Рецепт Пісна долма (без м'яса)

Рецепт Пісна долма (без м'яса)
Кількість порцій: 6-8 Час приготування: 1 г. 15 хв.
Долма - це як голубці, тільки замість капустяного листя використовуються листя винограду. Можна зробити її з м'ясом або без. Розповім про останньому варіанті, як приготувати пісну долму (без м'яса).

опис приготування:

Начинку можна зробити з рису і овочів або використовувати відварений горох, сочевицю. Саме трудомістке - це обробити листя і правильно їх закриття, тому можна купити вже підготовлені листки. Готову долму подавайте гарячою зі сметаною або вершковим соусом.

  • Виноградне листя— 40 штук
  • Цибуля— 1 штука
  • часник— 4 зубчики
  • Рослинна олія— 4 Ст. ложки
  • Мал— 1,5 склянки
  • Лимонний сік— 6 Ст. ложок
  • сіль— 1 Чайна ложка
  • м'ята— 1-2 штук
Пісна долма (без м'яса) - фото крок 1 1. Наріжте кубиком цибулю, измельчитечасник. Розігрійте сковороду з 2 столовими ложками рослинного масла, додайте цибулю, а по тому 4-5 хвилин ще викладіть часник.

Пісна долма (без м'яса) - фото крок 2 2. Додайте до цибулі сирої рис, подрібнену м'яту. Влийте лимонний сік, додайте трохи солі.

Пісна долма (без м'яса) - фото крок 3 3. Раніше підготовлені листя викладіть на стіл.

Пісна долма (без м'яса) - фото крок 4 4. На кожен лист викладіть столову ложку начинку (або 1 чайну ложку). Спершу загорніть нижню бічну частину, потім другу бічну, потім скрутіть рулет.

Пісна долма (без м'яса) - фото крок 5 5. Викладіть долму швом вниз на дно каструлі, потім покладіть поверх залишилися листя. Полийте рослинним маслом, залийте водою, щоб тільки покрити долму.

Пісна долма (без м'яса) - фото крок 6 6. Помістіть тарілку поверх долми, щоб листя не спливали, потім накрийте кришкою. Готуйте після закипання води близько 30-40 хвилин.

Пісна долма (без м'яса) - фото крок 7 7. Подавайте блюдо теплим, можна з будь-яким вершковим соусом. Смачного!

Подібні рецепти

Пісна долма

Суп з шинкою і картоплею

долма — це ті ж голубці, але в виноградному листі. Принцип приготування практично такий же — нічого складного. Давайте ж приготуємо смачну пісну долму і здивуємо рідних новим блюдом. опис приготування: долма — це родич наших голубців. різниця є, звичайно: долму загортають у виноградне листя, а...

Підлива для гречки без м'яса

Підлива для гречки без м'яса

Підливу для гречки без м'яса можна зробити, наприклад, з грибами. Ця підлива відмінно підійде не тільки до гречки, але може бути компонентом складного гарніру страви з м'ясом або заправкою для пасти. опис приготування: Підлива для гречки без м'яса можна і не подрібнювати в блендері. Можна відк...

Пісна горохова каша

Пісна горохова каша

Смачна пісна горохова каша відмінно насичує організм і вгамовує почуття голоду надовго. Її можна подати з засмажкою з цибулі і моркви, з квашеною капустою, з солоними помідорами чи огірками. опис приготування: Горохова каша дуже смачна і живильна, але час її приготування часто відлякує кулінар...

Пісна картопляна запіканка

Пісна картопляна запіканка

Пост не означає несмачне харчування, просто в ці дні не можна використовувати для приготування їжі деякі продукти. Але це не завадить спекти смачну запіканку з картоплі з грибною начинкою. опис приготування: Отже, як приготувати пісну картопляну запіканку? легко! Я навіть не буду додавати сіль...

Пісна пряник з варенням

Пісна пряник з варенням

Цей рецепт стане в нагоді в пісні дні, пряник готується виключно з простих продуктів, без яєць або кефіру. Як рідкої основи — чай чорний і варення. пробуємо. опис приготування: Приготуйте пісну пряники з варенням. Для цього нам знадобиться міцний чорний чай, улюблене варення, мука, масло росли...