Рецепт Помідори дольками з цибулею і маслом
Смачний салат з помідорів і цибулі на зиму стане паличкою-виручалочкою в холодну пору року, коли так хочеться подати що-небудь соковите до м'яса або до риби, з кашею або макаронами, з картопляним пюре.
опис приготування:
Розрахунок інгредієнтів вказано на дві ємності об'ємом 0,5 L. Якщо ви хочете заготовити такого салату трохи більше на зиму, то збільште норму інгредієнтів в кілька разів. Заготівля відмінно зберігається навіть при кімнатній температурі в коморі. Цукор в неї додавайте обов'язково — він нівелює кислинку салату.
- Цибуля ріпчаста— 1-2 штук(великий)
- помідори— 0,6 кілограма
- Масло рослинне— 2 Ст. ложки
- оцет 6% — 4 Ст. ложки
- сіль— 0,5 чайних ложки
- цукор— 1 Чайна ложка
- Перець чорний горошок— 20 штук
Помідори промийте у воді, виріжте з кожного овоча зелену серцевину і наріжте скибочками: навпіл або на четвертинки. Викладіть нарізку в глибоку ємність.
Очистіть від шкірки ріпчасту цибулю. Наріжте півкільцями і додайте в ємність до томатної нарізці. всипте сіль, цукор, горошини чорного перцю, влийте оцет і рослинне масло. Ретельно перемішайте всі інгредієнти і залиште на 10-15 хвилин, щоб овочі виділили сік.
Промийте банки і викладіть в них овочевий салат, утрамбовуючи його якомога щільніше і заливаючи соком.
Помістіть ємності з вмістом в казан або каструлю, попередньо застеливши її дно серветкою або рушником. Ємність помістіть на плиту, влийте в неї воду до плічок банок і включіть середній нагрів. Томіть з моменту закипання близько 15 хвилин, накривши банки кришками.
Після чого витягніть банки з води, всипте в них ще по 4-5 горошин чорного перцю і закрутіть кришками по різьбі або за допомогою ключа для консервації.
Готову консервацію остудіть при кімнатній температурі, а після перенесіть в комору або льох. Зберігайте до настання зимових днів.
Подібні рецепти
Помідори фаршировані яйцем і цибулею
Для тих, хто любить прості і легкі рецепти, пропоную закатати помідори часточками на зиму. Тут ми не будемо використовувати оцет, тільки сіль і воду, так що помідори будуть, як у власному соку. опис приготування: Поки все влітку відпочивають, господині на всю працюють, заготовлюючи овочі та фр...
Помідори з цибулею і маслом на зиму
зимові заготовки — це завжди смачно і по-домашньому. Приготуйте ароматні помідори з цибулею і маслом на зиму, які можна буде подавати до будь-якого гарніру. опис приготування: Помідори з цибулею і маслом на зиму — це кращий спосіб законсервувати свіжі овочі. Виходить відмінна закуска під варен...
Помідори половинками з маслом
Помідори половинками з маслом — відмінна ідея для зимової заготовки. Смачні і пікантні помідори стануть відмінним доповненням до будь-якого гарніру. опис приготування: Помідори половинками з маслом — легко заготовити на зиму. Для цього підійдуть овочі абсолютно будь-яких розмірів, адже помідор...
Помідори мариновані з рослинним маслом
Найсмачніші мариновані помідори виходять з рослинним маслом! Овочі обволікаються маслом, стають глянцевими, апетитними, вбирають в себе ароматний розсіл і ззовні блищать на тарілці. опис приготування: Для маринування вибирайте томатні плоди маленьких або середніх розмірів, щоб їх не потрібно б...
Різані помідори з маслом на зиму
Смачні і соковиті помідори на зиму можна законсервувати з додаванням рослинної олії — заготовка вийде більш ароматною, глянсовою на вигляд. Її можна подати до будь-якого гарніру або м'ясної страви. опис приготування: Кількість інгредієнтів вказана на дві ємності 0,5 L. Соковиті різані помідори...