Рецепт Пісна випічка з сухофруктами
Оригінальний рецепт приготування смачного кексу з сухофруктами в пост стане в нагоді і любителям вегетаріанського харчування. Дуже смачна і солодка випічка замінить вам і шоколадні цукерки, і sdobu.
опис приготування:
Рецепт сподобався своєю оригінальністю, а також відсутністю дріжджів, адже зазвичай всю пісну випічку роблять з пісного дріжджового тіста. Для приготування пісної випічки з сухофруктами бажано взяти згідно з рецептом абрикосове варення, але його можна замінити печеними яблука. Чай потрібен чорний, краще крупнолистовой, щоб легше було його проціджувати.
- чай— 1,5 чайних ложки
- окріп— 170 мілілітрів(для чаю)
- чорнослив— 100 грам
- Ізюм— 100 грам
- чорнослив— 100 грам
- Грецькі горіхи— 100 грам
- Пшеничне борошно— 7 Ст. ложок
- Оливкова олія— 3 Ст. ложки
- абрикосове варення— 3 Ст. ложки(або запечені яблука)
- цукор— 1 Ст. ложка
- цукор коричневий— За смаком(якщо у вас немає варення і ви використовуєте пюре з яблук, додайте в нього коричневий цукор для солодощі)
- обкладинка— 0,5 чайних ложки
- сіль— 0,5 чайних ложки
- розпушувач— 1 Ст. ложка
- Пшеничні висівки— За смаком
У чашці змішайте заварку і 25 грам цукру, залийте окропом, дайте чаю запариться.
Поки чай заварюється, підготуйте інші інгредієнти, щоб ті були під рукою: викладіть столову ложку розпушувача, сіль, корицю, цукор (в нього можете ваніліну додати).
Промийте і поріжте шматочками сухофрукти, горіхи можете подрібнити або просто порізати крупно (кому як подобається).
За бажанням можете додати 2 столові ложки пшеничних висівок, але це не обов'язково. Якщо немає густого абрикосового варення, можете запекти і пюрировать яблука, як це зробила я.
просійте борошно.
Чай заварений процідіть, додайте в нього цукор з ваніліном, корицю, сіль і пюре з яблук (або абрикосове варення).
добре розмішайте, додайте оливкову олію, висівки і борошно.
гарненько розмішайте, а потім додайте сухофрукти, горіхи і розпушувач.
Масу добре розмішайте, не лякайтесь, якщо вона буде рідкуватий.
Вилийте і розрівняйте її по формі.
запікайте 10 хвилин при 200 градусах, потім зменшіть до 180 градусів і продовжуйте запікати 50 хвилин ще.
Якщо хочете більш рум'яної скоринки для пирога, змішайте коричневий цукор з водою, змастіть пиріг.
Готову пісну випічку з сухофруктами ви можете подати з чаєм, посипавши цукровою пудрою і розрізавши на невеликі порційні шматочки. Смачного!
Подібні рецепти
Пісна пряник з сухофруктами
Рецепт приготування пікантного овочевого страви з помідорами і селерою. кількість порцій: 3 томатний сік— 1 штука обкладинка— 1 Чайна ложка(мелена ) червоне вино— 1 штука сухарі— 50 грам Мал— 1 штука(білий) помідори— 400 грам петрушка— 4 чайних ложки селера— 1 штука часник— 3 зубчики чилі— 2 шт...
Проста дріжджова випічка
Таку випічку прийнято готувати до сніданку і подавати з варенням, з маслом або медом. Буде потрібно трохи часу для підняття дріжджового тіста. розповім, як приготувати просту дріжджову випічку. опис приготування: Ви можете зробити тісто для випічки з вечора або спекти її заздалегідь, а перед п...
Здобна випічка
Нескладне блюдо легко стане прекрасним доповненням до чаю і кави. З основних плюсів можна відзначити те, що готується воно швидко і легко. В результаті отримаєте пишні ароматні здобні булочки. опис приготування: Чи багато серед нас любителів здоби? Якщо ви один з них, то рецепт, як приготувати...
Пісна долма (без м'яса)
Долма - це як голубці, тільки замість капустяного листя використовуються листя винограду. Можна зробити її з м'ясом або без. Розповім про останньому варіанті, як приготувати пісну долму (без м'яса). опис приготування: Начинку можна зробити з рису і овочів або використовувати відварений горох, ...
Пісна горохова каша
Смачна пісна горохова каша відмінно насичує організм і вгамовує почуття голоду надовго. Її можна подати з засмажкою з цибулі і моркви, з квашеною капустою, з солоними помідорами чи огірками. опис приготування: Горохова каша дуже смачна і живильна, але час її приготування часто відлякує кулінар...