Рецепт Помідори сушені по-італійськи

Рецепт Помідори сушені по-італійськи
Кількість порцій: 3-4 Час приготування: 8 г. 0 хв.
Спробуйте цей класичний рецепт помідор сушених по-італійськи, і я впевнена, ви приготуєте їх ще не раз! довго зберігаються, мають цікавим смаком, і поєднуються з усіма стравами! оригінально.

опис приготування:

Цей рецепт приготування помідор сушених по-італійськи сподобається всім любителям італійської кухні, або ж тим, хто взимку часто нудьгує по сонечку і річному спеці. Відкривши взимку банку з такими помідорами ви точно повернетеся в літо — помідорна солодкість і м'якість нікуди не йдуть, а чудовий аромат явно підніме настрій! Я вважаю, що заради цього варто трохи поморочитися на кухні. почнемо?

Як приготувати помідори сушені по-італійськи:

1. Для початку все помідори миємо й очищаємо від хвостиків. Розрізаємо кожен навпіл.

2. Тепер акуратно ложечкою виймайте частина з насінням з кожного овоча. Вона нам більше не знадобитися. Сам же помідор викладайте на паперові рушники зрізом вниз, щоб трохи просох. Виконайте те ж саме з усіма.

3. А тепер в тій же черговості кожен помідор перевертайте і посоліть зсередини. Не перестарайтеся!

4. Розігріваємо духовку до 80 градусів, і викладаємо помідори не дуже щільно один до одного на решітку. На самий низ духовки раджу поставити велике блюдо або розстелити фольгу, — для помідорового соку.

5. Зараз духовку закриваємо, але не щільно — має бути простір в 5 мм, не більше, щоб помідори засушити, а не запеклись.

6. Залишити їх так потрібно на 8 годин, але краще перевірити раніше, зазвичай за шість годин велика частина помідорів вже готові.

7. Тепер в простерилізованих банку викладаємо підсушені овочі, залити оливковою олією, і закрити.

Готово! Зберігати такий делікатес можна до півроку, а діставати з приводу і без — хоч на бутерброд, хоч в піцу, хоч в перші страви, — такі помідори смачні завжди і всюди!


  • помідори— 2 кілограма
  • сіль морська— 3 чайних ложки
  • Масло оливкове— 570 мілілітрів
Цей рецепт приготування помідор сушених по-італійськи сподобається всім любителям італійської кухні, або ж тим, хто взимку часто нудьгує по сонечку і річному спеці. Відкривши взимку банку з такими помідорами ви точно повернетеся в літо — помідорна солодкість і м'якість нікуди не йдуть, а чудовий аромат явно підніме настрій! Я вважаю, що заради цього варто трохи поморочитися на кухні. почнемо?

Як приготувати помідори сушені по-італійськи:

1. Для початку все помідори миємо й очищаємо від хвостиків. Розрізаємо кожен навпіл.

2. Тепер акуратно ложечкою виймайте частина з насінням з кожного овоча. Вона нам більше не знадобитися. Сам же помідор викладайте на паперові рушники зрізом вниз, щоб трохи просох. Виконайте те ж саме з усіма.

3. А тепер в тій же черговості кожен помідор перевертайте і посоліть зсередини. Не перестарайтеся!

4. Розігріваємо духовку до 80 градусів, і викладаємо помідори не дуже щільно один до одного на решітку. На самий низ духовки раджу поставити велике блюдо або розстелити фольгу, — для помідорового соку.

5. Зараз духовку закриваємо, але не щільно — має бути простір в 5 мм, не більше, щоб помідори засушити, а не запеклись.

6. Залишити їх так потрібно на 8 годин, але краще перевірити раніше, зазвичай за шість годин велика частина помідорів вже готові.

7. Тепер в простерилізованих банку викладаємо підсушені овочі, залити оливковою олією, і закрити.

Готово! Зберігати такий делікатес можна до півроку, а діставати з приводу і без — хоч на бутерброд, хоч в піцу, хоч в перші страви, — такі помідори смачні завжди і всюди!


Подібні рецепти

Помідори, сушені в духовці

Хліб «фітнес»

помідори, сушені в духовці — прекрасний спосіб консервації помідорів, особливо популярний в Італії. Виходить дуже смачний овочевий делікатес з універсальним кулінарним застосуванням. опис приготування: Цей рік був урожайним на помідори, і тому питання їх консервації був відкритим. Крім традиці...

Помідори без оцту на зиму

Помідори без оцту на зиму

Якщо ви не любите смак оцту, то вам сюди. Пропоную рецепт приготування помідорів без оцту на зиму. Нічого складного в приготуванні цієї заготовки немає. А результат перевершить всі очікування! опис приготування: Нижче описаний простий рецепт приготування помідорів без оцту на зиму. головне — п...

Помідори через м'ясорубку на зиму

Помідори через м'ясорубку на зиму

Помідори через м'ясорубку називають ще томатним морсом. Це відмінна заправка для борщів, супів, щей і приправ. опис приготування: Томатна паста навіть самого гарної якості не замінить свіжих помідорів. Борщ з томатним морсом набагато смачніше, приготованого з томатною пастою. А якщо в цей морс...

Помідори черрі на зиму

Помідори черрі на зиму

На будь-якому застілля заготовки з помідорів завжди займають почесне місце і є найкращою закускою до міцних напоїв. Ну а такі помідори черрі не тільки дуже смачні, але досить симпатичні. опис приготування: Відтоді, як ці симпатичні помідори з'явилися в продажу, вони стали дуже популярні і вико...

Помідори дольками з цибулею і маслом

Помідори дольками з цибулею і маслом

Смачний салат з помідорів і цибулі на зиму стане паличкою-виручалочкою в холодну пору року, коли так хочеться подати що-небудь соковите до м'яса або до риби, з кашею або макаронами, з картопляним пюре. опис приготування: Розрахунок інгредієнтів вказано на дві ємності об'ємом 0,5 L. Якщо ви хоч...