- помідори— 1,2 кілограма
- морквяна бадилля— 6 штук(гілочки)
- Перець горошком— 8 штук
- лаврове листя— 2 штуки
- вода— 6 склянок
- цукор— 6 Ст. ложок(без гірки)
- сіль— 2 Ст. ложки(без гірки)
- оцет 9% — 80 мілілітрів
банки промийте, але не стеріллізуйте. У банки викладіть по 3 гілочки морквяного бадилля, по кілька горошин чорного перцю і по лавровому листку.
Наповніть баночки щільно помідорами, але не дуже, щоб не роздавити їх.
Чим дрібніше помідори, тим більш щільно можна укласти їх в банки.
Приготуйте маринад. У невеликій каструльці змішайте воду, цукор і сіль, доведіть до кипіння, provara 2-3 хвилини, потім влийте оцет і зніміть з вогню.
Залийте банки з помідорами маринадом, накрийте металевою кришкою, але поки не закочуйте.
Поставте банки в каструлю, залийте теплою водою, доведіть до кипіння і стеріллізуйте банки протягом 15-20 хвилин. На дно каструлі можна покласти тканинну серветку, щоб банки не тріснули від зіткнення з металом.
Засукайте банки металевими кришками, дайте банкам охолонути і відправте в прохолодне місце.
Подібні рецепти
Ботвінья (борщ з бадиллям)
Помідори на морквяної бадилля на зиму — це незвичайна заготівля. Якщо ви любите консервовані помідори, то даний рецепт повинен неодмінно бути в записнику. опис приготування: смачні, не кислий, злегка солодкуваті помідори прикрасять будь-яке застілля. Морквяна бадилля служить як спеція, яка іде...
Помідори черрі на зиму
На будь-якому застілля заготовки з помідорів завжди займають почесне місце і є найкращою закускою до міцних напоїв. Ну а такі помідори черрі не тільки дуже смачні, але досить симпатичні. опис приготування: Відтоді, як ці симпатичні помідори з'явилися в продажу, вони стали дуже популярні і вико...
Помідори без оцту на зиму
Якщо ви не любите смак оцту, то вам сюди. Пропоную рецепт приготування помідорів без оцту на зиму. Нічого складного в приготуванні цієї заготовки немає. А результат перевершить всі очікування! опис приготування: Нижче описаний простий рецепт приготування помідорів без оцту на зиму. головне — п...
Помідори через м'ясорубку на зиму
Помідори через м'ясорубку називають ще томатним морсом. Це відмінна заправка для борщів, супів, щей і приправ. опис приготування: Томатна паста навіть самого гарної якості не замінить свіжих помідорів. Борщ з томатним морсом набагато смачніше, приготованого з томатною пастою. А якщо в цей морс...
Помідори мариновані на зиму зі стерилізацією
рецепт, як приготувати помідори на зиму зі стерилізацією, мій улюблений, по якому я закочував помідори щороку. Без такої заготовки зима — не зима. Обов'язково спробуйте і ви! опис приготування: Я ніколи не любила мариновані помідори, але коли вперше приготувала їх за цим рецептом, полюбила всі...