Рецепт Пісна горохова каша
Смачна пісна горохова каша відмінно насичує організм і вгамовує почуття голоду надовго. Її можна подати з засмажкою з цибулі і моркви, з квашеною капустою, з солоними помідорами чи огірками.
опис приготування:
Горохова каша дуже смачна і живильна, але час її приготування часто відлякує кулінарів, хоча якщо додати трохи соди при варінні, горошини швидше втратять щільність і стануть м'якими. головне — не переборщити з содою, інакше каша вийде гіркою на смак!
- горох сушений— 200 грам
- вода— 800 мілілітрів
- сіль— 3 щіпки
- Лавровий лист— 2-3 штук
- сода— 2 щіпки
Горох з вечора або з ранку промийте кілька разів в воді, а потім залийте окропом і залиште на 3-4 години для набухання, а ще краще — на всю ніч.
Потім промийте і висипте в казан або ємність з антипригарним дном. влийте 400 мл. води, доведіть до кипіння і варіть близько 20 хвилин, потім всипте пару пучок соди, зменшивши нагрів до мінімального. Відразу ж утворюється пишна піна, тому кашу слід перешкодити. Відваріть протягом 10 хвилин і злийте рідину. залийте 400 мл. окропу і додайте сіль, лаврове листя. Варіть горохову кашу ще близько 50-60 хвилин на мінімальному нагріві.
Як тільки горох розвариться — каша готова. Спробуйте її на смак, за потреби — продегустують. Можна спресувати в гарячу кашу зубчик часнику, попередньо очистивши його і промивши.
Викладіть пісну горохову кашу в тарілки і присипте свіжою зеленню, подайте до столу.
Подібні рецепти
Горохова каша без замочування
Смачну і корисну пшоняну кашу з гарбузом можна приготувати без молока і вершкового масла. Такий рецепт підійде всім, хто тримає піст і вегетаріанцям. опис приготування: Готується пісна гарбузова каша з пшоном дуже просто і швидко. Вона виходить ніжна, ароматна і смачна. Пшоно нормалізує артері...
Юшка горохова
Рецепт приготування російської юшки з шинкою, горохом, ріпою, цибулею, морквою, коренем петрушки, кмином і кропом. опис приготування: Горох - традиційний продукт російської кухні. Незважаючи на те, що в даний час горохова юшка незаслужено забута і на зміну їй прийшов гороховий суп, це блюдо в ...
Пісна долма
долма — це ті ж голубці, але в виноградному листі. Принцип приготування практично такий же — нічого складного. Давайте ж приготуємо смачну пісну долму і здивуємо рідних новим блюдом. опис приготування: долма — це родич наших голубців. різниця є, звичайно: долму загортають у виноградне листя, а...
Пісна картопляна запіканка
Пост не означає несмачне харчування, просто в ці дні не можна використовувати для приготування їжі деякі продукти. Але це не завадить спекти смачну запіканку з картоплі з грибною начинкою. опис приготування: Отже, як приготувати пісну картопляну запіканку? легко! Я навіть не буду додавати сіль...
Пісна долма (без м'яса)
Долма - це як голубці, тільки замість капустяного листя використовуються листя винограду. Можна зробити її з м'ясом або без. Розповім про останньому варіанті, як приготувати пісну долму (без м'яса). опис приготування: Начинку можна зробити з рису і овочів або використовувати відварений горох, ...