Рецепт Плов Лісабонський

Рецепт Плов Лісабонський
Кількість порцій: 3-4 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Рецепт приготування ніжного плову з курки, грибів і мигдальних пластівців з вершками.


опис приготування:

Заливаємо рис киплячою водою (близько літра), розмішуємо, трохи солимо і готуємо 10-15 хвилин під кришкою.

Готовому рису даем постоять 10 хвилин.

Далі нагріваємо вершкове масло в сковороді і підсмажуємо на ньому мигдальні пластівці до золотистого кольору.

У цю ж сковороду з вершковим маслом кладемо курку, нарізану шматочками. Рівномірно прожарюємо її.

Гриби нарізаємо тонкими скибочками, змішуємо їх з рисом і викладаємо суміш на курку.

заливаємо рис, курку і гриби в сковороді 3 склянками гарячого курячого бульйону, можна використовувати бульйонний кубик.

Ставимо сковорідку в духовку на 20 хвилин при температурі 170 місто.

змішуємо вершки (або сметану) з сухим тархуном і підігріваємо на повільному вогні 1-2 хвилини.

Поливаємо плов соусом, а зверху викладаємо смажений мигдаль.

Смачного!


  • Мал— 400 грам
  • мигдаль— 50 грам
  • вершкове масло— 50 грам
  • курка— 1 кілограм
  • курячий бульйон— 600 мілілітрів
  • вершки— 150 мілілітрів
  • гриби— 200 грам
  • сухой тархун— 1 Ст. ложка
  • сіль— — За смаком
Заливаємо рис киплячою водою (близько літра), розмішуємо, трохи солимо і готуємо 10-15 хвилин під кришкою.

Готовому рису даем постоять 10 хвилин.

Далі нагріваємо вершкове масло в сковороді і підсмажуємо на ньому мигдальні пластівці до золотистого кольору.

У цю ж сковороду з вершковим маслом кладемо курку, нарізану шматочками. Рівномірно прожарюємо її.

Гриби нарізаємо тонкими скибочками, змішуємо їх з рисом і викладаємо суміш на курку.

заливаємо рис, курку і гриби в сковороді 3 склянками гарячого курячого бульйону, можна використовувати бульйонний кубик.

Ставимо сковорідку в духовку на 20 хвилин при температурі 170 місто.

змішуємо вершки (або сметану) з сухим тархуном і підігріваємо на повільному вогні 1-2 хвилини.

Поливаємо плов соусом, а зверху викладаємо смажений мигдаль.

Смачного!


Подібні рецепти

Плов з бурого рису

Плов (простий рецепт)

приготування плову — момент відповідальний! Цей плов приготовлений не з традиційного білого рису, а з бурого або коричневого рису. Готував за допомогою мультиварки, що істотно заощадило час! опис приготування: До вашої уваги — простий рецепт приготування плову з бурого рису. Попередньо ретельн...

Плов з гречки з куркою

Плов з гречки з куркою

Якщо ви до цих пір думаєте, що плов можна приготувати тільки з рису, тоді я хочу вас здивувати, адже в цьому рецепті я розповім вам, як зробити чудовий плов з гречки з куркою. опис приготування: Рецепт приготування плову з гречки з куркою можна назвати чимось абсолютно новим, адже подібні стр...

Плов з індоуткі

Плов з індоуткі

Рецептів плову є безліч, у кожної господині напевно є свій секрет приготування цього смачного і ситного страви. Сьогодні поділюся своїм варіантом готування плову з індоуткі. опис приготування: Незважаючи на те, що варіацій і тонкощів в приготуванні плову може бути багато, основний сценарій зал...

Плов з дикого рису з журавлиною і горіхами

Плов з дикого рису з журавлиною і горіхами

Рецепт приготування святкового плову з дикого рису, сушеної журавлини і смажених горіхів з родзинками. опис приготування: Нагріти масло в середній каструлі на середньому вогні. Додати цибулю і варити, помішуючи, до м'якості, близько 3 хвилин. Додати рис і варити протягом 1 хвилини. Додати куря...

Плов з грибами і м'ясом

Плов з грибами і м'ясом

Далеко не всі додають в плов гриби, а я ось додаю з недавніх пір. Свинина дуже гармонійно поєднується з будь-якими лісовими грибами, плов стає більш ароматним і насиченим! Спробуйте! опис приготування: До вашої уваги — класичний рецепт приготування плову з грибами і м'ясом. Гриби можна викорис...