Рецепт Плов Лісабонський
Рецепт приготування ніжного плову з курки, грибів і мигдальних пластівців з вершками.
опис приготування:
Заливаємо рис киплячою водою (близько літра), розмішуємо, трохи солимо і готуємо 10-15 хвилин під кришкою.
Готовому рису даем постоять 10 хвилин.
Далі нагріваємо вершкове масло в сковороді і підсмажуємо на ньому мигдальні пластівці до золотистого кольору.
У цю ж сковороду з вершковим маслом кладемо курку, нарізану шматочками. Рівномірно прожарюємо її.
Гриби нарізаємо тонкими скибочками, змішуємо їх з рисом і викладаємо суміш на курку.
заливаємо рис, курку і гриби в сковороді 3 склянками гарячого курячого бульйону, можна використовувати бульйонний кубик.
Ставимо сковорідку в духовку на 20 хвилин при температурі 170 місто.
змішуємо вершки (або сметану) з сухим тархуном і підігріваємо на повільному вогні 1-2 хвилини.
Поливаємо плов соусом, а зверху викладаємо смажений мигдаль.
Смачного!
- Мал— 400 грам
- мигдаль— 50 грам
- вершкове масло— 50 грам
- курка— 1 кілограм
- курячий бульйон— 600 мілілітрів
- вершки— 150 мілілітрів
- гриби— 200 грам
- сухой тархун— 1 Ст. ложка
- сіль— — За смаком
Готовому рису даем постоять 10 хвилин.
Далі нагріваємо вершкове масло в сковороді і підсмажуємо на ньому мигдальні пластівці до золотистого кольору.
У цю ж сковороду з вершковим маслом кладемо курку, нарізану шматочками. Рівномірно прожарюємо її.
Гриби нарізаємо тонкими скибочками, змішуємо їх з рисом і викладаємо суміш на курку.
заливаємо рис, курку і гриби в сковороді 3 склянками гарячого курячого бульйону, можна використовувати бульйонний кубик.
Ставимо сковорідку в духовку на 20 хвилин при температурі 170 місто.
змішуємо вершки (або сметану) з сухим тархуном і підігріваємо на повільному вогні 1-2 хвилини.
Поливаємо плов соусом, а зверху викладаємо смажений мигдаль.
Смачного!
Подібні рецепти
Плов (простий рецепт)
приготування плову — момент відповідальний! Цей плов приготовлений не з традиційного білого рису, а з бурого або коричневого рису. Готував за допомогою мультиварки, що істотно заощадило час! опис приготування: До вашої уваги — простий рецепт приготування плову з бурого рису. Попередньо ретельн...
Плов з гречки з куркою
Якщо ви до цих пір думаєте, що плов можна приготувати тільки з рису, тоді я хочу вас здивувати, адже в цьому рецепті я розповім вам, як зробити чудовий плов з гречки з куркою. опис приготування: Рецепт приготування плову з гречки з куркою можна назвати чимось абсолютно новим, адже подібні стр...
Плов з індоуткі
Рецептів плову є безліч, у кожної господині напевно є свій секрет приготування цього смачного і ситного страви. Сьогодні поділюся своїм варіантом готування плову з індоуткі. опис приготування: Незважаючи на те, що варіацій і тонкощів в приготуванні плову може бути багато, основний сценарій зал...
Плов з дикого рису з журавлиною і горіхами
Рецепт приготування святкового плову з дикого рису, сушеної журавлини і смажених горіхів з родзинками. опис приготування: Нагріти масло в середній каструлі на середньому вогні. Додати цибулю і варити, помішуючи, до м'якості, близько 3 хвилин. Додати рис і варити протягом 1 хвилини. Додати куря...
Плов з грибами і м'ясом
Далеко не всі додають в плов гриби, а я ось додаю з недавніх пір. Свинина дуже гармонійно поєднується з будь-якими лісовими грибами, плов стає більш ароматним і насиченим! Спробуйте! опис приготування: До вашої уваги — класичний рецепт приготування плову з грибами і м'ясом. Гриби можна викорис...