Рецепт ПІДЕ з бринзою
Рецепт традиційного відкритого турецької коржі, у якій є безліч різновидів з різними начинками. Я пропоную приготувати ПІДЕ з сиром бринза.
опис приготування:
Молоко злегка підігріваємо і розтоплюємо в ньому масло. додаємо дріжджі, цукор, сіль, борошно.
замішуємо тісто, не надто інтенсивно. Накриваємо кришкою або затягуємо плівкою і залишаємо в теплому місці на 1-1,5 годину.
Обидва види сиру натираємо крупно на тертці, додаємо до сиру яйце і розмішуємо.
Поділяємо тісто на кілька частин. По черзі тонко розгортаємо, надаючи форму овалу. Покриваємо тонким шаром сиру, залишаючи вільним краю тесту. Робимо з тіста форму "; човники ";, частина сиру накриваємо тестом.
Збиваємо жовток і пензликом змащуємо тісто.
Розігріваємо духовку до 180 градусів.
Випікаємо ПІДЕ в духовці до золотистої скоринки, хвилин 20-25.
Готові ПІДЕ змащуємо розтопленим вершковим маслом, нарізаємо і подаємо до столу, попередньо посипавши зеленню.
Смачного!
- пшеничне борошно— 250 грам
- молоко або вода— 180 грам
- вершкове масло— 50 грам
- сухі дріжджі— 2 грами
- цукор— 1 Ст. ложка
- сіль— 1/3 Ст. ложки
- сир бринза— 250-300 грам
- будь-який напівтвердий сир— 250 грам
- яйце— 2 штуки(1 для начинки, 1 жовток для змазування)
замішуємо тісто, не надто інтенсивно. Накриваємо кришкою або затягуємо плівкою і залишаємо в теплому місці на 1-1,5 годину.
Обидва види сиру натираємо крупно на тертці, додаємо до сиру яйце і розмішуємо.
Поділяємо тісто на кілька частин. По черзі тонко розгортаємо, надаючи форму овалу. Покриваємо тонким шаром сиру, залишаючи вільним краю тесту. Робимо з тіста форму "; човники ";, частина сиру накриваємо тестом.
Збиваємо жовток і пензликом змащуємо тісто.
Розігріваємо духовку до 180 градусів.
Випікаємо ПІДЕ в духовці до золотистої скоринки, хвилин 20-25.
Готові ПІДЕ змащуємо розтопленим вершковим маслом, нарізаємо і подаємо до столу, попередньо посипавши зеленню.
Смачного!
Подібні рецепти
Кабачкова ікра без обсмажування
Пиріжки з картоплею і бринзою мають пікантний солонуватий смак. Начинка готується дуже просто і швидко, а тісто для пиріжків замішується на основі кефіру. Випікаються такі пиріжки близько півгодини. опис приготування: Як приготувати пиріжки з картоплею і бринзою? 1. Борошно просійте в миску, д...
Салат грецький з бринзою
Невже відсутність під рукою грецького сиру фета — привід відмовляти собі в улюблених ласощах? Ні ні! Є простий рецепт салату грецького з бринзою — виходить нітрохи не гірше! опис приготування: прямо скажемо — бринза і фета дуже близькі родичі! І той, і інший сир за традиційною технологією виго...
Помідори, фаршировані бринзою, пекучим перцем і шпинатом
Закуска для любителів гострого! Помідори будемо фарширувати насиченою за смаком і запахом начинкою. Овеча бринза з часником і пекучим перцем добре поєднується, а шпинат з помідором трохи пом'якшують смак. опис приготування: Для закуски вибираємо помідори невеликого розміру, можна використовува...
Салат «грецький» класичний з бринзою
Якщо вам захотілося легкого, ароматного, смачної страви, то замовте (або зробіть) собі «Грецький салат», він ідеальний у всьому. розповідаю, як приготувати салат «Грецький» класичний з бринзою. опис приготування: Є багато варіацій «Грецького салату», багато з інгредієнтів, що часто використову...
Салат з авокадо і бринзою
Готуємо салат з авокадо і бринзою - це прекрасний варіант, який підійде для правильного харчування, для святкового столу або для повсякденного раціону. салат смачний, поживний і корисний. опис приготування: Бринзу вибираємо смачну, в міру солону. Крім сиру і авокадо додамо обов'язково черрі, в...